Herkese merhabalar benim tabiri caiz ise çağ dışı kalmış bir bilgisayarım var yani bence öyle. İki tane neredeyse aynı parçalardan oluşan aynı düzey sistemim vardı eskisi 2-3 yıl önce power yanması sonucu anakart ve ekran kartı ile birlikte tarihe gömüldü elimde kalan hard disci , işlemciyi ve ram'i elden çıkarıp şuan kullandığım sisteme takviye yapacağım elimden geldiğince. Görüntüleri AIDA64 programından aldım.
Anakart
İşlemci
Ram
sistemin parçaları bu şekilde. Şimdi öncelikle ben elimdekileri çıkarıp nakit yada takas yöntemi ile işlemciyi Phenom II X4 serisine yükseltmeyi düşünüyorum sanırım AM3 soket en fazla o işlemcileri destekliyormuş , öneriniz var ise yazarsanız çok mutlu olurum. Ram olarak da ya 4 GB bir takviye yapacağım tabi uyumlu olması gerekiyor ve bu ram için uyumlu hangi marka olur bilemiyorum yada bunu da elden çıkarıp direkt 8 Gb ram almaya bakacağım. Ekran kartı olarak GTX1050 ve türevlerini düşünüyorum (Normal veya Tİ fark etmez) yada başka uygun fiyatlı ve performanslı ekran kartları olursa öneriniz yine dinlerim. Son olarak böyle bir yükseltmede en az kaç watt bir psu almalıyım. Bütçe sormaz iseniz sevinirim öğrenciyim ve sistem için herhangi büyük bir maddi desteğim yok şuan , parçaları nasıl edineceğim belli değil takas yöntemi ihtimali için konuşuyorum CPU ve ram için ekran kartını da taksitle alacağım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme