Şimdi Ara

Sistem Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD FX X8 8150 SOKET AM3+ 3.6GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI SIFIR
    ASUS CROSSHAIR V FORMULA AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) ANAKART SIFIR
    GSKILL 8GB(2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1866MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM SIFIR
    HİS 4890 eKRAN KARTI ELİMDEKİ KART YENİ KART GELMEDİĞİ İÇİN BU KART İLE DENEDİM
    XILENCE XILENCE XP800 800W 135MM FAN PSU GAMİNG SERİSİ 80+ BRONZE R3
    WD 1TB HD

Arkadaşlar sistemde her türlü parçayı çıkarıp tek tek denedim hepsi çalışıyor gibi duruyor , anakartta eski işlemcimide de denedim phenom 965 ondada açılmıyor eski ramlerimide denedim onda da açılmadı eski işlemcimle denediğimde sistem çalışıyor görüntü gelmiyor anakarttaki dram ışığı kırmızı yanıyor yeni işlemciyle denediğimde ise sistem 3 saniye elektirk alıp kapanıyor cpu ışığı kırmızı yanıyor anakart üstündeki arıza ne bulamadım 2 büklüm oturmaktan belime ağrılar girdi valla fikirlerinizi bekliyorum bide sistemi ilk açtığımda Data in the ec or ec flash may be corrupted. System halted. Check with ASUS tech support sistemi 15 sn sora kapatıyordu sora bunuda göremez oldum.

• Bios Ekranı Gelmiyormu Ekran Kapkaramı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: killrooxit

AMD FX X8 8150 SOKET AM3+ 3.6GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI SIFIR
    WD 1TB HD

Arkadaşlar sistemde her türlü parçayı çıkarıp tek tek denedim hepsi çalışıyor gibi duruyor , anakartta eski işlemcimide de denedim phenom 965 ondada açılmıyor eski ramlerimide denedim onda da açılmadı eski işlemcimle denediğimde sistem çalışıyor görüntü gelmiyor anakarttaki dram ışığı kırmızı yanıyor yeni işlemciyle denediğimde ise sistem 3 saniye elektirk alıp kapanıyor cpu ışığı kırmızı yanıyor anakart üstündeki arıza ne bulamadım 2 büklüm oturmaktan belime ağrılar girdi valla fikirlerinizi bekliyorum bide sistemi ilk açtığımda Data in the ec or ec flash may be corrupted. System halted. Check with ASUS tech support sistemi 15 sn sora kapatıyordu sora bunuda göremez oldum.

Onboard ekran kartı varsa onunla deneyin. Başka bir HDD ile deneyin bir de varsa.

• quote:

AMD FX X8 8150 SOKET AM3+ 3.6GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI SIFIR
    WD 1TB HD

Hocam linke bakarmısın.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/310928-12-asus-data-flash-corrupted-fatal-error-system-halted

• clear cmos yapılması gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_19_19

clear cmos yapılması gerekli

+1
  • Görüntü geliyordu ama direk Data in the ec or ec flash may be corrupted. System halted. Check with ASUS tech support yazısı çıkıp 15 sn sora kapatıyordu.
    Onboard ekran kartı yok ama ekran kartı eski sistemde çalışıyordu onda sorun yok gibi duruyor
    Biosu resetledim jumper lada anakartta clear cmos diğe bi düğme var ordanda
    bi bilgisayarcıya götürüm diyorum yoksa ürünler sıfır şimdi verirsem 1 aydan erken gelmicek servisten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    11 ay önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • acaba benmi beceremedim cmosu temizlemeyi ??
  • quote:

Görüntü geliyordu ama direk Data in the ec or ec flash may be corrupted. System halted. Check with ASUS tech support yazısı çıkıp 15 sn sora kapatıyordu.
    Onboard ekran kartı yok ama ekran kartı eski sistemde çalışıyordu onda sorun yok gibi duruyor
    Biosu resetledim jumper lada anakartta clear cmos diğe bi düğme var ordanda
    bi bilgisayarcıya götürüm diyorum yoksa ürünler sıfır şimdi verirsem 1 aydan erken gelmicek servisten

