Arkadaşlar bilgisayarımın cd rom u çalışmıyor. Bu sebeple flash diski kullanarak sistem kurmaya çalıştım. fakat bunun öncesinde linux'un usb den çalışan linux minime 2008 ini deneyeyim dedim. Sistem açılınca "installation" programını çalıştırdım ve sanırım bu "partition" olaylarından pek anlamadığım için yüklerken bir hata yaptım. Bilgisayar açıldığında harddiskten okuduğunda şöyle bir hatayla karşılaştım:
GRUB Loading stage 1.5.
GRUB loading, please wait...
Error 15
Neyse sonrasında flashdiske gerekli ekipmanı kurdum ve windows xp yi yükleyeyim dedim. öncesinde harddiski formatladım. flashdiskten xp yi kurmaya başladım. kur dosyalarının bilgisayara kopyalanması bitti ve bilgisayar baştan başladı fakat kuruluma geçemedi. En başta belirttiğim GRUB Error 15 hatasını verdi. Bu durumda GRUB denen şeyden nasıl kurtulurum. bilgisayarı nasıl eski haline getiririm. lütfen yardım edin
format atamamışsın gibime geldi.. nasıl silinmez ki yoksa..
slm,sorunun ubuntuyu düzgün kaldırmamaktan kaynaklanıyor sanırsam.sorunun çözümüne gelirsek; pc ye kur dosyalarını kopyaladıktan sonra "R"(kurtarma konsolunu) çalıştır. konsol açıldıktan sonra 1 fixmbr 2 fixboot 3 exit sırayla komutunu çalıştır.komutlardan sonra çıkan soruya "e"(ewet) dersen grub sorunu çözülür.
quote:
Orjinalden alıntı: nonvolume
slm,sorunun ubuntuyu düzgün kaldırmamaktan kaynaklanıyor sanırsam.sorunun çözümüne gelirsek; pc ye kur dosyalarını kopyaladıktan sonra "R"(kurtarma konsolunu) çalıştır. konsol açıldıktan sonra 1 fixmbr 2 fixboot 3 exit sırayla komutunu çalıştır.komutlardan sonra çıkan soruya "e"(ewet) dersen grub sorunu çözülür.
Çok sağol arkadaşım. Benzer bir problem benim de başımdaydı bu yolla çözdüm.