Şimdi Ara

Sistem Geliştirme Yardım ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar zaman geçtikçe oyunların istediği sistem özellikleri gelişiyor. Bu nedenle pc mi birazda olsa kendi imkanlarımla geliştirmeyi planlıyorum. Fakat bu işlerde biraz acemiyim. Sizlerinde yardımıyla birşeyler yapmaya çalışacağım.

Pc Özelliklerim -

Derecelendirme : 3,6
    İşlemci : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz 2.40GHz
    Yüklü bellek (RAM) : 2,00 GB
    Sistem Türü : 32 Bit işletim sistemi
    Yaklaşık Top. Bellek : 1276 MB Ekran kartı mevcut

Ram'i 2 GB daha yükselterek oyunların takılma kasma vs. durumlarını gidermeye yardımcı olur mu ? olmazsa neler yapmamı önerirsiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bütçe - 400 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDarkKnight96 -- 16 Kasım 2013; 1:08:50 >

• 4 Gb ramın olsa bile kasmadan oynayamazsın . Ekran kartının işlemcinin vs. iyi olması lazım . Sen bütçeni yazarsan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKCoestar

4 Gb ramın olsa bile kasmadan oynayamazsın . Ekran kartının işlemcinin vs. iyi olması lazım . Sen bütçeni yazarsan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır .
    Bu sisteme şuan için yapabileceğin 4gb ram ve gtx650 ti olur. Performans çok fazla artacaktır bu kartı taktıktan sonra. Ayrıca işletim sistemini 64 bit e çıkarın. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum bütçe yazarsanız daha iyi sonuçlarda çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaniCalifornia

Bu sisteme şuan için yapabileceğin 4gb ram ve gtx650 ti olur. Performans çok fazla artacaktır bu kartı taktıktan sonra. Ayrıca işletim sistemini 64 bit e çıkarın. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum bütçe yazarsanız daha iyi sonuçlarda çıkar.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bütçem 400 TL neler yapabilirim bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDarkKnight96 -- 16 Kasım 2013; 1:08:19 >
  • TheDarkKnight96 T kullanıcısına yanıt
    ASUS GTX650Ti Boost DirectCUII O.C GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram

Aradaki 10 20 tl fark için gidip daha ucuz ram seçmeyin. İleride upgrade etmek istediğinizde en kolay bu ram i bulursunuz. Direk bir tane daha 4 alır 8 e ayarlarsınız ramleri. Senin bütçeyi biraz aştık ama bunlar sistemini fazlasıyla güçlendirecektir.

• Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Bunları aldım varsayalım işlemci için birşeyler yapmama gerek var mı peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDarkKnight96

Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Bunları aldım varsayalım işlemci için birşeyler yapmama gerek var mı peki ?

İslemciye de oc yapin en azindan 3 ghzin ustune cikarmaya calisin. Bir de guc kaynaginiz nedir? Eger hazir pc kasasi ise guc kaynaginiz yetmeyebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartiniz marka model nedir
    Guc kaynagi kac w
    Sistemi tam olarak yazarsaniz daha cok kisi yardim edecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekai -- 16 Kasım 2013; 10:57:30 >
  • quote:

Arkadaşlar zaman geçtikçe oyunların istediği sistem özellikleri gelişiyor. Bu nedenle pc mi birazda olsa kendi imkanlarımla geliştirmeyi planlıyorum. Fakat bu işlerde biraz acemiyim. Sizlerinde yardımıyla birşeyler yapmaya çalışacağım.

Pc Özelliklerim -

Ram'i 2 GB daha yükselterek oyunların takılma kasma vs. durumlarını gidermeye yardımcı olur mu ? olmazsa neler yapmamı önerirsiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bütçe - 400 TL

Anakartının marka ve modeli, kasa, PSU, monitör detaylarını verebilirsen ona göre daha iyi öneriler yapabiliriz kardeşim..

