Şimdi Ara

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
12.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!!

(En Son Oy Tarihi: 9.2.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: burakkagan

quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

Bu sis farı konusundan her duyarlı sürücü gibi ben de muzdaribim. Bir diğer konu ise ayarsız farlar. Çoğu cahil sürücü far ayarı en üst konumda geziyor. Bu durumun karşıdan gelen araç sürücüsüne etkisi sanki uzunları yakmış kadar göz alıcı oluyor. Görünen o ki aracının aydınlatmalarını nasıl kullanılacağı hakkında kimsenin doğru düzgün bilgisi yok.

En üstte olmamalı mı?

Hayır tabiki far seviyesi aracın ağırlığına göre ayarlanır. Araca 500 kg yüklemediyseniz far ayarını en üste getirmemelisiniz.

Türkiye yollarında araba sürüyorsam asla indirmem. Mümkün olduğu kadar ileriyi görmem gerek.

Ayrıca optiği kaliteli, kesilme çizgileri kesin olan farlar hiç bir ayarda abartı derecede göz almaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu sis farı konusundan her duyarlı sürücü gibi ben de muzdaribim. Bir diğer konu ise ayarsız farlar. Çoğu cahil sürücü far ayarı en üst konumda geziyor. Bu durumun karşıdan gelen araç sürücüsüne etkisi sanki uzunları yakmış kadar göz alıcı oluyor. Görünen o ki aracının aydınlatmalarını nasıl kullanılacağı hakkında kimsenin doğru düzgün bilgisi yok.

En üstte olmamalı mı?

Hayır tabiki far seviyesi aracın ağırlığına göre ayarlanır. Araca 500 kg yüklemediyseniz far ayarını en üste getirmemelisiniz.

Türkiye yollarında araba sürüyorsam asla indirmem. Mümkün olduğu kadar ileriyi görmem gerek.

Ayrıca optiği kaliteli, kesilme çizgileri kesin olan farlar hiç bir ayarda abartı derecede göz almaz.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 9 Mart 2016; 0:34:35 >

• Sislerim xenon amerikan park da var gündüzleri sis+park açıyorum çok da güzel oluyo şu konuları tartışmaktan vazgeçmiyceniz he?Sanki projektör ya bi şeyi bu kadar abartan bi millet var mı acaba,hayır hiç başka xenon sislerini açanla karşılaşmasam neyse abartmayın ya.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

En üstte olmamalı mı?

Bol bol hayır duası alırsınız diyorum. Kulak çınlaması da cabası

Hiç bir şey olmuyor. Yolda gördüğünüz arabaların hepsinin en üstte farları. ;)

• Arabamın sislerini açarım;tabi sisler ve farklar orjinal sarı rengi bugüne kadar hiç bir aracın sis farları veya sis farlarının xenon olanları beni rahatsız etmedi;kişiden kişyie değişiyor sanırım bu olay ama fazlada kurcalamamak lazım artık böyle gereksiz konuları canı sıkılınca millet konu açıyo (sözüm meclisten dışarı) boş yere tartışma oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Son zamanlarda moda mı oldu nedir, İstanbul'da sis yokken akşamları millet sis farı açıyor! Özellikle de doğan-şahin gibi alt seviye araç kullanan ezik kırolar!'

Doğan Şahin kullanan ezik falan ne demek sen ne kullanıyorsunda entellektüel oldun. Terbiyesizliğin luzumu yok şahin kullanıyorum hiç de alt tabaka olarak nitelendirmiyorum.
  • Sisleri açanları anlarım ama sislere xenon takanlara uyuzum açıkçası..

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 19 Kasım 2011; 2:37:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

Sisleri açtanları anlarım ama sislere xenon takanlara uyuzum açıkçası..

zaten böyle yapılınca sis farı işlevini kaybediyor
  • Aracım Fiat Marea. Akşamları geceleri sisleri açarım. Doğrudur aracımın daha havalı göründüğünü düşünüyorum ama konuyu açan arkadaşı söylediklerini tekrar düşünmeye davet ediyorum.

Aracımın sislerinde xenon var fakat ayrı bir tesisatla beraber 12v beyaz park ampulleride bağlı ve içeriden kontrol edilebiliyor. sisli ve sağanak yağışlı havalar hariç sadece görüntü açısından çok havalı gösterdiğini düşündüğüm bu park ampullerini yakıyorum.

