sistem cel700 soket işlemciye sahip asus p3 anakartlı 256 sd ram li bir sistem.sistem açılışta dos ekranı geliyor.sonrasında ram sayılıyor.ardından sistem kitleniyor.ya da del tuşu ile bios a düşüyorum birkaç menu gezdikten sonra ki bu sure maximum 7 sn yine kitleniyor sistem.anakart pil i çıkarma ya da cmos sıfırlama yaptım.ram i değiştim.cpu fanını kontrol ettim.bi problem yok.
başka neden kaynaklabbilir?yardım lütfen....
sisteme yeni taktigin bi donanim parcasi var mi ?
hayır dostum yok o şekilde çalışan bir sistemdi.extra bişi yok hatta ekran kartı hariç geri kalan ses ve etherneti sokup öle de denedim
o siyah ekranda bi mesaj veriyor olmasın ?
hayır herhangi bir mesaj yazmıyor.şimdi anakartı kasadan sokup oyle deniycem belki şase yapıyordur ne bilim.bide dışarda deniyim.
evet biraz uğraştım ama hallettim arkadaşlar bu saatte de olsa.teşekkurler yardımlar için.
iyi geceler
ram sorunu olabilir mi ? ramin mhz leri uyumlu mu anakrtina ?
2 ram kullaniyorsan uyuşma sorunu olabilir...biosdan da bi ram mhz lerini kontrol et...bazi boardlarda da uyuşma sorun var ..
ben ram derim
Slaughter7 arkadaş sorunumu hallettim demişsin güzelde. Sorun nerdeymiş onu belirtmemişsin. bu gibi sorunla karşılaşan arkadaşlarda ögrenmiş olurdu. Ramler yerinemi oturmamış?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme