Şimdi Ara

Sis Farı Yakmak Neden Yasak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
14.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sis farlarını açmak neden yasak neden cezası var acaba anlamış değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sisler alt tarafı daha iyi falan göstermiyor, çünkü -sissiz yolda- gösterdiği alan aracın 1 mt çapı bile değil. Zaten sen belli bir hızda giderken, herhangi bir hayvanı ya da nesneyi 1 mt kala gördüysen o iş bitmiştir. Sis farı seni kurtarmaz.

Önüne bakma diye bir tabiri senden duydum, karşı şeritten önüne uçan bir hödüğü gözlemlemezsen, O'nun siz farı seni aydınlattığında çok geç olabilir. Kaldı ki yollar ülkenin her yerinde ikiye bölünmüyor, tek gidiş tek geliş yollarda göze vuruyor direk.

Yemin ederim ülkenin %60'ı böyle cühela yorumlar yapıp direksiyon başına geçiyor ya, tesadüfen yaşıyoruz..
    Sis farının adı Led bilmem ne olsaydı emin olun burda sis farına atıp tutanların yüzde 90 ı tek kelime etmeyecekti..

1997 senesinde ehliyet aldım.. Sis farı açmışlığım iki elin parmaklarını geçmez.

Ama açık sis farının gözlerimi aldığı da bir elin parmaklarını geçmez..

Biri beni ikna etsin, şimdi artık her arabada olan "gündüz ledleri" cayır cayır yanıyorken, hele geceleri arka stoplardaki ledler arkadan geleni resmen kör ediyorken bu sis farı faşistliği nedir..

İddia ediyorum, gündüz ledleri çok daha göz alıyor ve dikkat dağıtıyor..

Megane daki c ledler beni normal bir sis farından on kat daha fazla rahatsız ediyor..

Talisman. Yeni insignia.. Mercedes e, cla, c serileri.. Audi, seat Leonlar..

Hele gece bi Led stoplunun tam arkasındaysanız.. Allah allah.. Resmen gözlerimi yumuyorum kırmızıda beklerken..

Kimse bunlara laf ediyor mu?

Yok..

Niye?

Çünkü adları sis değil ve moda.. Şekil.. Alengirli.. Pahalı.. Ulaşması statü göstergesi.. Ledli araba, pahalı araba demek..

Sistem öyle mi?

Amele işi.. Sis.. Peee..

Hergün kırmızıda geçen, tampona dayalı giden, emniyet şeridinden yardıran, sis lambasına gelince, Fahri trafik müfettişi kesiliyor..

Bildiğin sürü psikolojisi.. Türk toplumunun kanayan yarası.. Sorgulama.. Çoğunluk diyorsa inan.. O kadar..

Led, sisten çok daha göz alıyor abicim.. Nokta.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sis Farı Yakmak Neden Yasak?

Sis farları, görüş mesafesinin sınırlandığı sis, yoğun yağmur veya kar gibi hava koşullarında görüşü iyileştirmek için tasarlanmış yardımcı farlardır. Ancak belirli durumlarda sis farlarını yakmak yasa dışıdır ve ciddi sonuçlar doğurabilir.

Karayolları Trafik Kanunu'na göre, aşağıdaki durumlarda sis farlarını yakmak yasaktır:

• Sis olmadığında veya görüş mesafesi 100 metreden fazla olduğunda
    • Karşıdan gelen araçlara yaklaşırken veya arkadan bir aracı takip ederken, çünkü parlak ışıkları sürücüleri kamaştırabilir
    • Aydınlatılmış sokaklarda veya kavşaklarda
    • Otoyollarda veya hızlı yollarda

Sis Farı Kullanmanın Tehlikeleri

Sis farlarının doğru şekilde kullanılmaması aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli tehlikelere yol açabilir:

• Araçların kamaşması: Sis farlarının parlak ışığı, karşıdan gelen veya arkadan takip eden sürücüleri kamaştırabilir, bu da kazalara neden olabilir.
    • Görüşün azalması: Sis farları, görüş mesafesini iyileştirmek için tasarlanmış olsa da, yanlış kullanıldığında aslında görüşü azaltabilir. Sisli havalarda, sis farlarının ışığı siste saçılarak bir pus hali yaratabilir ve görüşü zorlaştırabilir.
    • Dikkat dağıtması: Sis farlarının parlak ışığı diğer sürücüler için dikkat dağıtıcı olabilir ve kazalara yol açabilir.

Alternatif Aydınlatma Yöntemleri

Sisli koşullarda görüşü iyileştirmek için sis farları yerine aşağıdaki alternatif aydınlatma yöntemleri kullanılabilir:

• Park lambaları: Park lambaları, düşük yoğunluklu bir ışık yayar ve görüş mesafesini azaltmadan görüşü iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • Düşük farlar: Düşük farlar, kısa menzilli bir ışık yayar ve sisli koşullarda görüşü iyileştirmeye yardımcı olabilirken karşıdan gelen araçları kamaştırma olasılığı daha düşüktür.
    • Sis lambaları: Sis lambaları, özellikle sisli koşullar için tasarlanmış ve görüş mesafesini iyileştirmek için düşük yoğunluklu, geniş açılı bir ışık yayar.