Şimdi ben akşamları sadece kendi içini aydınlatan sis farlarımla karşınızdan geldiğim zaman ezik alt tabaka araç sürücüsü mü oluyorum? Sis farlarımı yaktığım için cahil kıro mu oluyorum?

Genel anlamda sis farlarımı yaktığım için üzerime alındaım doğrusu. Bence genelleme yapmadan önce tekrar düşünün. Size göre sis farlarını yakan kırodur, bana göre lüks arabasıyla trafikteki diğer araçlardan üstün olduğunu zanneden kişi cahil kırodur.

• sis farının aracın gücünü +20 hp arttırdığını bilmiyormusun?

not:bugün bende aracıma serviste orjinal sis farı taktıracağım görüntü olsun diye hoşuma gidiyor yani sırf 5-6 ay yakabileceğim en fazla çünkü askere gidiyorum
  • quote:

Son zamanlarda moda mı oldu nedir, İstanbul'da sis yokken akşamları millet sis farı açıyor! Özellikle de doğan-şahin gibi alt seviye araç kullanan ezik kırolar!'

babam 33 sene boyunca, bayindirlik iskan bakanliginda, insaat muhendisi olarak gorev yapti. Kredi karti borclari gecim masraflari, sonucu babam bir dogan yada sahin dahi alamadi. keske alt seviye, ezik kiro olabilseydikde doganimiz sahinimiz olsaydi
  • Kimi aracın sis farı göz almaz iken, kiminin ki direkt gözüne tutuluyormuş gibi. Zaten çakma olanlar aydınlatmayı direkt değil de, geniş alana saçarak verirler.
  • Allah rızası için far ayarınızı yaptırın ondan sonra isterseniz 50 tane far takın aracınıza ama lütfen far ayarınızı yaptırın. Ayarsız farlar çakma xenonlardan dahda çok göz alıyor

Ayarlı hiç bir orjinal marka far göz almaz bunu da belirtmek lazım. Göz alan tüm sis farı ve normal farlar ya ayarsız ya da hem ayarsız hemde sonradan takırılan yans anayi dandik ürünlerdir. Aracımda sis farı yok orjinali ise 500 600 liraymış orjinal olmadıktan sonra hiç taktırmam daha iyi dedim ve taktırmamayada kararlıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 19 Kasım 2011; 3:24:28 >
  • Birde şehir içinde suv kullanan Öküzler varki sormayın gitsin
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 9 Mart 2016; 0:34:25 >
  • Asıl kıro arka sis farını açıp mal gibi trafikte seyir edenlerdir. ne kadar uyarı yapmaya çalışsamda anlamıyor dangalaklar.
  • Sırf Şahin ve Doğan kullananlar mı açıyor? Bence iyi bir gözlem yap. CIVIC'de açıyor, INSIGNIA'da açıyor. Diyeceğim bu tarz arabaların sahipleri de açıyor.
  • quote:

Ankarada farketmiyor. Yeni model Mercedes, BMW kullanan krolarda yakıyor sislerini.
  • Sis farına söveceğinize merceksiz xenon kullananlara sövün asıl.Ne anlıyorlar çakma xenon taktırmaktan karşıdan gelenin gözünü oyuyorlar bari kendi önlerini aydınlatsa sarı fardan daha kötü aydınlatıyor merceksiz olduğu için ne için taktırıyorlar sadece beyaz gözüksün diye mi.Madem milletimiz bu kadar beyaz far meraklısı biraz daha fazla para verip mercek taktıramıyorlar mı ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: genie1

Yalnız kıro sözcüğünü böyle cahil veya görgüsüz manasında kullanmasak. Kıro doğulu vatandaşlarımızı aşağılamak için kullanılan bir sözcük.

doğru. doğulu vatandaşlar bizim kardeşimiz. bunu böyle garip bir lakap olarak kullananlar hatalı bir iş yapıyorlar. kıro bir hakaret kelimesi olarak kullanılamaz. apaçiler de dünyanın en şerefli ve kahraman kabilelerinden biridir. bütün amerikan yerlileri işgale karşı direnmeden teslim olurken apaçiler, son apaçi de ölene kadar savaştı. onu da böyle garip tasvirlerin parçası yapmayalım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.