Şimdi Ara

Sistem Güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba hayırlı bayramlar. Sistemimi yükseltmeyi düşünüyorum birkaç ufak sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.

Mevcut sistem:

Ryzen 3700X
    Stok Fan
    X570 TUF Wifi
    G Skill 2*8 GB 3600 MHz CL16 DDR4
    RTX 3070 TUF
    Cooler Master H500
    Corsair 850 RMX
    Samsung Sata 1 TB
    2K Monitör

Sistemin kullanımı 2K çözünürlükte hikayeli, solo oyun oynamaktan ibaret. O.C. vs işim olmaz.

RTX 4070'e geçmeyi düşünüyorum ama öncesinde sanırım işlemci falan değişikliği daha iyi olur gibi. DDR5'e geçsem iyi olur sanki 5800x3d takmayı da düşündüm ama bilemedim yavaştan DDR5 daha iyi olur diye düşündüm bilemedim pek.

Bütçe: Totalde öyle bütçe falan yok aylık yaşayan insanlarız karta taksitle falan bir şekilde :) Önemli olan 2K'da en az 80 vs FPS versin yeter. Orta üst segment bir iyileştirme düşünüyorum hazır Vatan Bilgisayarda da güzel bir indirim varken.

1-Sanırım AMD Expo 6000 MHz CL36 2*16 g Skill marka vs ramlar ideal bu iş için araştırdığım kadarıyla.

2-Güç kaynağım iyidir herhalde uyum sorunu falan da çekmeyiz galiba ATX 3.0 falan yeni nesiller çıkmış galiba ama benim PSU şu an idare eder herhalde.

3-Ryzen 5800x3d'de düşündüm ama DDR5 sanki yavaştan geçmek lazım. Ryzen 7800x3d baktım 11-12K'dan ucuza yok gibi sanki. Vatan'da şu an 7600X 5.600 TL, 7700X 7.600 TL 2.000 TL'lik bir fark yok gibi kıyaslama videolarında. 7600X alıp geçsem şu an zaten am5 2025'e kadar soket desteği vermiş ilerde nasılsa daha iyi bir işlemciye güncellerim diye düşündüm. Aslında 7800x3d istiyorum ama 6-7K fark da çok gibi bilemedim hangi işlemciyi alsam :) (7600X daha çok ısınacak ama 7600X ile 7600 arasında fiyat farkı çok cüzi -300 TL zaten iyi bir soğutucu almayı düşünüyorum.)

4-Anakartta kafalar daha da karışık. Asus yada MSI düşünüyorum. Sanırım en iyileri Gigabyte üretmiş ama işte alışkanlık. Şu an X670E Tomahawk 7.900 TL gibi birşey indirim olduğu için ayrıca vade farksız taksit imkanından dolayı sadece Vatana bakabildim şu an :)

Anakartı orta üst falan düşünüyorum sonuçta 2025'e kadar sömürücem.

Kasa, güç kaynağı falan şu an iyi gibi bir M2 SSD alsam ilerde yeter diye düşünüyorum. Herkese iyi bayramlar tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DukeMew -- 21 Nisan 2023; 15:12:56 >

• Size de ,iyi bayramlar.

5800X3D iyi bi tercih olabilirdi ama sıvı soğutucuda işin içine gireceğinden 10000 tl yi bi işlemciye verip de ,eski bi sistemde kalma ,pek iç açıcı bi fikre benzemiyor.

Ryzen 7700. Zamanımızın efsane işlemcisi. 7600 ile aynı wattı çekiyor . Ama beraberinde gelen wraith spire,ısı borulu soğutucusu, 7600 deki wraith stealth(ısı borusuz) soğutucudan çok daha iyi. Ayrıca ,7600 ejderha ise,7700 ,baş ejderha.

Yani lafı uzatmayayım .7700 ,alın.5800X3D den epey daha hesaplıya ,elinize gelir.

Anakrtta boşuna fazla açılmayın. Tamam çok da giriş seviye olmasın amma,bu anakart fıstık. Gigabyte -sizde yazmışsınız bu serilerde -daha başarılı.Şu karta ,bi bakın.

akakce.com
    Gigabyte B650M GAMING X AX Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650m-gaming-x-ax-ddr5-hdmi-dp-pcie-16x-v4-0-am5-matx-fiyati,153123624.html

Ram seçiminiz güzel.

• 5800x3d konusunda bende böyle düşünüyordum onu eledim o zaman.

7700 konusunda stok fanla kullanıp da sıcak diyenler gördüm hocam arada 2 bin TL fark var ondan tereddüt ettim soğutucu alacaksan her türlü 7600X daha mantıklı olur diye düşündüm 2 bin TL'yi soğutucuya bütçe olarak ayırırım diye düşündüm. Bir de 7600X ile 7700 arasında 3-5 FPS geçmez muhtemelen diye düşündüm. En azından çok da güvenilir olmayan bazı videolarda öyleydi.

