Şimdi Ara

Sistem reset atıyor! Lütfen Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus p4 p800 se bordum intel p4 2.4 işlemcim ,128 mb fx 5200 ekran kartı olan sistemimi abit ai7 bord p4 3.0 HT işlemci, 256 mb agp ati sapphire x1950 gt ile upgrade ettim.. önceki sistemde işlemci sıcaklığı 80 derecedeyken bile kilitlenme reset atma olmuyordu ancak şu an işlemcinin fanını 4000 rpm den aşaıya düşürdüğümde makine reset atıyo(windows'ta işlem yapmazken bile).. Bordun korumalarından mı, cpu fanının (thermaltake) yetersizliğinden mi çözemedim.. Özellikle Abit ai7 bord kullananlar lütfen yardım !!!

• Kardeş peki biosta işlemci sıcaklığının koruma değerine baktın mı?
    Eğer düşük bir değerdeyse ve işlemcinin sıcaklığı o dereceye kadar yükseliyorsa o yüzden reset atıyordur.Bence biostan hardware monitör bölümünden "Cpu Health" bölümündeki sıcaklık değerinin default'u kaç ona bi bak ve eğer çok düşükse onun biraz yukarıya çek düzelecektir.

Kolay Gelsin...
  • biosu zaten sıfırladım ama özellikle onada baktım... işlemci alarmı bile normalde 80'C ye ayarlı.. sistem kapamada defaulltta...
  • Kardeş o zaman bi seçenek kaldı.Makinanın yan kapağı açıksa elini soğutucuya bi sür bakalım biraz ilkel bi yöntem ama en güvenlisi.Eğer elini yakıyorsa diyelim ki soğutucu yetmiyor.
  • :).. ama 4000 rpm le çalışan bi işlemci nasıl yetmez.. fulle aldıgımda 6000 rpm flan oluyo o zaman gayet sorunsuz çalışıyo ama cok ses çıkıyo o zamanda... p4. 2.4 olan eski cpuyu 1500 rpmle çalıştırıyodum banamısın demiyodu...
  • Kardeş sen anormal derece de sıcaklıktan bahsediyosun.o rpmlerde fanın dönmesi yüksek sıcaklıklar demek.Ama biosuda default ettim diyosun? Peki arada termik macun var mı? Yani işlemciyle soğutucu arasında?
  • termal macunda var tabiki... şu an gene bakıyorum.. işlemci ortalama 75 C olduğunda reset atıyor ki 75C eyede 3000 rpmde ulaşıyo...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hata lütfen yardım
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş kesinlikle soğutucuda bi sıkıntı var.Çünkü işlemcinin sıcaklığının o dereceye ulaşması bile anormal.Kesinlikle ve kesinlikle soğutucuyla ilgili bi sıkıntı.Ya termik macun işini görmüyor ya da fanda anormallik var.3000 rpm'de 75 derece sıcaklık...
    İşlemcinde sıkıntı var diyipte canını sıkmak istemem.Bence sen adam gibi bi soğutucuyla dene biraderim.
  • doğru diyosunda şölede bişey var eski sistemimde işlemci p4 2.4 tü onda 1500 rpmle bile çalıştırıyodum hiç bi sorun olmuyodu ki 4 yıldır cpu fanının bakırını hiç temizlememiştim bu sistemi kurarken yaklaşık 5-10 grm toz cıktı yani o haldeyken bile sorun yokken şimdi neden var..
  • Kardeş mesele eskiyle yeniyi karşılaştırmak değil aslında.Sistemi upgrade ettiysen artık eski diye bişey yok.
    Bak gel sen şu termik macuna bi bak.Belki sertleşmiştir zamanla ve iletiyi sağlamıyordur.Peki anakart chipset sıcaklık değerlerin ne durumda?Onlar da var mı bi anormallik?
  • işte macunuda yeni sürdüm.. gerçi arkadaş var o daha iyi anlıyodu o sürdü..gri bişeydi ama onu çok az sürmek gerekiyomuş...biostayken pwm tempreature 65 derece.. ama 87 ye kadar çıkabiliyo..
  • Fan Speed 1300 10% RPM at 20C ~
    6000 10% RPM at 55C

Bu değerlere göre bi yorum yaparsan reset atması normaldir.Bendede p4800 var kullanıyorum taş gibi valla. SOrunun kesinlikle fanla alakalı..Ama sistemsel değilde diyemiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pck0pat -- 3 Kasım 2007; 9:40:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.