Sis farlarının doğru şekilde kullanılması sürücülerin görüşünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, sis olmadığında veya görüş mesafesi yeterli olduğunda sis farlarını yakmak yasa dışı ve tehlikelidir. Sisli koşullarda görüşü iyileştirmek için alternatif aydınlatma yöntemleri kullanmak daha güvenlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Adı üstünde, sis farı. Normal günlerde görüşe hiçbir faydası yok, hatta açanlar küfür yediği için zararlı.

• sebebi adında gizi.ayrıca amacına uygun kullanırsan yasak değil.

• Hayvan gibi göz aldığı için yasak. Adı üstünde sis farı. Sis yokken neden açasın ki?

• Orjinal sis farı göz almaz! Ama sonradan montajlar uyduruk olduğu için ve göz aldığı için, yasak. Orjinal sis farı göz almaz. Alamaz. Yapısı böyle. Ama diğer durumun önüne geçmek için komple yasak.

Hem bir diğer saçma konu ise, sis farının beyaz olması. Sis farı "sarı renk" olur. Ama sarı renk imaj bozduğu için üretici koymaz.
  • Uzunlar göz alıyorda sislerde bi zararını görmüyorum ben ayrıca yolu daha net görüyorsun

• Ön sis farları göz alıyor, arka sis farları hem daha çok göz alıyor hem de fren lambalarıyla karıştırılabilir.
    Ben de insanların normal havada neden sis farı açtığını anlamış değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karşıdan sis farı açık şekilde gelen araç kör etmemiş seni belli.

Nasıl ki silecekleri yağmur yağdığında çalıştırıyorsan, sis farlarını da sis olduğu zaman açacaksın, bu tarz şeyleri sorgulayıp güzel beyninizi yormayın boş yere.

• Sis farı göz aldığı için ve sisli havada kullanılması gerektiği için yasak. Bir anlamı da yok zaten lütfen açmayın artık şunu arabanızı da hiç güzel göstermiyor ayrıca

• bu soruyu sorduğuna göre demek araç kullanırken hiç aynalarını kullanmıyorsun. kullansaydın nasıl göz aldığını anlardın
  • yurdum insanı park+sis gittiğinden akşam vakti görülme olasılıkları giderek düşüyor.

Yurdum insanı aynı zamanda hava sisli olduğunda sis farını yakmamakla ünlüdür.
  • Ben yolu daha net görmek için açıyorum sisleri alt tarafı tam net görüyorum yola kedi köpek atladığında fark ediliyor ayrıca göz alma diye bişey yok önüne bakacaksın karşı şeritten gelene değil

• Onurusl kullanıcısına yanıt
    Şoförüm diye dolaşıyor işte sizin gibi tipler, yazık.

• yakanı iyi anmıyorlar buralarda

Onu öncelikle sis

ve çok şiddetli yağmurlarda farkedilmek adına kullanılabilir

• Sizde acik yaz aksamlarinda sis lambalarini acanlardanmisiniz?

Bol bol sovuyorum haberiniz olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Şoförlükle ne alakası var trafikte halkın yüzde 70i sisleri açıyor zaten halkın yüzde 70i şoför değil mi yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurusl

quote:

Şoförlükle ne alakası var trafikte halkın yüzde 70i sisleri açıyor zaten halkın yüzde 70i şoför değil mi yani ?

Halkın 100 70 imi ?

• quote:

quote:

Halkın %70 i sis farı falan açmıyor, sizin gibi şoför olmayan bencil insanlar açıyor. Oranınız ne kadar bilmem ama azalarak bitmeniz dileği ile.

• Annemize küfür ettirmemek için. Yinede annesine küfür ettirmekten keyif alan bir kısım insan da yok değil.

• quote:

quote:

%7 yazmak istediniz sanırım. Sizin gözünüzü almıyor olabilir ama sis farları birçok kişinin gözünü alıyor. Trafik kuralları bazı şoförlerin zevki dikkate alınarak değil insanların güvenliğini maksimuma çıkarmak için belirlenir.
    Ayrıca trafikte önüne bakacaksın demişsiniz. Araç sürerken sadece önüne bakılmaz. Yol ve araç açısı içerisinde ki heryeri görmek ve hakim olmak gerekir. Zaten istediğiniz kadar önünüze bakın karşı şeritte olan aracın da farları gözünüzü alır. Nasıl bir göz yapınız var bilmiyorum. Önünüze bakarken yan şeritten tam karşıdan gelen aracı nasıl görmüyorsunuz? Peki aynalarda arkadan gelen araç? Ya da arka sis farını açan öndeki araç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 11 Eylül 2017; 13:36:29 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.