saphire 5830 ekran kartı amd phenom II x955 işlemci (4 çekirdek) 4 gb kingston ddr3 ram 1333mhz win7 kurulu sistemim var ve 4 gün önce format attım sisteme
crysis oynuyorum sorun olmuyor fakat Wolfteam'de ateş ederken cursor da donmalar yaşanıyor. Oyuna ilk girdiğimde makine akıyor resmen 15 dakika sonra yavaş yavaş takılmalar başlıyor 2-3 saat sonra ise iyice bir kasma geliyor sisteme tavsiyeleriniz neler olur. bu arada driver eksikliği yok ve ekran kartından A.I i kapattım. Kötü 600mb lık oyun bu sistemi nasıl aksabilir. Birde Guitar hero da kasıyor 15 saniye kasıyor 15 saniye normal oynuyorsun :S
Ekran kartı fanını kontrol edin arızalanmış olabilir. Windows 7 işletim sisteminiz 64bit ise bu da soruna sebep olmuş olabilir.
hayır ekran kartı fanını manuel kontrol ettim hızını arttırdığımda bariz bir ses çıkıyor yani çalışmasında sorun yok. işletim sistemim 32 bit
Fanları bir kontrol et.
fanlarda sorun yok gibi duruyor işlemci sıcaklığıda 42 C hepsi gayet normal
Ekran kartının driver güncellemesini yapmayı deneyin bir de. Ramlerde ısınıyor olabilir bu arada.
ramlarin ısındığını nasıl anlayabilirm veya öğrenebilirim ?
Everest diye bir program var paralı fakat deneme sürümünü kullanabilirsin o da yararlı olur.
İlk açtığında gayet rahat sonradan kasmaya başlıyorsa kesin bir ısınma problemin var.
indirip oyunu çalıştırıyım ısılar hakkında size bilgi veriyim. Teşekkür ederim
tamam arkadaşlar çözdüm sorunu dediğiniz gibiısınma problemi var kasa alttaydı işlemci 78 derece idi. Kasayı yukarı çıkardım yan kapağını açtım oyun oynarken 65 derece sizce nasıl. 65 derece de iken oyunu gerçekten güzel oynadım ama sonlara doğru biraz kasma oldu ama geldi gitti devamlı bir kasma olmadı. amd phenom II x955 zaten bunun fanı çok ses çıkarıyor.
Anakart 62 °C (144 °F) CPU 59 °C (138 °F) CPU #1 / Çekirdek #1 63 °C (145 °F) CPU #1 / Çekirdek #2 63 °C (145 °F) CPU #1 / Çekirdek #3 63 °C (145 °F) CPU #1 / Çekirdek #4 63 °C (145 °F) Aux 46 °C (115 °F) GPU Diode (DispIO) 60 °C (140 °F) GPU Diode (MemIO) 58 °C (136 °F) GPU Diode (Shader) 60 °C (140 °F)
bu değerler 78 dereceydi kasayı yukarı alınca bu şekil oldu. Sizce değerler nasıl
online olduğu için öyledir belkide
degerler yük altında ise fazla degil
Düşürmek için sistem temizligi işlemci fanı ve termal macun yenileme ile aşagı çekilebilir
kasayı yan yatır bence
Belki netten ya da oyundan kaynaklanıyor olabilir.Mesela ben online oyun oynarken bir süre sonra lag,ping başlıyor kapatıp tekrar açıyorum ya da interneti meşgul eden programları kapatıyorum bitiyor.
gamebooster programını kullan yardımcı olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: avpfatih
tamam arkadaşlar çözdüm sorunu dediğiniz gibiısınma problemi var kasa alttaydı işlemci 78 derece idi. Kasayı yukarı çıkardım yan kapağını açtım oyun oynarken 65 derece sizce nasıl. 65 derece de iken oyunu gerçekten güzel oynadım ama sonlara doğru biraz kasma oldu ama geldi gitti devamlı bir kasma olmadı. amd phenom II x955 zaten bunun fanı çok ses çıkarıyor.
Anakart 62 °C (144 °F) CPU 59 °C (138 °F) CPU #1 / Çekirdek #1 63 °C (145 °F) CPU #1 / Çekirdek #2 63 °C (145 °F) CPU #1 / Çekirdek #3 63 °C (145 °F) CPU #1 / Çekirdek #4 63 °C (145 °F) Aux 46 °C (115 °F) GPU Diode (DispIO) 60 °C (140 °F) GPU Diode (MemIO) 58 °C (136 °F) GPU Diode (Shader) 60 °C (140 °F)
bu değerler 78 dereceydi kasayı yukarı alınca bu şekil oldu. Sizce değerler nasıl
hayret ben phenom 2 x2 545 işlemcisini bir aralar 100 derece de oynardim da kasma yapmazdi ( stok fan rezaleti) gittim red scorpion soğtucusu aldim yükte 42 geçmiyor o.c ve 4. çekirdek 3.5 ghz ile
ben de işlemci soğutucusunu değiştireceğim önereceğiniz soğutucular varsa alabilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme