Şimdi Ara

Sistem Yenilemesi (Oyun amaçlı Fiyat/Performans)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Öncelikle şuanki sistemimi yazayım.

CPU= AMD Phenom II x4 955 3.2 ghz
    RAM= 2x2gb Kingston 1333mhz cl9
    Anakart= Gigabyte GA-MA 790FXT-UD5P
    Ekran Kartı=Palit GTX 275
    OS= Windows xp 32 bit
    Kasa= Cooler Master rc-690 ve kendi PSU'su

Şimdi başlıkta da belirttiğim gibi sistemi yenilemek istiyorum. Bunun sebebi ise BF3. Ne yazıkki XP de çalışmıyor Anakartımda da Win 7 desteği yok. Sistemi yaza doğru alcam ama şimdiden bir hesaplamam lazım. Elde etmek istediğim performans ise Battlefield 3'ü 1920x1080 çözünürlükte Ultra ayarlarda oynayabilmek. İleriye dönük bir sistem olması lazım bu yüzden am3+ veya lga1155 bir sistem olması şart. Ben bir amd bir de intel sistem topladım onlarıda yazayım; (şahsen AMD sistemi tercih ediyorum çünkü hem işlemci hazır hemde am3+'ün en az 2 sene yolu var, diğer yandan intelin ne zaman soket değiştireceği belli olmuyor.)

AMD

CPU= AMD Phenom II x4 955 3.2 ghz(eğer amd sistem olursa eski CPU takıp kullanma şansım var.BF3 için x4 955 darboğaz yapmaz diye düşünüyorum.)
    Anakart= MSI 970A-G45
    RAM= 2x4 GB Corsair veya Gskill 1600 mhz cl9
    Ekran kartı= şimdilik belirsiz
    OS= Windows 7 home premium 64 bit
    KASA= Cooler Master HAF x(PSU olmayan bir modeli)
    PSU= PSU içinde çok kararsızım. En azından bir 650w olması lazım.

INTEL

CPU= i5 2500
    Anakart= Gigabyte GA-PH67-DS3-B3
    RAM= 2x4 GB Corsair veya Gskill 1600 mhz cl9
    Ekran Kartı=şimdilik belirsiz
    OS= Windows 7 home premium 64 bit
    KASA= Cooler Master HAF x(PSU olmayan bir modeli)
    PSU= PSU içinde çok kararsızım. En azından bir 650w olması lazım.

Sistem yaklaşık olarak böyle bir şey olcak. Sormak istediğim bir kaç soru var.Bunlardan ilki AMD sistemde nvidia Intel sistemde ise ATI ekran kartı kullanacak olsam uyumsuzluk sorunu olurmu? Bir diğeri ise PSU'larda 80+bronze,silver,gold etc. olmasının çok bir etkisi olurmu yani 80+gold'a para vermeye değermi? Bende 4-5 tane kasa fanı var şuan çünkü odamın için çoğu zaman çok sıcak oluyor. Seçtiğim kartlarda fazla FAN bağlantısı yok, acaba bu fanları doğruda PSU'ya bağlamak mümkünmü? Eğer mümkünse buna göre bir PSU önerirmisiniz?

Evet sorularım bu kadar. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Not:Cooler Master HAF ile gelen PSU'lar kalitelimidir?Ve ihtiyacım olan fazladan fan slotları için işimi görürmü?

• Nereden biliyorsun Win 7 desteği olmadığını. Ben baktım varmış ?
    Buyur >>http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ma790fxt-ud5p_10/download/

Hem olmasa ne yazar Win 7 kurunca zaten hiç bir Anakart yazılımını kurmana gerek yok. Senin amacın para harcamak belli

Sisteminin hiçbirşey yok gayet iyi. Ekran kartı takviyesi ile bayağı gider.
    Ultra ayarda oynamak için işlemci değişimi yeterli değil bunu da bil.

Al sana Ultra ayar performans tablosu
    http://www.guru3d.com/imageview.php?image=34347

Sisteme harcayacağın parayla İyi bir Ekran Kartı al devam et yoluna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 30 Kasım 2011; 17:16:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Nereden biliyorsun Win 7 desteği olmadığını. Ben baktım varmış ?
    Buyur >>http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ma790fxt-ud5p_10/download/

Hem olmasa ne yazar Win 7 kurunca zaten hiç bir Anakart yazılımını kurmana gerek yok. Senin amacın para harcamak belli

Sisteminin hiçbirşey yok gayet iyi. Ekran kartı takviyesi ile bayağı gider.
    Ultra ayarda oynamak için işlemci değişimi yeterli değil bunu da bil.

Al sana Ultra ayar performans tablosu
    http://www.guru3d.com/imageview.php?image=34347

Sisteme harcayacağın parayla İyi bir Ekran Kartı al devam et yoluna.

Valla özellikler bölümünde Vista ve XP yazıyordu bende direk inandım kusura bakma

Win7 kurunca zaten hiç bir anakart yazılımını kurmaya gerek yok da ne demek biraz açıklarmısın?

En azından bir 4gb daha ram eklemeyi düşünüyorum gidip bir tane daha kingston 2x2 1333 mhz ram alsam aynısından ve 2 2 2 2 olarak kullansam 4 slot bir sorun olmaz dimi?

yeni 560 Ti min 30 fps vermiş bence yeteri kadar akıcı yaza kadar daha da ucuzlar hem

Önerilerin için teşekkürler.

• sistem fena deil belki ekran kartı gtx 570 twiN III alabılırsıN elındekını satıp illa masraf yapcam derseN ..
  • Win 7 kendi otomatik tanıyor zaten bileşenleri. Sıkıntı olursa da Driver'ı var yüklersin.

Bellek konusunda ise sıkıntı olmaz.
  • Hmm peki teşekkür ederim. Acaba gtx 275'ten 560ti'ye geçsem yeterli performansı alırmıyım ve sistemdeki diğer bileşenler darboğaz olmaz dimi?

Başka önerilere de açığım arkadaşlar.
  • Bu arada acaba Windows 8 ne zaman çıkar? Sizce direk XP'den 8'e geçsem daha mantıklımı olur? Beklemeye değer mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam win 7 seni coşturur bence neklemeye gerek yok hem gelen hiç bir yeni işletim sistemi oyun kullanıcısı için ne kadar iyi performans verir zırt pırt hata uyarı verip kapanırmı onuda bilmiyoruz bence win7 ideal (bana göre )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.