Şimdi Ara

Sistem Kendiliğinden Reset Atıyor (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gündür bilgisayarıma bir haller oluyor. YouTube'da video izlerken, kardeşim internette oyun oynarken hiçbir şey olmuyor, ben GTA: San Andreas'ı açtığımda bilgisayar kendini resetliyor. Google'da ve forumda biraz araştırdım ama kendime uygun bir konu bulamadım.

Şöyle ki, oyunu açıyorum, 10 dk. sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Bu 2 günden beri oyunu her açışımda oluyor. En son deneyişimde sistem mavi bir ekran verdi bana, bu çok sık karşılaştığım bir durum değil. Sadece masmavi bir ekran yani, hata falan da yoktu. Ayrıca yeni bir bilgisayar/bilgisayar parçası alacak, bilgisayara format atacak veya köklü bir değişim yapacak durumda değilim. Bunların haricinde başka bir çözüm arıyorum.

İşletim Sistemim: Windows XP SP3
    İşlemci: Intel Pentium 4 2.8 GHz
    RAM: 768 MB
    Ekran Kartı: ATI Radeon 9550

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torchrable -- 1 Aralık 2013; 22:58:17 >

• ram yetersizliği ve ekran kartınızın hızı yetmiyor.
  • Sistem ısı derecelerini kontrol etmeni tavsiye ederim, fanlar aşırı tıkanmışsa yoğun işlem sonucunda fazla ısıdan dolayı sistem kapanabilir.
  • Torchrable kullanıcısına yanıt
    :Madem Elinden Bişey Gelmiyor o zman

pc kapagını aç ve temizlik yap en azından nefes alsın :)
  • işlemciye termal macun ve fan temizliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: peer16401

ram yetersizliği ve ekran kartınızın hızı yetmiyor.

Dediğim gibi, 2 gün önce böyle bir olayla karşılaşmıyordum.

quote:

Orijinalden alıntı: 34GKN35

Sistem ısı derecelerini kontrol etmeni tavsiye ederim, fanlar aşırı tıkanmışsa yoğun işlem sonucunda fazla ısıdan dolayı sistem kapanabilir.

Zaten ben de bu yüzden sorun çıkardığını düşünüyorum, ısı derecelerini nereden kontrol edebilirim?

quote:

Orijinalden alıntı: karaksk

:Madem Elinden Bişey Gelmiyor o zman

pc kapagını aç ve temizlik yap en azından nefes alsın :)

quote:

Orijinalden alıntı: ABREC

işlemciye termal macun ve fan temizliği

Sadece kasayı açıp öyle tozlarını temizledim, termal macun'un olayını anlatır mısınız?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu biraz inceledim, yılda bir düzenli olarak sürülmesi gerektiğinden bahsedilmiş fakat dediğim gibi, daha önce böyle bir olayla hiç karşılaşmadım. 2007'den beri sadece RAM'i değiştirdim, servise de gitmedi.
  • Torchrable kullanıcısına yanıt
    Orada anlatılanları uygulayıp bir deneyin. Daha önce karşılaşmamış olmanız, hiç karşılaşmayacağınız anlamına gelmez.
  • Denemedim fakat dün akşamdan beri sorun devam etmiyor. Gerçekten anlamadım bu işi, sorunum çözüldüğü için daha fazla yorum yapmanızı istemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.