yeni topladıgımız sistemde anahtara basınca 3 saniye çalışıyor daha sonra 2 saniye durup yeninden çalışıyor bu bir arızamıdır ? yoksa codogen power dan kaynaklanıyor olabilir mi anakartın bios ayarları default ta .....sistem ise
işlemci :intel P4 6600 E anakart: intel Dp 965 LT Ram: 2x 1024 Kingston 667 kasa: power codogen 550w Vga:asus 256 mb 6600 en Hdd:samsun sata2 160 gb
Bios update ile düzeldi
Geçmiş olsun... Sistemin fena değilmiş...
quote:
Orjinalden alıntı: pager
yeni topladıgımız sistemde anahtara basınca 3 saniye çalışıyor daha sonra 2 saniye durup yeninden çalışıyor bu bir arızamıdır ? yoksa codogen power dan kaynaklanıyor olabilir mi anakartın bios ayarları default ta .....sistem ise
işlemci :intel P4 6600 E anakart: intel Dp 965 LT Ram: 2x 1024 Kingston 667 kasa: power codogen 550w Vga:asus 256 mb 6600 en Hdd:samsun sata2 160 gb
İyi de bu bir hata değil ki??? Benim sistemde bu her bios ta yapıyor. PC yi güç kaynağına bağlarsan ve kullanmadığın vakit güç kaynağını kapalı tutarsan her açılışta bazı anakartlarda bunu yapar. Ne zaman ki güç kaynağı kullanmaz ya da doğrudan elektrik hattında bağlı kalırsa, her açılışta bu sefer yapmaz. Bunu bende ilk seferlerde yadırgadım ama bunun sorun olduğunu ne teknik servis ne de buradaki başka bir kullanacı onaylamadı. Sen bios update ile bunu giderdiysen bu işte bir tuhaflık var demektir
Bencede bu sorun olmamalı ama ,aynı anakartı kullanan diğer bir kişide bunu yapmıyordu iki sistemede elektrik doğrudan geliyor ups yok Bios güncellemesi yapıldıktan sonra direkt açılmaya başladı yalnız 29-30 derece olan işlemci sıcaklığı 40-41 dereceye çıktı pc yi oyun ve uygulamalarla zorladgımız zamanda en çok 50-52 dereceyi gördü oc suz buda normal...sistem gayet performanslı ve güzel çalışıyor zorlandığını görmedim.
bende resetler var bios f6 kullanıyorum gala düzelmedi..
kendi kendine kapanıyor pc..
Anakart problemlimi diye düşünüyorum RAM lar değişti yine aynı Kasa ile board bağlantısı da olabilirr
quote:
Orjinalden alıntı: ironman
bende resetler var bios f6 kullanıyorum gala düzelmedi..
kendi kendine kapanıyor pc..
Anakart problemlimi diye düşünüyorum RAM lar değişti yine aynı Kasa ile board bağlantısı da olabilirr
Şimdi UPS kullanmıyorsan benim yaşadığımı yaşamıyorsundur çünkü bu norma ancak reset olayı normal değil. Benim taşınmayı düşündüğüm bu muhitte voltajlar iğrenç ötesi. Voltajmetre bazı saatlerde 160v a kadar indiğini gösteriyor ki bu durumda sistem kendini kapatıyor ama ups olmasa dalgalanmalarda restert yapar. Yani ilk sorun voltaj olabilir bunu bir kontrol et. İkinci ihtimal F6 yı yüklerken sorun yaşamış olman bu da olabilir yeniden ama farklı alandan yükle. Yani ilgili sitenin download kısmı asia olmaz da europa veya usa olabilir. Tabi F8 i yükleyip denersen bu da bir çözüm olabilir. 3. şık ise bu anakartın üzerindeki kasadan anakarta giden 2li (power, power sw, hd led gibi) kabloların uyumsuzluğu olabilir. Bu zamana kadar 100 ün üzerinde sistem oluşturdum ama ilk defa anakarta farklı bir bağlantı yaptım. Yoksa sistem bile açmıyordu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme