Şimdi Ara

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!!

(En Son Oy Tarihi: 9.2.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: E.S 43

Bu araçlar yıllarca yükünüzü çekti, görüyorum ki halada çekmeye devam ediyor. Ego tatminine devam. Umarım o aşağıladığınız araçların yardımına bir gün yolda muhtaç kalmassınız.

Bu yoruma sonuna kadar katılıyorum
  • Bu insanlara ezik kıro vb yakıştırmalarda bulunanların bundan adım gibi eminim %99 uda sis farını yakıp geziyordur

Sonrada burada laf olsun torba dolsun tartışma çıksın diye konu açıyorlar

Nedense DH herkes kurallara harfiyen uyuyor hiç kural ihlilali yapmıyor

Nedense hep bu form dışındaki insanlar kusurlu

• onu bunu bilmemde ...bmw m3 xenon ve sis farı bakmaya doyulmuyor mükemmel göz yormak ne kelime insanı içidnden alıp götürüyor ..bu konuda en başarılı bmw !!
  • ben sis farım açık geziyorum. Benim oldukça işime yarıyor. ş.içinde kasisleri çukurları delikleri görmemi sağlıyor sisler. bu güne kadar kimseninde rahatsız olup selektör attığını hatırlamam. xenon vs takmadıkça sorun yok bence.
  • Sisler insanın illa ki gözünü alır. Eğer yolu sis farını açmadan göremiyorsanız görme bozukluğunuz ya da aracınızın far ayarında sorun vardır. Her iki durumda kendi açınızdan ciddi sıkıntılara yol açabilir. Sis farını sis olmadığı durumlarda açmak yasaktır. Yani ben açarım ne olacak dersek o zaman kırmızıda geçene de emniyet şeridi kullanana da laf söylemememiz gerekiyor. Kurallar Ahmet Mehmet için değil herkes içindir.

Kurallara uymak her sürücünün insanlığına kalmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: MERTERAK

quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: MERTERAK

Benim mesaj neden silinmiş anlamadım!

Kusura bakmayınız ama mesajınız silinmemişki... Bu konuda mesajınız sadece bu, başka yok.

Ben yorum yapmıştım ama internet den kaynaklı sebepten dolayı sorun olmuş anlaşılan. Bence bu konudaki en büyük sebep her sayfa açılışında her pencere açılışında 8sn lik pirhana reklamı aylardır ezberledik artık eminim herkes rahatsız olmuştur bu duruma. Neyse konuyu fazla dağıtmadan mesajımı yazayım Araçlarda bulunan orjinal olan ön sis farları beni rahatsız etmiyor ama merceksiz xenon farlar ve arka sis farları aşırı derecede rahatsızlık veriyor. Arka sis farı açık bir sürücüyle mümkün olduğu kadar arka arkaya gitmemeye çalışıyorum ama kurtuluş yoksa bende uzunları açıyorum bazıları anlayabiliyor.

Problem değil...

Anket sonucuna bakıyorumda çoğunluk ''Orjinal olursa gözümü almıyor'' demiş. Bendeki orjinal olduğu halde açmıyorum rahatsızlık veririm diye. Sonuçta sis farı pek aydınlatmıyor,sadece aracın hemen önünü ve yanları aydınlatıyor. Şehir içinde yakmanın pek anlamı olmuyor.

Ben esas arkadaki sisleri yakanlara sinir oluyorum. Onlar felaket alıyor gözü...

Tamam şehir içinde gereksiz fakat siz fazla tepkili geldiniz. Düzgün ayarlanmış orijinal sis farı direk göze vurmaz ki, neden bu kadar tepkilisiniz anlayamadım.

• Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çeviren cahil kırolar!
    +1 000 000
  • Hadi ön sisleri anladım, ben katılmasam da bir mantığı var açmanızın, (bende ön ve arka(arkada 2 tane sis farı, iki tane geri vites lambası var hem de orjinal) sis farı olmasına rağmen sis ve yoğun yağış haricinde hiç yakma ihtiyacı hissetmedim)

ama arka sis farları;
    1) Tıpkı bu yazı gibi insanı rahatsız ediyor,
    2) Arkadan gelenlere fren yapılmış algısı yaratıyor,
    3) Yaktığınız zaman size ne faydası var kulaklarınızın çınlamasından başka?
  • Tüm trafik kurallarını hiçe sayanlar gibi Allah belalarını versin...
  • sis farını açınca havaya giriyorlar bide çakma xenon'sa yandık adı üstünde sisli havada ve çok karanlık bir yolda yakılır bence
  • Gökten taş düşse şahin-doğan kullanıcıları atmıştır değil mi? Arkadaş bu forum şahin-doğana sataşmaktan kurtulamadı gitti. 5-6bine neye binilir parçası bu derece ucuz , emsallerince konforlu olan.. Broadway diyeceksiniz , bana göre de o emekli işi geliyor napalım şimdi bisiklete mi binelim?
  • İşte bu da ülkemizin kanayan bir yarası.

