Şimdi Ara

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!!

(En Son Oy Tarihi: 9.2.2017)
Giriş
  • Bazıları da sislere xenon takıp,kısa far+sis kombinasyonuyla ilerliyor.
  • sallayın tofaşa sallayın.bunun için geleneksel günde olacak bu forumda merak etmeyin...
  • Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çeviren cahil kırolar!

Başlık hakikaten vurucu.
  • Marka model fark etmiyor. Zihniyeti araştırmak lazım.
    Sis farı açarsında bembeyaz xenonlarla birlikte her şekilde rahatsız ediyor ya. Hele arka sis farına uyuz olduğum kadar çok az şeye uyuz oluyorumdur. Hadi ön sis farını açınca daha iyi aydınlatıyor da arka sis farını açıp ne görüyorsun onu merak ediyorum. Bazıları özellikle arkada tek olan sis farını ikiye çıkarıyor.
    207, Getz gibi araçlarda tam ortada kuyruk gibi...
    Ne demeli bilmiyorum... Çözüm yok sanırım biz mi düzelticez bu durumu?
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 9 Mart 2016; 0:34:56 >
  • Yalnız kıro sözcüğünü böyle cahil veya görgüsüz manasında kullanmasak. Kıro doğulu vatandaşlarımızı aşağılamak için kullanılan bir sözcük.
  • Marka model farketmiyor; gündüz vakti sislerini yakanlar üstüne birde o sislere xenon takanlar var.Merceksiz farlarına xenon takıp diğer sürücülerin gözlerini oyanlar var.
    Kıro falan demek istemem ama bu kadarda görmemişlik olmaz ki kardeşim.

Merceksiz farlara xenon takılmaz, insanların gözünü oymayın; anlayın artık yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monomu -- 19 Kasım 2011; 0:51:40 >
  • sis farı nasıl göz alıyor çözemedim, o kadar sis farı açan araç görüyorum hiç göz almıyor. Sadece sislere xenon taktıranlar hakkaten adamı kör ediyor orası doğru.

not: arabamda sis farı yok
  • İnsanları bindikleri arabalara göre değerlendirmek yanlış. Ben bir sürü insan tanıyorum 7.000TL'lik ve 80.000TL'lik iki arabasını da kullanan. Ucuz olana geçince kültürsüz basit, pahalı olana geçince kültürlü mü oluyorlar yani?

Asıl mevzuya gelirsek ayarları yapılmış ve xenon olmayan sis farları gözümü pek almıyor. Kendi aracımda gece ya da gündüz hiç açmadım daha, görüş zorluğu yaşadığım bir ortam olursa açarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: z.C..

Bazıları da sislere xenon takıp,kısa far+sis kombinasyonuyla ilerliyor.

Bir üst versiyonu var,gece sadece sis farı açanlar,ne kısa far ne de uzun far SADECE SİS FARI, hatta ileri düzey kullanıcılar için sadece kısa far ama belli aralıklara renkli çakarlı versiyonu, vay be...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 19 Kasım 2011; 0:56:40 >
  • nedir bu sise karşı öfke anlamıyorum. Haftanın 4 günü aksam 8 9 10 arası değişken saatlerde 1 saat -2 saat arası (trafige göre) yolda oluyorum. sis farlarının %90 i beni rahatsız etmiyor. geri kalanlarda zaten sonradan taktırılanlar. Ancak çakma xenonluların %99 u rahatsız ediyor. Sadece cakma xenon da değil ayarsız farlar da aynı derecede. Asla tahammul edemiyorum o tür farlara. Ancak ne hikmetse beni sisler rahatsız etmiyor. Heralde bende sorun var sizi bukadar etkiledigine göre. Gündüzleri hava kapalıysa bazen sisleri açarım, sağnak yağmur varsa gece gündüz farketmez sisleri açarım, otobanda biraz hızlı gidiyorsam yine sisleri açarım. Yoksa normalde sisleri açiyimde arabam çok havalı görünsün gibi bir fikrim yok. zaten 2 aracımada ne jant ne egzoz ne cam filmi hiçbirşey takmamış biriyim.
  • Artık öyle bir raddeye geldim ki, bugün karanlık bir yolda gidiyordum, karşıdan Accent Era model arabasının çakma xenonlarıyla gözlerimin ırzına geçerek gelen sevgili taksiciye uzun farlarımı açarak arabayı üzerine sürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [dodo] -- 19 Kasım 2011; 0:59:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Bu sis farı konusundan her duyarlı sürücü gibi ben de muzdaribim. Bir diğer konu ise ayarsız farlar. Çoğu cahil sürücü far ayarı en üst konumda geziyor. Bu durumun karşıdan gelen araç sürücüsüne etkisi sanki uzunları yakmış kadar göz alıcı oluyor. Görünen o ki aracının aydınlatmalarını nasıl kullanılacağı hakkında kimsenin doğru düzgün bilgisi yok.

En üstte olmamalı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: punk89

sis farı nasıl göz alıyor çözemedim, o kadar sis farı açan araç görüyorum hiç göz almıyor. Sadece sislere xenon taktıranlar hakkaten adamı kör ediyor orası doğru.

yere baktığı için göz almıyor zaten.
    ama karşıdan gelen sis farını da göreceği için ekstradan dikkat isteyen bir bölge daha oluşuyor.

ayrıca el feneri de göz almayabilir ama ben karşıdan el feneri açarak yaya olarak gelsem beni göremeyebilirsin.
    çünkü el fenerinin oluşturduğu ışık arkasındaki objeleri görmeni engeller.
    ışık göz almasa bile.

• Beni de sis farı hiç rahatsız etmedi bugüne kadar. Uyduruk xenonlar sadece rahatsız ediyor. Her ne kadar kör etmesine rağmen kimseye "cahil kıro" demem. Hele genelleyip "alt sınıf" hiç demem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

quote:

sis farı nasıl göz alıyor çözemedim, o kadar sis farı açan araç görüyorum hiç göz almıyor. Sadece sislere xenon taktıranlar hakkaten adamı kör ediyor orası doğru.

ama karşıdan gelen sis farını da göreceği için ekstradan dikkat isteyen bir bölge daha oluşuyor.

ayrıca el feneri de göz almayabilir ama ben karşıdan el feneri açarak yaya olarak gelsem beni göremeyebilirsin.
    ışık göz almasa bile.

tamam da ışık zaten bana doğru geliyorsa arkasında birşey olduğunu bilirim, tam anlamadım ne demek istediğini?

• quote:

quote:

quote:

ışık göz almasa bile.

tamam da ışık zaten bana doğru geliyorsa arkasında birşey olduğunu bilirim, tam anlamadım ne demek istediğini?

Çevresini de göremezsin zaten. :)

Işığın fiziksel özelliklerinden dolayı.

• quote:

quote:

quote:

ışık göz almasa bile.

o birşey dediğin ya arkasında değilse?

demek istediğim ne kadar fazla ışık o kadar görme kaybı.

ayrıca yağmurlu havada o göz almayan sis farların ışığı , senin ön camında onlarca parlayan su damlacığı olarak geri dönecek .

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 9 Mart 2016; 0:34:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Ana yollarda değil de atıyorum sokak aralarında ben açıyorum. Çukurları görmek için ama asla cadde ve daha büyük yollarda kullanmam.

+1500 sis farları şahin doğanı geçtim yeni araçlarda daha çok sağ ve solu çok iyi aydınlatıyor. Herzaman aklıma gelmesede uzun sokaklara girersem açarım. Yeni nesil araçların sis farları gözümü çok almıyor asıl iş çakma xenonlara sövmekte.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.