Şimdi Ara

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!!

(En Son Oy Tarihi: 9.2.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: rumelian

quote:

Orijinalden alıntı: Respect_vti

Birde şehir içinde suv kullanan Öküzler varki sormayın gitsin

Suv araclarin ne zararini gordunuz? Sanki buram buram eziklik kokuyor bu yazin!

SUV lar belki şehir dışına daha uygun ama yasal çerçevede sorun olmadıktan sonra kimseye öküz diyemezsiniz.

Bende kesinlikle SUV kullanmam fakat kullananlara burda laf atmanız hoş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

quote:

quote:

SUV lar belki şehir dışına daha uygun ama yasal çerçevede sorun olmadıktan sonra kimseye öküz diyemezsiniz.

Amma cabuk cevap vermissin. Zaten mesajdaki o Kismi yakisiksiz bulup duzelttim. bir anlik kizginlik iste.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Amma cabuk cevap vermissin. Zaten mesajdaki o Kismi yakisiksiz bulup duzelttim. bir anlik kizginlik iste.

Kaçmaz bizden :))

Ayrıca dipnot olarak Şahin , Doğan araç kullananları küçümsemek ayıp ve yanlış olur.
    Her şey araba ile değerlendirilmmemeli.

Yalnız ben Şahin , Getz gibi araçları görünce daha dikkatli kullanıyorum sebep ise acemi sürücüler yeni başlayanlar bu tür araç alıyorlar.Bir kaç defa böyle bişeyler yaşadım.Aniden önüme kırmalar gibi.

• Sis lambalarında kullanılan ampuller genellikle kısa farlarda kullanılan ile aynıdır.

Ön Sis lambalarının amacı görünmek değildir, sizin yol çizgilerini görmenizi sağlamaktır.

Amacı doğrultusunda alt tarafa yerleştirilen bu farlar, yine amacı doğrultusunda daha kısa ancak daha geniş bir mesafeye odaklanmışlardır.

Yani kısa farlar gibi ileriyi aydınlatmazlar, kısa mesafede önünüzü ve ön çapraz kısımları aydınlatırlar.

Orjinal sis farı budur arkadaşlar, gece açmam, eşşek gibi sis farı olan araçlar hariç (örn: hyundai accent era) gece de gözümü almaz.

Sokak lambaları sis farından çok daha fazla ışık verirler ancak gözünüze değil de yere odaklandığından gözünüzü almazlar, eğer gözünüzü alıyorsa gözlerinizde problem vardır, en kısa zamanda doktora gitmekte fayda vardır.

Orjinal olduğu sürece sis farı abartılacak (gelip de buraya konu açılacak) derecede göz almaz. Orjinal olmayanlar, çakma xenon'lar, far+sis xenon gezen sonradan görmeler (sis farımda mercek var diyen forum üyelerini malesef ayırmıyorum, insan sis farına xenon taktırıyorsa amacı nedir?) zaten kanayan yaradır.

Görüş isteyen gitsin Bosch Plus 90 ampullerinden alsın, uzuna kısaya sise taksın derim.

• Şehiriçi trafiğinde bizimki kadar SUV araç olan başka bir ülke varmıdır
  • Kısa ile sis ampulleri aynımı?...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kaçmaz bizden :))

Ayrıca dipnot olarak Şahin , Doğan araç kullananları küçümsemek ayıp ve yanlış olur.
    Her şey araba ile değerlendirilmmemeli.

Yalnız ben Şahin , Getz gibi araçları görünce daha dikkatli kullanıyorum sebep ise acemi sürücüler yeni başlayanlar bu tür araç alıyorlar.Bir kaç defa böyle bişeyler yaşadım.Aniden önüme kırmalar gibi.

Bu arada, suvlara lafi ben atmadim, sadece laf atana laf attim. Cunku suv sahibiyim. :)
    Guzel gozukuyor diye Sis fari acma konusu sacma, ama sunu biliyorum ki, panelvan suv, binek, coupe fark etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Son zamanlarda moda mı oldu nedir, İstanbul'da sis yokken akşamları millet sis farı açıyor! Özellikle de doğan-şahin gibi alt seviye araç kullanan ezik kırolar!'

ankaranin %80 i alt seviye ezik ve kiro bu durumda
  • Ben genelde xenon takılmış sisleriyle dışa offsetli jantları ile e36 kullanıcılarını görüyorum bu halde.

Ne olacak şimdi? BMW kullananların hepsi apaçi kıro o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Aracında sis farı olmayanların kendini avutma konuları v24566

zihniyete bak
  • O arka sisi açanlar yok mu? onların varya ben.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrimir -- 19 Kasım 2011; 14:02:10 >
  • Başbakan'ın konvoyundaki hemen hemen tüm araçların sisleri daima açık. Öyle aklıma geldi yazdım:)
  • sis farı açmak hanzoluktur,kroluktur, sonradan görmeliktir, görgüsüzlüktür,ameleliktir...her türlü sıfatı hakediyo bunlar...ben de sis farı açık olanlara uzunları açıyorum...
  • Bu konuyla ilgili proje yapmayı düşünüyordum ebnde.Gece körlüğü olan insanlar sis farı yüzünden yaklaşık 15 saniye kadar hiç bir şey görmeden şansa gidiyorlar.İki farada sensör takıp birbirlerini gördüğü anda daha etkisiz yanmasını sağlayacak bir sensör eğer başarırsam, burs alıcam zaten sonrasında ise araba firmalarına gösteririm
  • Bakınız ''SİS'' demiş... Sis farı... Bu ne anlama gelir, siste kullanılmak üzere dizayn edilmiş...
  • sis olmadigi surece acmam.amac disi kullananlarin da kulagini bir guzel cinlatirim.
  • Vallaha sis farından daha çok şu aptal led modifikasyonları benim gözümü çok alıyor. Yine orjinal sis farı nasıl göz almıyorsa , orjinal ledlerde göz almaz çünkü önünde ışık dağıtıcı vardır. Ama biizm millet şekil için gidip normal aydınlatmada kullanılan şerit ledleri taktığından pavyon gibi dolaşıyor. Sis farından önce bu ledlere çözüm bulunmalı, hatta led arka stoplar bile yasaklanmalı. Aracımda sis farı yok ama millet yaksın yakmasın umrumda değil (yağmurlu havalar dışında) yeterki hepsi orjinal ve ayarlı olsun. Ayarı olan hiçbişeyin kimseye zararı olmaz. Orjinal ürünler tonlarca testlerden ve AR-GE aşamalarından geçip standartlaştırılıyor.
    Yan sanayi ve orjinal birbirne bezneyebilir teoride ama pratikte içindeki çukur aynada ufak bir farklılık olsa ışığı toplağıp yere değil ışığı direk karşıya verir sonra millet sis farlarına düşman olur. Normal bir aracın ayarlı farı nekadar göz alıyorsa, ayarlı sis farınında okadar göz alması lazım hatta daha az göz alması lazım çünkü aydınlatacağı mesafe aracın kısa farlarından daha az. Mahalle araları dışında şehir içinde açmak nekadar mantıklı bir davrnaış orası tartışılır ama tamamen orjinal ve ayarlı sis farı asla göz almaz.

• Ayarlı sis farı gözlere vurmaz, rahatsız etmez aslında. KKTC'de yaşıyorum ve burada sis farı açık trafikte gezinmek YASAL olarak serbest. İlk geldiğimde bende sövüyordum ama alıştım artık.
  • Benim mesaj neden silinmiş anlamadım!
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.