Şimdi Ara

Sistem güncelliyorum parçalar birbirine uyumlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolay gelsin. Mvcut sistemim imzamdaki gibidir. Güncellemeyi düşündüğüm parçalar ise şunlar:

Sabertooth Z170 S
    Intel core i7 6700k
    16 GB Kingston HyperX Fury Black DDR 4 2133 MHz
    Dark Samurai Kasa
    Cooler Master Hyper 212X

Şimdilik ekran kartımı değişmeyeceğim. Ama ileride GTX 1060'a geçmeyi düşünüyorum. GTX 1070 biraz pahalı. 760'la oynayamadığım hiçbir oyun yok.(Çok tatmin edici değil o ayrı)

Amacım 4-5 sene beni rahat rahat götürecek bir sisteme geçmek. OC ile ilgilenmiyorum. Genelde oyun ve video dönüştürme işlemleri ile office-internet falan takılıyorum. 4k gibi bir derdim yok 1920x1080 bana hayli hayli yeter. Birkaç sorum olacak:

1-Parçalar arasında herhangi bir uyum sorunu var mı? Epey araştırdım ama ben bulamadım bir de tecrübeli arkadaşlar bakarsa memnun olurum.
    2-Bu Skylake K serisi işlemcilerin bükülmesi ile ilgili doğru düzgün bir bilgi bulamadım o yüzden Noctua NH-U14S yerine Hyper 212X alayım dedim. Noctua alırsam sıkıntı yaşar mıyım?
    3-Skylake işlemciye sahip anakartlarda Windows 7 kurmak sıkıntılı olabiliyormuş, kurmanın yolu var ama hiç kasmayıpta Windows 10'a mı geçeyim? Windows 7 de bu parçaların herhangi birininin gerçek gücünü kullanamama gibi bir sıkıntı yaşar mıyım?
    4-Güç kaynağım yeterli mi? Daha yüksek veya platinum falan güç kaynağı almam gerekli mi?
    5-2133 Mhz Cl14 ram yerine 2400 veya daha yüksek MHz'li ama CL'si de yüksek ram almak mantıklı mı? Sonuçta 6700k 2133 Mhz destekliyo OC'suz. Yanlış mı düşünüyorum acaba? HAngisi daha performanslı olur?

Not 1: Bütçem 3000 e kadar. Maksimum bunları bulabildim.
    Not 2: 6700k da kararlıyım. :D işlemci dışında diğer parça önerilerine açığım. Asıl amacım bu parçalarla sorun yaşar mıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atakanbasturk -- 30 Eylül 2016; 20:22:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu sistem uyumlu mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.