• TheDarkKnight96 T kullanıcısına yanıt
    OC yapmak işlemciye zarar verebilir. İşlemciniz sanırım en az 3 4 senedir sizde. Bu saatten sonra OC yaparsanız yeni bir işlemci ve anakartta da almanız gerekecektir. O yüzden şimdilik böyle kullanın.
  • Sistem
    --------------------------------------------------------------------------------

Üretici System manufacturer
    Model P5Q
    Toplam sistem belleği miktarı 2,00 GB RAM
    Sistem türü 32 bit işletim sistemi
    İşlemci çekirdek sayısı 4
    64 bit özellikli Evet

Depolama
    --------------------------------------------------------------------------------

Sabit disklerin toplam boyutu 298 GB
    Disk bölümü (C:) 2 GB Boş (Toplam 49 GB)
    Disk bölümü (D:) 243 GB Boş (Toplam 249 GB)
    Medya sürücüsü (E:) CD/DVD
    Medya sürücüsü (F:) CD/DVD

Grafikler

Görüntü bağdaştırıcısı türü ATI Radeon HD 3450 (Microsoft Corporation WDDM 1.1)
    Toplam kullanılabilir grafik belleği 1279 MB
    Ayrılmış grafik belleği 512 MB
    Ayrılmış sistem belleği 0 MB
    Paylaşılan sistem belleği 767 MB
    Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 8.56.1.16
    Birincil monitör çözünürlüğü 1360x768
    DirectX sürümü DirectX 10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDarkKnight96 -- 16 Kasım 2013; 11:38:55 >

• Kasanin yan kapagini acin guc kaynaginin yanindaki tablodan 12v kanalindan ne kadar verebildigini yazin. Veya fotografini cekip koyabilirsiniz guc kaynaginin yan tarafinda yapistirilmis olan tablonun.

• quote:

Arkadaşlar zaman geçtikçe oyunların istediği sistem özellikleri gelişiyor. Bu nedenle pc mi birazda olsa kendi imkanlarımla geliştirmeyi planlıyorum. Fakat bu işlerde biraz acemiyim. Sizlerinde yardımıyla birşeyler yapmaya çalışacağım.

Pc Özelliklerim -

Bütçe - 400 TL

İmzamdaki sistemi inceleyebilirsin q6600'ü iyi bi sogutucu ile 3.2ghz da stabil kullanabilirsin ram'i 4gb yaparsan gtx650ti boost yada hd7790 alabilirsin tabi bunun yanında iyi psu'nun ne olduğu da önemli güncel oyunların hepsini yüksek orta karışık oyanayabilirsin bazılarını ultrada bile açabilir.Ayrıca şunuda belirteyim millet kafasına göre sallamış ddr2 anakarta ddr3 ram öneren birisi gördüm sakın gidip böyle bi hataya düşmeyin bilmeden işkembeden sallayan insanları dikkate almayın iyi forumlar.

• emrys3535 kullanıcısına yanıt
    buyrun kasanın içini açıp çektim
  • quote:

Orijinalden alıntı: narnia127

ASUS GTX650Ti Boost DirectCUII O.C GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

Aradaki 10 20 tl fark için gidip daha ucuz ram seçmeyin. İleride upgrade etmek istediğinizde en kolay bu ram i bulursunuz. Direk bir tane daha 4 alır 8 e ayarlarsınız ramleri. Senin bütçeyi biraz aştık ama bunlar sistemini fazlasıyla güçlendirecektir.

İnsanları yanlış yönlendirmeyin bilmiyosanız yazmayın lutfen P5Q Ddr 2 anakarta ddr3 ram öneriyosunuz ayrıca overclock işlemcinize zarar verebilir diye ezbere neye dayanarak konuşuyosunuz enteresan !

• quote:

Orijinalden alıntı: Iempufy

quote:

Orijinalden alıntı: narnia127

İnsanları yanlış yönlendirmeyin bilmiyosanız yazmayın lutfen P5Q Ddr 2 anakarta ddr3 ram öneriyosunuz ayrıca overclock işlemcinize zarar verebilir diye ezbere neye dayanarak konuşuyosunuz enteresan !

Alıntıları Göster
    q6600 iyi bir işlemci yanına güzel e.kartı ve ram çek

• Benimde benzer özelliklerde böyle bir bilgisayarım vardı, ekran kartı fazla ısınmaya başlayınca 3 sene boyunca hiçbirşeyiyle ilgilenmedim ve toplamda 6.5 kullanıp 2.5 hafta önce emekliye ayırdım.
    Uzun lafın kısası;Bütçen varsa yeni bilgisayar kur, yoksa parçaları 2.el al.
  • quote:

buyrun kasanın içini açıp çektim

CORSAIR VS SERİSİ 550W GÜÇ KAYNAĞI
    134 TL.

