Şimdi Ara

Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar.Ben sıkıntımı en başından anlatayım.Masaüstü bilgisayarımı bir gün açmaya çalıştığımda açılmadı.Açılmadı derken şöyle açılmadı : Power açılma tuşuna basınca her şey çalışıyor falan monitöre görüntü gelmemekteydi.Monitörü VGA ile laptopuma bağlayarak kablo ve monitör arızası öncüllerini elemiş oldum.Ayrıca ekran kartımı başka arkadaşımın bilgisayarında deneyerek ekran kartı arızasını da elemiş oldum.Ondan sonra ben bi kasayı açıp bakayım dedim.Kasayı açtım,işlemci fanının kenarındaki kancaları yuvasından cıkarttım ve fanı çektim.Fanla birlikte işlemci de gelmiş fana yapışık şekilde.Bende işlemciyle fanı ayırdım ve arasındaki eski termal macun artıklarını temizledim.Sonra işlemciyi takarken fark ettim ki dişi(pin mi diyorsunuz bilmiyorum) kırılmış.Hepsinin fotoğrafını koydum.Şimdi benim için önereceğiniz bi çözüm yöntemi var mıdır ? yada şöyle soruyim işlemci bozulduğunda ekrana görüntü gelmeme sorunu yapar mı ?.Pc nin şu anki durumu : Açma tuşuna basınca sistem çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor mavi ışık yanıp sönüyor.

Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor .
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• islemcinin pinleri yamulunca duzeltip takarak calistigi oluyor.Ama kirilinca o islemciye veda edilir cozumu yoktur olamaz da.
  • işlemci yuvaların ı kırdıysan hocam maalesef yapılacak birşey yok
  • a.selam kardeş..
    evet işlemci pinleri kırılırsa ekrana görüntü gelmeme sorunu oluşması muhtemeldir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INSURG3NT -- 31 Ağustos 2013; 23:00:28 >
  • Resim'deki anakart'lar sizin ise işlemci'ye voltaj'ın gönderilmesini sağlayan yani pil görevi gören kondansatör'ler'in değişmesi gerekiyor.İşlemci'ye gerekli olan voltajı vermeyeceğin'den görüntü vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enesaksac -- 31 Ağustos 2013; 23:19:55 >
  • Enesaksac kullanıcısına yanıt
    Resim altta.
     Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enesaksac

Resim'deki anakart'lar sizin ise işlemci'ye voltaj'ın gönderilmesini sağlayan yani pil görevi gören kondansatör'ler'in değişmesi gerekiyor.İşlemci'ye gerekli olan voltajı vermeyeceğin'den görüntü vermez.

Hocam resimin üzerinde gösterip upload edebilir misiniz size zahmet. ?
    Ayrıca işlemcinin kırılan kısmının fotosu :http://j1308.hizliresim.com/1d/z/s4kdx.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailcann -- 1 Eylül 2013; 0:09:13 >
  • kardeşim işlemcide sorun olursa, işlemci versiyonu anakart ile uyumlu olmazsa ve işlemcinin bacaklarında sorun olursa makineden randıman alamazsın. resimlere bakmadım çünkü okuyunca gerek kalmadı. Masaüstü bilgisayarlarda power tuşuna bastıktan sonra bir dıt sesi gelir speaker'dan. eğer işlemcide sorun olursa o dıt sesi gelmez. daha önce böyle sorunlarla karşılaştım. sorunu nasıl düzeltecem diye sorarsan, kırılan pinin yerine ince işçilik ile pin lehimlemek lazım. endüstriyel lehim makinesi ile büyüteç ile soğuk lehim yapmadan onu başarabilen usta bulman lazım :D geçmiş olsun ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bariscan_33

kardeşim işlemcide sorun olursa, işlemci versiyonu anakart ile uyumlu olmazsa ve işlemcinin bacaklarında sorun olursa makineden randıman alamazsın. resimlere bakmadım çünkü okuyunca gerek kalmadı. Masaüstü bilgisayarlarda power tuşuna bastıktan sonra bir dıt sesi gelir speaker'dan. eğer işlemcide sorun olursa o dıt sesi gelmez. daha önce böyle sorunlarla karşılaştım. sorunu nasıl düzeltecem diye sorarsan, kırılan pinin yerine ince işçilik ile pin lehimlemek lazım. endüstriyel lehim makinesi ile büyüteç ile soğuk lehim yapmadan onu başarabilen usta bulman lazım :D geçmiş olsun ;)

Hoparlörleri takıp deniyim mi hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailcann

quote:

Orijinalden alıntı: bariscan_33

kardeşim işlemcide sorun olursa, işlemci versiyonu anakart ile uyumlu olmazsa ve işlemcinin bacaklarında sorun olursa makineden randıman alamazsın. resimlere bakmadım çünkü okuyunca gerek kalmadı. Masaüstü bilgisayarlarda power tuşuna bastıktan sonra bir dıt sesi gelir speaker'dan. eğer işlemcide sorun olursa o dıt sesi gelmez. daha önce böyle sorunlarla karşılaştım. sorunu nasıl düzeltecem diye sorarsan, kırılan pinin yerine ince işçilik ile pin lehimlemek lazım. endüstriyel lehim makinesi ile büyüteç ile soğuk lehim yapmadan onu başarabilen usta bulman lazım :D geçmiş olsun ;)