Bios'la alakalı bir sorun gibi gözüküyor.
  • O zaman anlayan bir bilgisayarcıya götürüp biosu resetledirecem belki ben yapamamış olabiirim işallah parçalara bişey yapmamışımdır baya uğraştım çünkü onu sök onu tak 30 defa işlemcinin fanını söküp taktım 3 tane ayrı fan denedim acaba fandan mı diye ama nafile
  • quote:

O zaman anlayan bir bilgisayarcıya götürüp biosu resetledirecem belki ben yapamamış olabiirim işallah parçalara bişey yapmamışımdır baya uğraştım çünkü onu sök onu tak 30 defa işlemcinin fanını söküp taktım 3 tane ayrı fan denedim acaba fandan mı diye ama nafile

Çıkartıp takma ile sorun olmaz kırmadıktan sonra.

Bios güncelleme yapabilirler belki..
  • Bakalım 1 saat sonra götürecem neyle ilgiliymiş öğrenince yazarım yardımlar için teşekkürler
  • Öğrendiniz mi ?
  • Daha götüremedim bilgisayarcıya şehir dışına gitmek zorunda kaldım , bir şeyleri yaktım ama hayırlısı eski sistemde çalışmıyor artık çalışan makineyide bozdum herhalde :( o bilgisayarda çalışıyor ama görüntü yok ekran kartı sıfır onuda denedim eski ekran kartınıda, psu yanmış olabilir ,işlemci yanmış olabilir herşey yaktım diyecem ama yanık kokusu yok hiç birinde off sinir etti 2 gündür uğraşmaktan belim ağrıyor artık galiba sinir harbiyle harddisk ide hallettim artık kafa yapıyor iyice herseyi halletmeden ellememeye karar verdim :) en iyisi bilgisayarcıya götürüp göstermek arıza varsa yeni ürünleri garantiye eskileride tamir yada değişme yoluna gideceğim artık
  • quote:

Daha götüremedim bilgisayarcıya şehir dışına gitmek zorunda kaldım , bir şeyleri yaktım ama hayırlısı eski sistemde çalışmıyor artık çalışan makineyide bozdum herhalde :( o bilgisayarda çalışıyor ama görüntü yok ekran kartı sıfır onuda denedim eski ekran kartınıda, psu yanmış olabilir ,işlemci yanmış olabilir herşey yaktım diyecem ama yanık kokusu yok hiç birinde off sinir etti 2 gündür uğraşmaktan belim ağrıyor artık galiba sinir harbiyle harddisk ide hallettim artık kafa yapıyor iyice herseyi halletmeden ellememeye karar verdim :) en iyisi bilgisayarcıya götürüp göstermek arıza varsa yeni ürünleri garantiye eskileride tamir yada değişme yoluna gideceğim artık

PSU bozulmuştur o zaman

Edit : Yanık kokusu olmaz, Bozulmaya yanma diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 24 Haziran 2012; 22:17:58 >

• başka psu ile de denedim sonuç aynı 2 sistem de aynı şekilde çalışmıyor yeni sisteme eski işlemcimi taktığımda herşey çalısıyor görüntü yok dram led ışığı yanıyor ama yeni işlemciyi takınca 3 saniye elekrik alıp kapanıyor anakart üstündeki cpu led ışığı yanıyor hani diyecem işlemciyi bozdum ramlerdemi bozuldu yada eski işlemcidemi bozuldu hepsini aynı anda bozma ihtimalim düşük gibi geldi bir şey bozuldu ama hayırlısı psu da bozulmuş olabilir dediğin gibi diğer psu da yetersiz geliyor olabilir çünkü 500 watt normal bir psu; fx8150işlemci 8 gb ddr3 1866 ram ,2gb hd 7850 e.k vs. bunları kaldıramayabilir eski sistem daha fazla güç kullandığı için onuda kaldıramayacağı düşüncesindeyim napalım hayırlısı artık gösterip göreceğiz denemediğim yol kalmadı bir uzman eli değmeli sorunu bulunca paylaşırım birilerinin işine yarar belki :)
  • quote:

