Şimdi Ara

Sistem açılışda aldığım hata .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün bilgisayarı açtığımda daha doğrusu kuzenim açtığında aşağıda ki ekran karşısına gelmiş ve beni çağırdı. Overclock yapmadan böyle bir hata alıyorum. Bazı yorumlarda hard force to close yapıldığında böyle bir durum ortaya çıkabileceği söylenmiş. BIOS ayarlarında bir kaç şeyi düzeltmeye çalıştım ama ondan sonra da win7 ye giriş yapmadan illet mavi ekran karşıma çıktı. Sonra ondan kurtardım BIOS battery'yi çıkararak fakat yine aşağıda ki hatayı aldım. PC iptal olmadan önce yardım edebilirseniz sevinirim. Muhtemelen default BIOS ayarlarına dönsem sıkıntı kalmayacak ama o da olmadı sanırım. HATA:

"The system has experienced boot failures because of overclocking or changes of voltages. Last settings in BIOS setup may not coincide with current H/W states.

Current CPU Speed: 3.7GHz
    Current BCLK: 100 MHz
    Current memory speed: 1333 MHz"

PC Özellikleri:

BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
    İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30Ghz (4CPUs), ~3.6Ghz
    Anakart: Gigabyte Z68P-DS3 Intel 1155Pin DDR3 S+V+GL ATX

NOT: Üstte yazan hatada su an ki CPU hizini 3.7 göstermiş ama benim max. hızım 3.6' ya kadar olması gerek. Bir şekilde overclock yapmış hatta abartarak.

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bios pilini sök 2-3 dakika bekle cmos kendini resetlesin sonra pili tekrar tak ve pc ni aç ve bioas girip load to default bios yap F10 ile kaydet çık.
  • BIOS u söküp yaptm dedigini ilk olarak ama olmadı. Pili söküp PC'yi açacağım değil mi ?
  • evet arkadaşım biosun pilini söküp biraz bekleyip bu sayede biosu resetlersen belki yapılan ayarlar defaulta döner diye düşündüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare_90

BIOS u söküp yaptm dedigini ilk olarak ama olmadı. Pili söküp PC'yi açacağım değil mi ?

Biosta default ayarlar vardır. Onları yüklersen düzelmesi lazım. Pil sökmekte bir yöntem tabi.
  • BIOS u çıkarmak sıfırlamadı. Bir daha denicem birazdan. Başka yöntem var mi ? CPU hızını nasıl 3.30 çekicem tekrardan mesela ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.