Bundan 3 yıl önce sizin tavsiyelerinizle yine bu aylarda bilgisayar toplamıştım. Ancak artık hdd'nin eski bilgisayardan almamdan kaynaklı ve zamanın getirdiği yıpratmayla bilgisayar eskisi gibi performans vermiyor. Bilgisayarın bazı parçalarını yenilemek istiyorum. Benim aklımda olan en başta hdd değişimi yapmak. Onun yanı sıra anakartı ve işlemciyi değiştirmek. Bütçe kalırsa ilk başta 8 gb ram desteği ve yanı sıra fantazi olsun diye sıvı soğutma vs almak düşüncem. Tabi bunları düşünürken ekstra alacağım parçaların kasaya ve güç kaynağına uygun olmasına dikkat edelim çok fazla para harcamak istemiyorum açıkçası yeni nişanlandım önümde düğün var Bana yardımcı olmak için düşüncelerinizi ve değiştirmem gereken parçaları yenisiyle birlikte yazmanızdır. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ekran: ViewSonic VX2457-MHD 24" 1ms 1080p FreeSync HDMI, DisplayPortGaming Monitör Ekran Kartı: Sapphire RX 480 Nitro+ 11260-01-20G 8 GB Ekran Kartı İşlemci: Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci Ram: Kingston DDR4 8GB Hyperx FURY Black 2133MHz Bellek Modül Anakart: MSI H110 DDR4 H110M PRO-VD O/B Vga GLan DVI 4x Sata3 16X Kasa: Corsair Carbide 100R CC-9011075-WW Mid Tower Kasa SSD: Kingston SSDNow V300 120GB SV300S37A/120G Güç kaynağı: Corsair VS Serisi VS650 CP HDD: 1 TB 5400 RPM ( Çok eski bir hdd marka hatırlamıyorum. )
değiştirilmesi gereken bir parça yok SSD kapasitesi düşük olduğu ve dolu için yavaşlama olabilir 5400 rpm ama HDD değiştirmenin performansa katkısı olmaz sistem zaten SSD de kurulu