başka psu ile de denedim sonuç aynı 2 sistem de aynı şekilde çalışmıyor yeni sisteme eski işlemcimi taktığımda herşey çalısıyor görüntü yok dram led ışığı yanıyor ama yeni işlemciyi takınca 3 saniye elekrik alıp kapanıyor anakart üstündeki cpu led ışığı yanıyor hani diyecem işlemciyi bozdum ramlerdemi bozuldu yada eski işlemcidemi bozuldu hepsini aynı anda bozma ihtimalim düşük gibi geldi bir şey bozuldu ama hayırlısı psu da bozulmuş olabilir dediğin gibi diğer psu da yetersiz geliyor olabilir çünkü 500 watt normal bir psu; fx8150işlemci 8 gb ddr3 1866 ram ,2gb hd 7850 e.k vs. bunları kaldıramayabilir eski sistem daha fazla güç kullandığı için onuda kaldıramayacağı düşüncesindeyim napalım hayırlısı artık gösterip göreceğiz denemediğim yol kalmadı bir uzman eli değmeli sorunu bulunca paylaşırım birilerinin işine yarar belki :)

• Beyler bu işlemcinin transistör mü ne ise onlardan 3 tanesi eğilmiş sanırsam stok fanı üstüne takarken oldu diye düşünüyorum dün bir şeyi yoktu bilgisayarcıya verdim fanı tam oturtamamışlardı adamlara söyledim biz bir şeyi ellemedik anakartın chipseti patlamış dediler, işlemci mefta oldu galiba düzeltme gibi bir şansım yoktur diye düşünüyorum :( yeni sistem yapalım derken 2 sindede oldum şu an için yeni sistemde servis te , bu götürdüğüm servis chipset patlamış diyor ama işlemciyi görünce acaba ondan dolayımı diye düşünmeden edemiyorum .işlemciyi düzeltme gibi bir şansım varmı?
  • quote:

Beyler bu işlemcinin transistör mü ne ise onlardan 3 tanesi eğilmiş sanırsam stok fanı üstüne takarken oldu diye düşünüyorum dün bir şeyi yoktu bilgisayarcıya verdim fanı tam oturtamamışlardı adamlara söyledim biz bir şeyi ellemedik anakartın chipseti patlamış dediler, işlemci mefta oldu galiba düzeltme gibi bir şansım yoktur diye düşünüyorum :( yeni sistem yapalım derken 2 sindede oldum şu an için yeni sistemde servis te , bu götürdüğüm servis chipset patlamış diyor ama işlemciyi görünce acaba ondan dolayımı diye düşünmeden edemiyorum .işlemciyi düzeltme gibi bir şansım varmı?

Anakartınız bozuktu heralde Chipset dedikleri gibi bozuk olabilir

CPU ayaklarını düzeltme şansınız varsa iğne ile düzeltmeye çalışın 1 tane ayak kırık olsa çok iyi soğutma ile çalıştırabilirsiniz..

Edit : 1 ayaktan fazla kırıldıysa geçmiş olsun..

• Kırık yok ama biri tam yan yatmış durumda düzeltmeye çalışım dedim ama diğer bacakları eğmeye başladım bıraktım o yüzden ,bacak tam yan yatmış eski bilgisayarı bozdum ona yanarım o kadar zamandır toplama bilgisayar alıp yapıyorum bunun yüzünden soğudum bunu yapsamda bi verim alacağımı zannetmiyorum ama işte baya para gitti bide işlemci çıkacak başıma :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.