Gigabyte'a da bir türlü ısınamıyorum daha doğrusu Asus ve MSI kullandım hiç sıkıntı yaşamadım şu ana kadar :) Peki bu giriş-orta seviye anakartlar ilerde 8000 serisi işlemcilerde falan bir sıkıntı çıkarır mı ? İlerde anakart masrafı çıkmasın istiyorum çünkü. Bir de m-atx ve m arasında boyut harici bir farklılık oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DukeMew -- 21 Nisan 2023; 15:59:55 >
  • Şayet 7700 ısınırsa, 7600 o basit soğutucu ile hayda hayda ısınır. Ben hardwareunboxed gibi dünya markası sitenin testinde, 7700 ü

daha soğuk gördüm Zaten iki işlemcide aynı wattı çekiyor.7600X, zaten üst seviyelerde ısınıyor, o ayrı bi olay.

Şimdi kafanızı fazla karıştırmayayım ama gigabyte anakartların bu seride win açılma süresi ve fps avantajı gibi konularda gördüm. Ama son karar sizin tabi ki.

MicroATX anakart alabilirsiniz Hiç bi performans farkı olmaz, ATX ankartlara göre .

• Önerileriniz için teşekkür ederim hocam düşüneceğim. Gigabyte tabumu kırarsam alabilirim fiyatı da çok cazip aslında eşeklik bizde biraz Gigabyte, asrock, inno önyargılyız biraz :) 7700 bana da mantıklı geldi anakart da içime sinerse tamamdır inşallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DukeMew -- 21 Nisan 2023; 16:20:0 >
  • Rica ederim. 

• G Skill Trident Z Neo5 2*16 6000 MHz CL32 AMD Expo (CL36 ile sadece 100 TL fark olduğu için seçtim.)

3.800 küsur nasıl ramler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DukeMew -- 21 Nisan 2023; 17:8:39 >
  • DukeMew D kullanıcısına yanıt

100 tl fark için,tabi ki alınır. 

• Anakart mevzuu kafamı karıştırdı yoksa almıştım işlemci, ram kafaya oturdu da bu önerdiğiniz Gigabyte 2025'e kadar yeni işlemciler karşısında zayıf kalır mı falan tereddüt ettim biraz. 3-5 kuruş daha verip B650 Tomahawk mı alsam veya ne bileyim X670E alsam boşa mı masraf etmiş olurum salak gibi sadece oyun oynuyorum çünkü 😬 Firmalarda sorun var 750 çeşit anakart üretiyorlar yap 3-5 tane yeter.
  • Vatandaki indirimi şimdi farkettim .Tomahawkı al geç . Sağını solunu düşünülecek bi kart değil.Boşuna daha fazla verip,cebini boşaltma. 

www.vatanbilgisayar.com
    MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI AMD B650 Soket 1700 DDR5 6600MHz (OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mag-b650-tomahawk-wifi-amd-b650-soket-1700-ddr5-6600mhz-oc-m-2-anakart.html

6167 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 21 Nisan 2023; 17:29:11 >
  • Bana da öyle geliyor hocam standart kullanıcıyız sonuçta anakartları da çok cazibeli üretiyorlar ilgimi çekiyor halbuki açıp bakmam bile teşekkür ederim yordum sizi sanırım alıcam bu sistemi kafama oturdu 😬
  • DukeMew D kullanıcısına yanıt

Rica ederim .

Bu seri işlemciler ,bu anakartlara ,misal Tomahawk' a çok fazla bile.

• Anladım hocam aslında az çok araştırdım anladım da allayıp pulluyorlar insanı cezbediyor üst segmentte çok yakışıklı kartlar :))
  • yahu 5800x3d olmasında 5700x olsun hem daha ucuz hemde fazla para harcamazsın stok fan yeter stok fanını bir tounu sil birde kaliteli termal macun çek yeter

3070 2k için hurda kart 2k ve dlss 3.0 olması sebebi ile 4070

yapacagın update

3070 satacaksın 7000 e filan hemen satarsın ordan gelen para ile direk 5700x ve ramlerin nin parasını çıkarır üstüne m2 ssd alırsın

4070 alıcaksın birde rami 32 gb çıkaracaksın tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 21 Nisan 2023; 23:16:58 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    7700'de mutabık kaldık hocam sağolun:)
  • Paralar cebe sığmıyor herhalde boşuna DDR5 sisteme geçilmiş :D

5800X3D ve 4070 Ti almak sana yeterli olurdu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.