Şimdi Ara

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!!

(En Son Oy Tarihi: 9.2.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: canvarol

Sis farına söveceğinize merceksiz xenon kullananlara sövün asıl.Ne anlıyorlar çakma xenon taktırmaktan karşıdan gelenin gözünü oyuyorlar bari kendi önlerini aydınlatsa sarı fardan daha kötü aydınlatıyor merceksiz olduğu için ne için taktırıyorlar sadece beyaz gözüksün diye mi.Madem milletimiz bu kadar beyaz far meraklısı biraz daha fazla para verip mercek taktıramıyorlar mı ya

Onlara baştan sövüyo millet zaten, üstüne gereksiz yere sisleri yakanlarıda ekleyerek araya karbon kağıdı vs...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bin9Yüz5

Bende Çakma Ledlere Gıcık Oluyorum Adam Kangoo Almış Yada Tourneo Ön Farların Altına Led Çekmiş Mavi Arkaya Çekmiş Panjura Çekmiş Bide Güzel Sanıyolar.

Geçen Bi Golf Gördüm Adam Arabanın İçine Led Çekmiş,Nuri Alço Operasyon Müziği Açmış Son Ses 2. Viteste Ağır Ağır Gidiyo Bide Sağ Elini Ağzına Koymuş :))) Lan Ne Garip Ülke Ya

Geçenlerde bende bir kangoo gördüm.Adam arabanın içinde neredeyse heryerine led döşemiş.Mavisi var yeşili var kırmızısı var her renk vardı.Onuda artık neye bağladıysa müzikle beraber ritim tutuyordu.Ben olayı çözmeye çalışırken Allah'ın kırosu camdan kafasını çıkardı -öyle bakarlar işte dedi.Bizi bi gülme tuttu arkadaşlarla.Yaptığı marifetmiş gibi bide övünüyor.Eve gidene kadar gülmüştüm.

• Ben de konuyu açan eleman gibi ortalığı karıştırıp sonra toz olan tiplere ayar oluyorum.
  • bu konuya iyi bir zaytung haberi gider aslında.

- ahmet bey, 25. geleneksel festivalin, "nasıl olur da şahin sis farı takar, sis farı sadece range rover'ın hakkı" ödülünü alırken.
    - samet bey de, "modifiye yapıp bir de üstüne üstlük sol şeride girmeyi başarmış ilk şahin sürücüsü" olarak kürsüye davet edildi.
    - numan bey, "beni sadece ferrari sollayabilir, bir şahin bunu yapmamalıydı" plaketini aldı.
    - mert bey, "o lastikler ne öyle, şahini corvette sanıyorlar" onur ödülüne layık görüldü.
    - kerem bey, hem xenon far takıp, hem de şahin kullandığı için diskalifiye edildi.

şunları göndereyim bir. bakalım kabul edecek mi zaytung. şansımızı deneyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 19 Kasım 2011; 9:00:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Bu sis farı konusundan her duyarlı sürücü gibi ben de muzdaribim. Bir diğer konu ise ayarsız farlar. Çoğu cahil sürücü far ayarı en üst konumda geziyor. Bu durumun karşıdan gelen araç sürücüsüne etkisi sanki uzunları yakmış kadar göz alıcı oluyor. Görünen o ki aracının aydınlatmalarını nasıl kullanılacağı hakkında kimsenin doğru düzgün bilgisi yok.

En üstte olmamalı mı?

Hayır tabiki far seviyesi aracın ağırlığına göre ayarlanır. Araca 500 kg yüklemediyseniz far ayarını en üste getirmemelisiniz.

Selam,
    Normalde araç yüksüz iken "ayarlı" farların en üst konumda olması rahatsız etmez. Araç "arka" kısmından yüklenmeye başladıkça burnu havaya kalkacağından farların "aşağıya" doğru yönlendirilmesi gerekir...

• konuyu açan arkadaşı uslubu ve yakıştırmaları dolayısıyla kınıyorum. yaşı kaç bilmiyorum ama asıl görgüsüzlük ve kroluk kendi yaptığıdır.
    bu arada ben sisleri gereksiz açmam ama gözlerimi alan bir sis farı da henüz görmedim. acaba kastedilen çakma zenonlar falan mı ?
  • Bu konudada aynılarını gördükten sonra ne desek boş... Sis farı yakanlar gözümüzde çakma xeonon kullananlardan farkınız yok çünkü hiç biriniz daha iyi görüş için yakmıyorsunuz görüntü olsun cahilliğindesiniz... Gereksiz yere kullanmayacaksınız bu kadar basit bu aynı gereksiz yere uzunlarla dolaşmaktan farkı yok sis farı çok önemlidir ama sis anında ama eminim gereksşiz açanların bir çoğu işlevini bile bilmez kaldıki gördüklerimin %95'nin ışık renkleri bile standart değil hatta mavi led ışıkları olan bile var
    Bu arada Sis farı konusu açılmışken her araçta olmalı montajı 150-250TL ancak tutuyor ama lazım olursa çok iyi iş görüyor bence araçlarda standart donınmda olması gereken bir unsur... Ve montaj normal standartda olmalı.. Bu arada şu piyasada tepkili olduğumuz sis farı yakanların bir çoğunda ışık sarımsı değil ve genelde arka sisleri iptal edilip montaj yapılmış ucuza katmak adına bu bile ne kadar cahil olunduğunun göstergesi.. Sis anında hem arka hem ön yanmalı ve o dolaştığınız normal ışık ile ne görür nede görünür hatta görüş alanını düşürürsünüz ve arka sis yanmadığından olası bir yavaşladamada duraklamada zincirleme kazanın kurbanları arasına girersiniz

• Senin özgürlüğün bir başkasının başladığı yerde biter! Bu sözü hayatında duymamış insanların olduğu trafikte görmek gerçekten üzücü.

