Şimdi Ara

Sistem açılışta bios ekranında donuyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
5.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemim bundan 2 ay öncesine kadar problemsiz çalışıyordu. 15 gün öncesine kadar ise 1 kere açılışta bios logosundayken donma görmüştüm tekrar başlattığımda normal şekilde açılmıştı. Son 2 haftadır da her açılışta birkaç kez denemem gerekti. 1 kere açtıktan sonra da saatlerce problem olmuyordu kapatana kadar herhangi bir kilitlenme yaşamıyordum. Son 2 gündür ise hiçbir şekilde o bios logosunu geçemedi sistem. Biosa da girilemiyor.Herhalde pc içindeki tozlanma vs. işlemci - soğutucu arasındaki termal macunu yenileme zamanıdır diye düşündüm (En son yaklaşık 1,5 sene önce yapmıştım). Anakartı üzerinde işlemci ve soğutucu fanla birlikte kasadan söktüm ve işlemci ile soğutucu arasına eskisini temizleyerek yeniden macun sürdüm. Tüm parçaları tekrar taktım. Logo kısmını geçti ancak diğer diskten boot etti. Tekrar başlatarak disk ve boot önceliği ayarlarını yaptım , normal şekilde boot etti. Herşey düzgündü sadece windows saati 16:00 civarı olması gerekirken 21:00 civarıydı. Saatlerce düzgün şekilde çalıştı , gece 2 de kapattım, sabah yine önceki şekilde bios logosunda takılıp kaldı. Disklerde problem olabilir diye her iki diski de tek tek denedim olmadı, ramleri tek tek denedim yine olmadı. Bios pilini kısa bir müddet çıkardım tekrar taktım yine olmadı. Sorun nerede olabilir acaba? Yardımcı olabilecek var mı?
    Normalde sistemin sürekli açıktır, 4-5 günde bir kapatır açardım. 2 aydır geceleri kapatıyorum. Anakartım 3 yıllık, power, ramler ve işlemci 1-1,5 yıllık, disklerden bir tanesi 3 yıldan fazla diğeri 2 yıllık sanırım.

Sistemim
    Asus P5B
    High Power 650 watt psu
    Intel C2Duo E7600 3,06 1066
    Kingston 2x2 DDR2 Hyperx 800
    HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo 1 GB
    2 adet sata disk

• bios pilini çıkartıkdan sonra bilgisayarı anakartın üzerinde clear cmos diye bi yer olması lazım jumper takılacak şekilde onları bilgisayar acıkken kısa devre yaptır yani biosu tam anlamıyla sıfırla veya jumper varsa bi yandaki tırnaga tak düzelmesi lazım....
  • biosa girebiliyorsan ordan bios logosunu iptal edip kaydet ve nerede donduğuna bir bak sorun genellikle hdd çıkıyordu

bende karşılaşmıştım aynı sorun bir tane sata dvd rw kaynaklanıyordu kabloları çıkarıp taktığımda düzelmişti
  • Mesajları yeni gördüm teşekkür ediyorum, ilk mesajımda yazdığım gibi parçaları tekrar söktüm ve termal macunu temizleyip tekrar sürdüm. Herşeyi usb ler dahil eksiksiz taktım ve logo ekranını geçti hdd ve boot için ayar yaptıktan sonra yüklü olan işletim sistemi seçeneklerim geldi normal bir şekilde açıldı sistem, şu an çalışıyor. Ancak gece kapatıp yarın da aynı şekilde açılmazsa dediklerinizi uygulayacağım, bios için pil almayı da düşünüyorum ama sanırım pilsiz şekilde de açılabiliyormuş işletim sistemi yani bununla ilgisi çok çok az sanırım. Sata dvdrw var , bios logosunu iptal etme olayı ve sata dvdrw ı takmadan deneme olayı da mantıklı. Yine problem çıkarsa deneyeceğim şimdilik çok teşekkür ederim cevaplara.
  • Bu arada clear cmos işlemi önceki bios güncellemelerini de siler mi? Eğer siliyorsa şu anki işlemcimle sistemi açmam mümkün değil.
  • HAYIR SİLMEZ SADECE AYARLARI SIFIRLAR.
  • Aynı Problemi yaşıyorum , anakartı yaktıktan sonra Asus Anakart aldım 20 günlük kartta bu problemi yaşıyorum. Bazen BIOS ta, bazen de Windows ta donuyor. Bazen kafasına göre sıkıntısız açılıyor , Ramleri BIOSTA AUTO olarak ayarlayınca Windows ta genel olarak donuyor. Ama 1600mhZ yaparsam , overclock failed yazıyor. Yazmadığı zamanda sıkıntısız açılıyor. Ramler 1600mhZ orjinali , anakartta destekliyor. Fakat 1333 olarak görüyor Auto olarak alınca ve donuyor. Ramleri tek tek denedim, tarattım problemsiz gözüküyorlar. Tek tek takınca da donuyor, anakarttan mıdır sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobilden yüklemeye çalıştım , anlayan biri yardımcı olursa çok teşekkür edeceğim. 300₺ verdim anakart muhabbetine içim yanıyor vallahi , Windows sıfır format ile kurdum. Temizledim , repairledim. Biosta da donunca dedim windows ile alakalı değil.

Tüm ayarları Default yapıp , Auto ya çekersem Bilgisayar bir anda alakasız şekilde donuyor. Bazen giriş ekranında , bazen de alakasız kafasına göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smyrn3. -- 29 Ocak 2017; 1:44:44 >

• 3-4 kişi yonga yada köprüde sorun olabilir dedi , anakartı için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.