ASUS HD7790 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 128BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

270 TL.

ASUS GTX650TI BOOST DIRECTCUII O.C GDDR5 2GB 192BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI (Bütçe yetiyorsa bunuda alabilirsiniz karar sizin.)

360 TL

GSKILL 2GB VALUE DDR2 800MHZ CL5 TEK MODÜL RAM (Şuanki Ramlerin kaz mhz bilmiyorum ancak 800mhz diye tahmin ediyorum ona göre değişiklik yapılabilir ramlerle ilgili.)

80 TL.

COOLER MASTER HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

100TL

584 TL Bu fiyata o sistemi adam edicektir ancak şunu belirteyim overclock kesinlikle şart yoksa darboğaz yapar ekran kartına işlemciniz Eklediğim soğutucuyla 3.2ghz da stabil çalıştırabilirsiniz az bir voltajla iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iempufy -- 16 Kasım 2013; 12:09:10 >

• quote:

Pc Özelliklerim -

Bütçe - 400 TL

RAM: Kingston 4 (2x2) GB DDR2 1066 MHz 2.3V

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-ddr2-kingston-hyperx-1066-mhz-2-plus2-4gb-143665441/detay

Ekran Kartı: Sapphire HD 7750 GDDR3 2 GB 128 Bit DX 11.1

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11202-13-20g-hd7750-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63626#allImages

PSU: Corsair VS Serisi 450 Watt 12 cm fanlı

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020049-eu-vs-serisi-450w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63914

Kasa Fanı: Xilence 120 mm Kırmızı Siyah (2 adet)

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xilence-coo-xpf120r-120mm-kasa-fani/productdetails.aspx?I_ID=39114

TOPLAM: 405 lira %30 indirimli fiyatlara.. Ekran Kartı, PSU ve fanlar Vatan'dan seçildi..

Önce bu parçaları al kardeşim.. Sonra sisteme güzel bir format çek komple.. işletim sistemi olarak Win 7 Ultimate 64 Bit, o yoksa Vista Home Premium 64 Bit kur.. Anakartın BIOS'una girerek işlemcideki onboard ekran kartını devre dışı bırak.. Sonra yeni ekran kartını tak, aç sistemi.. Driver ları falan yükle.. işlemciyi fazla abartmadan 2.75 GHz hızına O.C. yap, yeterli gelecektir.. O monitörle ve önerdiğim parçalarla piyasadaki tüm oyunları yüksek ayarlarda oynamaya başla..

• Iempufy kullanıcısına yanıt
    Dostum core 2 işlemcisi var. Bende de pentium e6700 vardı anakart ddr3 destekliyordu. Buna dayanarak anakartın ddr3 desteklediğini düşündüm ve önerdim. Biraz okuyarak yorum yapın. Benim yaptığım yorumların saatine bak adamın sistemi yazdığı saate bak. Birde şu OC ciler yok mu... Gir dostum oku biraz internette. OC pc deki parçaların ömrünü kısaltır ki zaten eski parçalara birde oc yapıp sistemi yakarsa sorumluluğu sen üstüne almayacaksın dimi? Burdan yazması kolay adamın sistemi yandığında kendi sistemini göndereceksen öner adama OC yapmasını. Tartışmayalım lütfen bu konuda OC bilgisayara zarar veren birşeydir OC sizde idare edecek bir pc yi 1 2 sene daha kullanmak varken neden adam işlemcisini fazla yükte çalıştırıp sadece 6 ay içerisinde yaksın?

Daha geçen gün gördüm forumda adam ekran kartı alıyor OC yaparken yakıyor sonra değişim talep ediyor kabul ediyorlar. 2. geliyor onu da yakıyor gene değişim gene kabul ee artık yeter adam 3. kez geldiğinde de yakıyor birde suçu firma da buluyor. Kim bilir bu şekilde kaç kişi vardır. Ayıp ya hem sistemi zorla hem parçalar zarar görsün hem adamlar sana iyilik yapsın hem de hala adamları suçla. OC nin savunulacak pek bir yanı yok. Biraz fazla FPS alıcam diye pc yi yakmanında manası yok. Adamın bütçesi belli sonuçta birde OC ile işlemciyi yakarsa işler daha da kötüye gider.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.