arkadaşlar selam, uzun süre önce dizdiğim masaüstü pc artık verimli olmamaya başladı bu sebeple bazı yenilikler yapmaya karar verdim. Öncelikle mevcut durum şu şekilde: İ3-4160 GT 1030 2 GB 2X4 GB DDR3 1600 MHZ RAM HYPERX FURY 1TB TB 7200 RPM H81M-S2PV MOTHERBOARD COOLERMASTER CMP350 KASA+PSU(500W)
Öncelikle ekran kartını yenilemeyi düşünüyorum, bütçeme en uygun kart RX 570 olarak belirledim. Araştırmalarım sonucu da rx570'in Sapphire Nitro modelini tercih edeceğim. Fakat burda bir sorun çıkıyor. Belirttiğim kartın 8+6pin girişi var, benim psu'm ise sadece 6pin kablo çıkartıyor. Bu durumda 6pin to 8pin dönüştürücü bir kablo almam yeterli performansı sağlar mı? OC kullanmayacağım için +6 pin boşta kalacak...Aksi takdirde yeni bir PSU almam gerekir ise hangisini tercih etmeliyim ? İkinci olarak cpu'yu değiştirmeyi düşünüyorum. İkinci el bir İ5-4460 ile bu sorunu halledebileceğim gibi görünüyor. Sistem 1150 pin olduğu için yeni nesil ürünleri tercih edemiyorum. Yine farklı bir önerisi olan varsa tabi ki önerilere açığım. Teşekkürler şimdiden...
Hocam değiştireceğin malzemeler kasa hariç hepsi Galiba kafanda 2 bin lirayı gözden cikardiysan git yeni ddr4 ram li bı sistem topla yada 2. El güncel bı kasa al piyasada ucuza 2. El ucuza çok güzel sistemler var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
4 pin MOLEX/8 pin çevirici ile sorunu halledersin. Tavsiye ekran kartı.