Şimdi Ara

Sistem sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arıza sebebi ile anakartımı değiştirdim ve sistem sıcaklık değerleri yüksek seviyelere çıktı.
    Everest Ultimate 2006 3.50 ile bakıyorum aşağıdaki değerleri veriyor ve birde SpeedFan diye bir program duydum onunlada
    bakıyorum aynı değerleri veriyor.Kasanın içinde PSU nun kendi 12 cm lik fanı var kasa içine doğru. Ayrıca 2 adet kasanın 8 cm'lik fanı var.
    Eski anakartım Epox 9NPA Ultra idi değiştirip Asus A8N32 SLI Deluxe aldım.
    Asus'un kutu içinden çıkan su soğutmalı sistemler için verdikleri küçük fanıda takılı değil sorarsanız...

Hard Disk : 43 C
    Anakart : 44 C
    CPU 1 nci çekirdek : 51 C
    CPU 2 nci çekirdek : 50 C
    CPU ortalama sıcaklık : 46 C

Isı değerleri bu şekilde arkadaşlar, eski anakartım ile 50 C - 45 C hiç görmemiştim bunun nedeni ne olabilir sizce...

• anakart değiştirdiğinizde işlemciyi yeniden monte ederken işlemcinin üzerindeki macunu temizleyip yeni termal macun kullanmadıysanız (yada bu işlemleri iyi yapamadıysanız) öncekine durumuna göre ısınma oluşabilir. gerçi 50C yüksek bir ısı da sayılmaz....
  • Everest ve Speed Fan gibi programlar bazen gerçek sıcaklığı veremeyebiliyor. O yüzden öncelikle sıcaklığa BİOS tan bakıp daha sonra karar vermeni öneririm
  • Bu sıcaklıklar gayet normal. Sorun nedir tam olarak anlamadım. Temizlikten önce 70 80 derecelerde gezen CPU sıcaklık seviyem tüm parçalar sökülerek yapılan kapsamlı bir temizlikten sonra 45 dereceye düştü. Şu anda 50 civarı. Sorun yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boşta cpu sıcaklığı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.