Şimdi Ara

sistem boştayken yaşanan sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selamlar. ASUS GTX 770 ROG ekran kartı kullanıyorum masaüstü bilgisayarımda. bilgisayarım açılırken ekran kartımın fanı önceleri 3 4 kez periyodik olarak hızlanıp yavaşlıyor sonra normal şekilde çalışıyordu. son bir kaç haftadır bilgisayar açılırken, açıldıktan sonra veya boşta dururken ve hiç bir sebep yokken ekran kartımın fanı yüksek hızda dönmeye başlıyor ve yavaşlıyor, hızlanıyor ve yavaşlıyor, bunu asla bırakmıyor. Ta ki bir oyuna girene kadar. oyuna girdiğimde sıcaklık arttıkça açıyor fanı sadece. ama sistem boşta mesela sadece masaüstü açıkken fan sapıtıyor.

Nasıl çözebilirim ?

-Ekran kartını ve kasayı iyice temizledim
    -Farklı driver updatelerini kurup denedim ama fark etmedi.

sistem boştayken yaşanan sorunlar

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:43:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sildim ancak bir değişiklik yok
  • Farkinda olmadiginiz baska benzer bir program fan hizini yonetmeye calisip sorun cikariyor olabilir. Kurulu programlari guzelce arastirin, buna sebep olabilecek programlari silin. Ardindan Display Driver Uninstaller programini kullanarak mevcut surucuyu tamamen kaldirin, temizinden guncel surucuyu kurun. Sorun yazilimsal gibi duruyor.

Guru3D.com
    Display Driver Uninstaller Download version 18.0.1.5
    https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

• user define diyeceksin, ordan sicakliga gore fan yuzdesini grafikte ayarlayacaksin. bende gtx 770 var üzerinde custom sogutma bu sekil sorunsuz ama msi afterburnerin sistem surekli calismasi gerekiyor. Senin sonradan olduysa baska bir problemde olabilir. fakat soyledigimi denemende fayda var.

edit: ben afterburner kullaniyorum, sende dusunursen asus gpu tweak i kaldirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 7 Ocak 2019; 19:20:7 >
  • - driveri söylediğiniz programla komple kaldırdım en güncel sürümünü tekrar kurdum ama kar etmedi. driver kurulu değilken bu olayı yapmıyor bilgisayar ama çok eski bir driver bile kursam yapıyor.

-user define yaptığımda da bir süre dayanıyor ancak sonra yine sapıtıyor hocam
  • rispektt R kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:43:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GPU TWEAKII 1.9.3 sürümünü kaldırıp 1.6.7.0 sürümünü yükle bak bakalım düzelecekmi. Yeni versiyonda gelen OSD özelliği gpu hızlandırma destegi olan uygulamaları oyun gibi algılayıp hız yükseltiyor buda fanı tetikliyor olabilir. kaldırma işlemini ASUS_GPU_TweakII_RemoveTool ile yap varsa cclaner gibi uygulalamlarla kayıt defterini temizledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıp kurulumu öyle yap.

edit:GPU tweak 1.8xx sürümünden sonra 1000 serisi altı kartlarda destek görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unconc3rn3d -- 8 Ocak 2019; 13:29:59 >
  • Pcin de bir program gpunu kullanıyor olabilir. Gpu kullanılınca fanı da arttırıyordur belki. Bir kontrol et bu olay olunca çalışan programları.
  • Hocam ısıyı ayarlamak için yapıyordur muhtemelen. Fanın bir çalışma algoritması var, demekki üretici güzel programlamamış.

Diğer bir ihtimal mining vürüsü diyecektim ama kullanım sabit gözüküyor. Yalnız çok akıllı bir virüs olma ihtimali de var, ekran kartı kullanımını boşta gösterebilen bir tür virüs olabilir belki.

Ekran kartı biosunu güncellemeyi deneyebilirsiniz. Ya da fanda mekanik bir arıza da olabilir, tozları alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 18 Ocak 2019; 13:25:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.