Sis farları karşıdaki sürücünün gözlerini RAHAT SIZ E Dİ YOR!!!

Sanki köy yolunda gidiyorda arkadaşlar hiç bir çevresel ışık kaynağı olmadığından yoldaki çukurları göremiyorlar. Özrü kabahatinden büyük diye buna denilir. Sen sırf hava atmak için yada sorumsuzluğun yüzünden sis farını açarak karşıdaki insanın görme yetisini düşürüyorsun. Rahatsız ediyorsun!

Ben şehir içinde araç kullanırken karşıdaki insanların gözleri daha az yorulsun diye farlarımı en aşağı konuma alıyorum ( normalde araç yüklü iken burnu havaya kalktığında yapılır)
    Bu övünülecek birşey değil. Trafikteki insanlara saygı duymak benim zorunluluğum! Ben ve benim gibi düşünen insanlar varken millet açıyor sis farını geziyor. Birde sislerine çakma xenon takanlar varki onları direk Allaha haval ediyorum.

• asıl mesele çakma xenon+ayarsız far daha cok rahatsız eder
  • Ne bitmez takıntıymış bu sis farı olayı..

Açmayanada, açanada saygı duyarım göz zevkidir.. Bence yasadışıda olmamalı.. Çünkü GÖZ ALMIYOR! (Sislere Xenon veya sis ampulunden farklı birşey takılmadığı sürece!)

Bende önüme özellikle şu yeni ledli stop grubu araçlar durunca sövüyorum.. Önümde kırmızı kırmızı gözümün içine içine vuruyor sıkışık trafikde.. Bu nolucak? Farkedilmesi için böyle yapılmış anladımda, adam duruyo sıkışık trafikde ayağı frende mecbur..

Ciddi ciddi soruyorum.. Kaç kişinin gözünü alıyor bu sis farları?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Ne bitmez takıntıymış bu sis farı olayı..

Açmayanada, açanada saygı duyarım göz zevkidir.. Bence yasadışıda olmamalı.. Çünkü GÖZ ALMIYOR! (Sislere Xenon veya sis ampulunden farklı birşey takılmadığı sürece!)

Bende önüme özellikle şu yeni ledli stop grubu araçlar durunca sövüyorum.. Önümde kırmızı kırmızı gözümün içine içine vuruyor sıkışık trafikde.. Bu nolucak? Farkedilmesi için böyle yapılmış anladımda, adam duruyo sıkışık trafikde ayağı frende mecbur..

Benim alıyor. Almasa idi gereksiz yere açılan sis farlarına ceza yazmazlardı dimi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Ne bitmez takıntıymış bu sis farı olayı..

Benim alıyor. Almasa idi gereksiz yere açılan sis farlarına ceza yazmazlardı dimi...

İlginç gerçekten..

Benim gözümüde dediğim gibi almıyor nedense.. Hatta sanırım ayarı düzgün olan çakma xenonlu araçlarda gözümü almıyor işin ilginci..

Ya sizin gözlerde bir hassasiyet var, yada benim gözde bir sıkıntı var..

* Bu arada yanlış anlaşılmasın, ben sis açmam gereksiz yere aracımdada fabrika çıkışı mercekli xenon bulunmakta..

Açanları savunmamın sebebi ise başkasının özgürlüğünü kısıtlamadığını, yani rahatsız etmediğini düşünerek, istediklerini yapmakta özgür olduklarını düşünmemdir..

Ama demekki alıyormuş.. Konuya bir anket ekleseniz yüzde kaç göz alıyor öğrensek, merak ettim şimdi.. Bir benim mi gözümü almıyor?

EDIT: Eklemek istedim.. Sis olmayan havada açılan arka sisler çok rahatsız edici! Buna tamamen katılıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRToX -- 19 Kasım 2011; 12:49:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

polisin sisler açık halde gezdiğini gördükten sonra bir şey demek gereksiz.

Ona bende bir iki kere rastladım. Hatta durduruyum "sis farlarınız neden açık hava güneşliyken" diyim dedim ama hiç deneme gafletinde bulunmadım.
  • çakma xenonlar kadar rahatsız etmiyor beni
  • Anket ekledim...
  • Çok sis yakmak isteyen içine park ampulü bağlatsın bence hem göz almaz hemde görünümü sağlar
  • Bazen saçmalayanlar oluyorda sis farı açıp uzun lamba açıp dolaşanarda anlık görülüp gidiyor o kadarda etkilemiyor beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Anket ekledim...

İlginiz için çok teşekkür ederim :)

Oyumu kullandım..
  • Bütün Jukeları trafikten toplatsınlar. İstemiyorum hepsi istisnasız gözümü alıyor çünkü oldukçada rahatsızım birde mallar varki 4 tane lambaya ekstra 2 tane sis farınıda açıyorlar 6 tane lampa yanıyor karşımda ana avrat sövüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respect_vti

Birde şehir içinde suv kullanan Öküzler varki sormayın gitsin

Suv araclarin ne zararini gordunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumelian -- 19 Kasım 2011; 13:08:59 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.