Konu sahibini bu konuyu tartışmaya açtığı için tebrik ediyorum.
  • bakıyorum sis farını savunanlar da var...millet...ortalama zeka ve ortalama Türkçe bilgisine sahip olanlar...hey...size söylüyorum...onlar sis farı...sis....yani sis olunca açılmak için konmuş...
  • Arkadaşlar konu iyice sis farına kaydı, konuyu açan arkadaş başlığı değiştirsin bence
    Bu arada halen çözemiyorum ya nasıl ısrar ederler bu sis farında savunucuları gözü alır almaz, rahatsız eder etmez, adı üzerinde yahu SİS FARI! Normal zamandada kullanılabilir olsa ne adı SİS FARı olurdu nede cezai durumu olurdu.. Arka ön fark etmez sis farı normal anda yakılmamalı, herşeyi geçtim sis farı ampulleri normal farlardan daha kısa ömürlüdür, özellikle orjinal olmayanlar çok daha kısa ömürlü sen onu normal zamanda yaktın gerekli olduğu anda yararlanamama ihtimalinde artıyor, sis olayı çok tehlikeli yoğun sis anında olan kazalar genelde zincirleme oluşuyor bu anlarda görmen ve görünmen en önemli etken... Almanya'da dün olan 52 araçlık zincirleme kazada sisin etkisi ile olmuş, sis anında görüş alanının yarım metre bile açılması çok öenmli oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: governor92
    bakıyorum sis farını savunanlar da var...millet...ortalama zeka ve ortalama Türkçe bilgisine sahip olanlar...hey...size söylüyorum...onlar sis farı...sis....yani sis olunca açılmak için konmuş...

Sis farı sadece sis olduğunda açılmak için değil, sağanak yağmurlu ve karlı havalarda yakmak için konulmuştur aynı zamanda.

Sisli, sağanak yağmurlu ve karlı havalar dışında kullanımı yasaktır.

Emnim pek çoğunuz okumamıştır bile.

Karayolları Trafik Kanunu Madde 64

Işıkların kullanılması:
    Madde 64 – Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir.
    a) Zorunluluklar:
    1. (Değişik: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması,
    2. (Değişik: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması,
    3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması,
    Zorunludur.
    b) Yasaklar:
    1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,
    2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması,
    3. Karşılaşmalarda,ışıkların söndürülmesi,
    4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,
    5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,
    6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi,
    Yasaktır.
    (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri ile (b) bendi hükümlerine uymayanlar 66,00 Türk Lirası, birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi hükümlerine uymayan sürücüler 140,00 Türk Lirası para cezası ile cezalandırılırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 19 Kasım 2011; 22:30:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

Aracım Fiat Marea. Akşamları geceleri sisleri açarım. Doğrudur aracımın daha havalı göründüğünü düşünüyorum ama konuyu açan arkadaşı söylediklerini tekrar düşünmeye davet ediyorum.

Aracımın sislerinde xenon var fakat ayrı bir tesisatla beraber 12v beyaz park ampulleride bağlı ve içeriden kontrol edilebiliyor. sisli ve sağanak yağışlı havalar hariç sadece görüntü açısından çok havalı gösterdiğini düşündüğüm bu park ampullerini yakıyorum.

Şimdi ben akşamları sadece kendi içini aydınlatan sis farlarımla karşınızdan geldiğim zaman ezik alt tabaka araç sürücüsü mü oluyorum? Sis farlarımı yaktığım için cahil kıro mu oluyorum?

Genel anlamda sis farlarımı yaktığım için üzerime alındaım doğrusu. Bence genelleme yapmadan önce tekrar düşünün. Size göre sis farlarını yakan kırodur, bana göre lüks arabasıyla trafikteki diğer araçlardan üstün olduğunu zanneden kişi cahil kırodur.

Aracın havalı görünecek diye milletin gözünü yormaya hakkın yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• karşımdan gelen, sis olmadığı halde sis farı yakan herkese sağlam bir sövüyorum. Bence de kıroluk ve / ve ya cahillikten başka birşey değil.
  • çakma xenonlar tam anlamıyla magandalık abidesi.
    karşınızdakinin görüşünü bozmaktan ne anlıyorsunuz?
    adam gözünü kısayım derken direksiyon hakimiyetini kaybedip üstünüze çıksa daha mı mutlu olacaksınız?
  • Sisler rahatsız edici. Doğrudan göze gelmesi de gerekmiyor.
    TEM'de akşam dönüşlerinde karşıdan sadece ışık selinin geldiğini görüyorum. Buna bir de sisler katılınca çok fazla ışık gürültüsü meydana geliyor bu bile yeterli açılmaması için.
    Herkes bencilce 2+2 yakarım a.q. banane demiş olsa vay halimize.

Buna ek olarak son zamanlarda en çok rahatsız olduğum konu kamyon minibüs ve suv tipi araçların arkama düşmesi.
    Genelde sol şeritlerde seyehat ettiğinden çoğunlukla SUV farlarıyla başım belada. Discovery'lerdeki farlar ne yamanmış öyle. Bagaj penceresinden içeriyi gündüze çevirebiliyorlar.
    Eskinden yüksek araçlar sağdan giderdi ama artık yol veriyoruz..

Bir sis açmak için çukur kasis öne sürenler, çukur farlarınızı dümdüz otobanda söndürmediğinize bahse girsem hepinizle epey para kaldırırım eminim.
    Sisleri yakmaktaki ısrarınız çok tuhaf ama şöyle bir düşünce uyandı bende. Siz apaçiliğin birilerinin tekeline girmesinden korkuyorsunuz ama kendinize de yakıştıramıyor itiraf edemiyorsunuz.
    Bu konuda biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacınız olduğunu gördüğüm için müdahil olayım dedim.
    Özgürlükçü düşünceye sahip birisi olarak bende Apaçiliğin kimseye özgü ve kimsenin tekelinde olmaması gerektiğini savunuyorum.

Sonuç olarak parasızlar gibi paralılarda apache olabilirler. Ortak yönleri, kendilerini medeni olmak zorunda hissetmemeleri.

• Böyle adamlar yüzünden bu gozluklerden alacağım.
    http://www.gecegozlugu.com/index.php?sid=ana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrimir -- 19 Kasım 2011; 23:18:52 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.