Şimdi Ara

Sistem yeterli olmasına rağmen çoğu oyunda takılmalar yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimdeki alet ASUS n56v.Sistem özellikleri ;
    -İntel Core i7-3610QM
    -8 GB Ram
    -NVİDİA GT650M (2GB-128bit)
    Oyuna giriyorum oynamaya başladıktan bikaç saniye sonra en düşük ayarlarda fps 60-70'lerden 10-15'e düşüyor, haliyle oynanabilirlik ortadan kalkıyor. İşlemci sıcaklığı bu arada 60-70 derece civarınada oluyor. Örnek olarak; oynadığım oyun Battlefield 3. Grafik özellikleri low, medium, high ya da ultra fark etmiyor. Hepsinde aynı problemi yaşıyorum. Sorun ne olabilir? Simdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: alican93

Elimdeki alet ASUS n56v.Sistem özellikleri ;
    -İntel Core i7-3610QM
    -8 GB Ram
    Oyuna giriyorum oynamaya başladıktan bikaç saniye sonra en düşük ayarlarda fps 60-70'lerden 10-15'e düşüyor, haliyle oynanabilirlik ortadan kalkıyor. İşlemci sıcaklığı bu arada 60-70 derece civarınada oluyor. Örnek olarak; oynadığım oyun Battlefield 3. Grafik özellikleri low, medium, high ya da ultra fark etmiyor. Hepsinde aynı problemi yaşıyorum. Sorun ne olabilir? Simdiden teşekkürler.

Bütün oyunlarda aynı sorun varmı ekran kartının 2 GB olması o oyun için yeterlidir anlamına gelmez.
    quote:

Pipelines 384 - unified
    Core Speed * 735 - 850 MHz
    Shader Speed * 735 - 850 MHz
    Memory Speed * 900 MHz
    Memory Bus Width 128 Bit

• Bu sorunla bütün oyunlarda karşılaşıyorum.
  • quote:

Bu sorunla bütün oyunlarda karşılaşıyorum.

AIDA64 Extreme Edition programıyla sistem boştayken ve oyun esnasındaki sıcaklıklara bakın ve sonuçları SS olarak atın.

Bu tür sorunlar sıcaklıkla alakalıdır linki inceleyin

http://forum.donanimhaber.com/m_62600997/tm.htm
  • quote:

-İntel Core i7-3610QM
    -8 GB Ram

Son dönemlerde asusun ısınma sorunu çıktı galiba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

-İntel Core i7-3610QM
    -8 GB Ram

Bütün oyunlarda aynı sorun varmı ekran kartının 2 GB olması o oyun için yeterlidir anlamına gelmez.
    quote:

Pipelines 384 - unified
    Memory Speed * 900 MHz
    Memory Bus Width 128 Bit

Yanlışın var.

Tamam GB üzerinden hesaplama yapmak yanlış ama ekran kartı bütün oyunları düşük ayarlarda çatır çatır ful ekran oynatır.

Arkadaş 2 gb ekran kartım var oyunlar kasıyor dememiş ki, niye böyle bir kanıya vardın?

Bütün olay güç yönetiminde. Sağ alt köşede pil simgesine sağ tıklayıp güç seçeneklerine gel, açılan pencerede "dengeli" ve "güç tasarrufu" var. Altta ise ek planları göster diye bir ok işareti var. Ona tıkla ve yüksek performansı seç. Tamam de, kapat.

Ayrıca, batarya ile oynuyorsan, %99 ondandır. Şarja takılı iken tekrar dene bence.

• oynatır ona itirazım yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: megablaster

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

-İntel Core i7-3610QM
    -8 GB Ram

quote:

Pipelines 384 - unified
    Memory Speed * 900 MHz
    Memory Bus Width 128 Bit

Yanlışın var.

Tamam GB üzerinden hesaplama yapmak yanlış ama ekran kartı bütün oyunları düşük ayarlarda çatır çatır ful ekran oynatır.

Arkadaş 2 gb ekran kartım var oyunlar kasıyor dememiş ki, niye böyle bir kanıya vardın?

Bütün olay güç yönetiminde. Sağ alt köşede pil simgesine sağ tıklayıp güç seçeneklerine gel, açılan pencerede "dengeli" ve "güç tasarrufu" var. Altta ise ek planları göster diye bir ok işareti var. Ona tıkla ve yüksek performansı seç. Tamam de, kapat.

Ayrıca, batarya ile oynuyorsan, %99 ondandır. Şarja takılı iken tekrar dene bence.

arkadaşın tam 12'den vurmasının yanında, soğutucu ped de kullanılmalı bence.arkadaştan sunny marka laptop geçmişti elime diabloda ısınıp kapatıyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güç tasarrufunda kullanılsa ağır işlem sonucu sistem kasmaya başlayacaktır.
  • Aynı sorun bende de var ya aynı laptopu kullanıyorum 2 gündür oynadığım Nba 2K12 de kasmalar başladı.Kafayı yemek üzereyim çözemedim bir türlü bi yardımcı olur musunuz
  • O donanımlarla oyun oynayabilmek için sobası yanmayan evde erzurumda oturmak lazım. Şaka bi yana, bana soran olduğunda i7'li laptop tavsiye etmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.