Hoparlörleri takıp deniyim mi hocam ?

hoparlör demedim kardeşim, speaker dedim :D anakarta takılan küçük bir vericidir, girişi power tuşu reset tuşu pinlerinin olduğu yerde bulunur, sadece dıt sesi çıkartır, işlerin yolunda gidip gitmediğini anlarsın speaker ile. sen taksan bile dıt etmeyeceği için anlayamazsın çalışmadığını. dediğim gibi çözüm bir önceki mesajımda yazıyor ;)

• Hocam benim 4-5 tane kondansatör erimiş şişmiş falan.Ondan da yapabilir demiş arkadaş.Bazı işlemciler de 1-2 pin eksik çalışabiliyormuş.Aslında ben kendi işlemcimi bi başka pc de denesem başka pc de çalışırsa kondansatörlerde sorun var demektir.Başka pc de çalışmazsa işlemcime elveda zaten gördüğün üzere 2001 yazıor işlemcide çok bile dayandı gerçi pini kırılmasa hala dayancaktı da :D neyse ben dediğimi yapaym yine dimi ?
  • Sorununuza çözüm önerisi olarak

Ekranınızda bir sorun olabilir, işlemciylede ilgili bir sorun olabilir.Olay fazla büyümeden bir baktırın ayrıca konu net ve güncel.Teşekkürler yardım etmeye yine çalışacagım biraz arastırmam ıcın ızın verünuz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailcann

Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar.Ben sıkıntımı en başından anlatayım.Masaüstü bilgisayarımı bir gün açmaya çalıştığımda açılmadı.Açılmadı derken şöyle açılmadı : Power açılma tuşuna basınca her şey çalışıyor falan monitöre görüntü gelmemekteydi.Monitörü VGA ile laptopuma bağlayarak kablo ve monitör arızası öncüllerini elemiş oldum.Ayrıca ekran kartımı başka arkadaşımın bilgisayarında deneyerek ekran kartı arızasını da elemiş oldum.Ondan sonra ben bi kasayı açıp bakayım dedim.Kasayı açtım,işlemci fanının kenarındaki kancaları yuvasından cıkarttım ve fanı çektim.Fanla birlikte işlemci de gelmiş fana yapışık şekilde.Bende işlemciyle fanı ayırdım ve arasındaki eski termal macun artıklarını temizledim.Sonra işlemciyi takarken fark ettim ki dişi(pin mi diyorsunuz bilmiyorum) kırılmış.Hepsinin fotoğrafını koydum.Şimdi benim için önereceğiniz bi çözüm yöntemi var mıdır ? yada şöyle soruyim işlemci bozulduğunda ekrana görüntü gelmeme sorunu yapar mı ?.Pc nin şu anki durumu : Açma tuşuna basınca sistem çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor mavi ışık yanıp sönüyor.

Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor . Sistem çalışıyor fakat görüntü gelmiyor .

Aleyküm selam kardeş;
    Öncelikle aynı sorun bende de vardı.Önce bios çökmüş dendi sonra işlemcın yanmıs dendi.Birgün açdıgımda acıldı.Kardes benim garip bir çözüm yolum var.Benim ekran kartını cıkardım sonra elımle o giren yeri sürttüm yanı sıldım elımle sonra taktım ama vıdasını takmadım.sonra kablosunu baglayınca hersey normal acılmayınca böle yapıom acılıyor.Benim garip bir yol işlemciyle de alakası yok.Sende dene bişi olmaz.Bu arada taktıgın zaman pc nı acınca ekran kartının fanı varsa donuyomu bak.Dönmuyorsa bi döndur sonra o döner zaten dene:

• işlemci pinlerini düzelten onaran bilgisayarcılar oluyor. Tamir onarım işi yapan yerlere bir sor fiyat olarak işlemcinden fazla tutar istiyenler olabilir. Önce fiyat sorarak yaptırmaya çalış.
  • Aynı sorun bendede oldu. Yukardeki gerkunx arkadaşında dediği gibi bazen pc kendi açılıyor.
    Ama ben bu sorunu çözmek için anakart değişimi yapmıştım. Yani sorun belki anakarttadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrock222 -- 1 Eylül 2013; 10:58:05 >
  • Elimle yuvaya sürtme işlemini uyguladım olmadı.Arkadaşlar baktım da kondansatörler de şişme ve akma var onlardan da kaynaklanabilir mi.Onllar bozuk olduğunda işlemciye yeterli güç gitmiyor olabilir mi ?.Ayrıca kendi işlemcimi de başka bir pc de denicem bilgisayarcıya gidip ve başka bir işlemciyi de kendi pc'm de deniyecem bugün pazar olduğu için yarını bekliyorum.
  • Tavsiyeikinci el yeni işlemci al. Uygun fiyata bulursun böylece tamire harcıyacağın zaman ve paradan kurtulursun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.