Şimdi Ara

Sistem değişikliği. Önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce imzamdaki anakart arızalandı ve ben şimdi anakart ve işlemciyi değiştirmek istiyorum. Yanlız çok fazla masraf yapmamak için ekran kartını sonraya biraktim. Bunun için bana 400-450 ytl civarında işlemci ve on-board vga özellikli bir anakart önerebilir misiniz?

Aslında pentium D 805 (ileride Core 2 duo ya geçiş yapmak için.) almayı düşünüyorum ancak daha yeni 2*512 ddr400 ram aldığım için tekrar satıp ddr2 alırsam baya bir zarar edicem sanırım. bu konudada görüşlerinizi bekliyorum. Yani 805 almakla doğru bir karar vermiş olurmuyum?

AM2 sisteme geçmeyi düşünmüyorum. Çünkü aynısorun ondada var (ddr2 sorunu) ancak eğer bilg. ile konuşur az bir zararla ddr2 ye geçebilirsem. AM2 yerine İntel 805 e geçmeyi düşünüyorum. Onun için şuan için AM2 ye pek sıcak bakmıyorum!

Ayrıca dediğim gibi anakart on-board vga özellikli almak istiyorum. Ancak bir bilgisayar satıcısı eğer onboard özelllikli alırsam pci-ex 16 ile ilgili olumsuz bir durumdan söz etti ancak tam olarak anlamadım. Böyle bir durumda (on-board vga özellikli anakart almakla) herhangi bir sorun veya olumsuzlukla karşılaşır mıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaq -- 10 Ekim 2006; 14:08:14 >

• Şu anakartı alabilirsin.. Bende Ekran kartını sonra bıraktım, bu anakartı alıyorum.. Tavsiye ettiler..

Fiyatı 160 YTL

ASUS P5LD2-VM SE (CORE2 DUO DESTEKLİ) SOKET 775

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155&productid=bd91195
  • Şu anakartı alabilirsin.. Bende Ekran kartını sonra bıraktım, bu anakartı alıyorum.. Tavsiye ettiler..

Fiyatı 160 YTL

ASUS P5LD2-VM SE (CORE2 DUO DESTEKLİ) SOKET 775

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155&productid=bd91195
  • teşekkürler. Ayrıc şimdi bilg. satıcısı ile konuştum ve ddr dan ddr2 geçişte çok zarar etmiyeceği ve ddr ramlari alabileceğini. Hatta 128 mb his ati radeon 9600xt e.kartını ve amd athlon 2500 barton işlemcisinide uygun fiyatlara alabileceğini söyledi. (bu parçalar elimde kaldı diye ne yapacağımı şaşıyordum. Neyse değerlendirme şansım oldu). Yani anlayacağınız DDR2 ye geçiş için önüm açıldı. Şimdi sanırım İntel PD 805 almayı düşünüyorum. Anakart tavsiyelerinizi bu işlemci için yaparsanız sevinirim.

Herkese şimdiden görüşleri için teşekkürler...
  • yine en ideali p5ld2 alman
  • onboard vga sorun çıkarmaz. ekran kartı aldıgında biostan disable edersin,
    ama elinde 9600 xt ve DDR ları kullanmak nforce3 chipsetli 2.el bir ankart ve s939 işlemci laırsan ucuza çözmüş olursun. alternatif fikir
  • quote:

Orjinalden alıntı: fortuneteller

onboard vga sorun çıkarmaz. ekran kartı aldıgında biostan disable edersin,
    ama elinde 9600 xt ve DDR ları kullanmak nforce3 chipsetli 2.el bir ankart ve s939 işlemci laırsan ucuza çözmüş olursun. alternatif fikir

Aslında onuda düşünmüyor. Değilim ancak şu an için agp8x ten kurtulmak istiyorum. Düşündüğüm. Amd 3500 (soket 939) ve güzel bir anakart. hatta biraz ucuza getirebilirsem. bir tanede ati 1600pro veya 6600gt almak ve ddr2 ramlerle şu an için hiç uğraşmamak. Peki bu nasıl olurdu. Herhalde amd 3500 şu an için oyunlarda herhangi bir problem çıkarmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canozpinar_1990

yine en ideali p5ld2 alman

Peki bu anakart nasıl?
    INTEL - DG965SSCK
  • quote:

Orjinalden alıntı: fortuneteller

onboard vga sorun çıkarmaz. ekran kartı aldıgında biostan disable edersin,

en dogruusu
  • evet arkadaşlar kararımı verdim ve

INTEL PENTIUM D 805 DUAL 2.6GHz LGA775 ÇİFT ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ
    GIGABYTE GA-965GM-S2 INTEL CORE 2 DUO DESTEKLİ ANAKART
    2*512 Kinston DDR2 667 Mhz ram şiparişi verdim. İnşallah iyi bir seçim yapmışımdır...

• arkadaşlar anakart hakkında bilgisi olan var mı? Overclock dışında performansı nasıldır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.