Şimdi Ara

Sistem yükseltmek mi, yeni sistem almak mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 senedir aşağıya özelliklerini yazdığım pcyi kullanıyorum. Sizce rx6600-6700xt(2. El) gibi bi ekran kartı+ryzen 5600 ile kasayı mı yükseltmeliyim yoksa satmayı deneyip 0 sistem mi almalıyım ? Şimdiden teşekkürler.
    Ekran kartı: Rx570 4gb
    Ram: 16gb
    Anakart: Asus B450m-k
    İşlemci: Ryzen 2600
    Kasa: Xigmatek SIROCON II 650w PSU
    500 gb hdd

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bütçenize bakar. Sıfır alırken AM5 sokete geçmeyecekseniz yükseltme yapılabilir. Ssd yoksa ssd de bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yükseltmeniz ve bir ssd almanız daha mantıklı olacaktır.

• 2 el e.kartı ,sıfır ryzen 5600 ve bi adet SSD, bütçe olarak daha ucuza gelir size.

• presentmic P kullanıcısına yanıt
    Ben olsam bu sisteme ağır gelecek bir gpu takarım mesela rx 6800xt gibi yani tüm bütçeyi gpuya veririm sonra darboğaz olursa b450 am4 soket için hala çok güzel cpular var bir şekilde darboğazı giderirsin x3d modeller fln çok sağlam yani amaç eğer oyunsa tüm bütçeyi gpuya basabilirsin sonrası gelir.

• 5600 + 6700xt çok güzel olur. Ssd kesinlikle almalısın.

• Cevap veren herkese teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarda arkadaşların dediklerine katılıyorum gerekenler söylenmiş. 5600 ve rx 6600 xt / 6750 xt ye kadar iyi bir yükseltme olur şu an ki duruma göre.

Hdd depolama olarak kalabilir. İşletim sistemi için bir m2 ssd veya sata 3 ssd çok iyi olur. Bütçeye göre işlemci veya ekran kartı daha yüksek bir şey alınacaksa, en az 6800xt gibi mesela psunun da değişmesi gerekebilir daha kaliteli bir marka modelle.

Fikrimce, ryzen 5600 ve rx 6700/6700xt li bir upgrade bile olsa ssd ile birlikte, yeni bilgisayar almış gibi olursunuz zaten. ( Performans olarak)

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Geç gördüm teşekkürler size de ayrıntılı anlatım için. Kesinlikle bir ssd alacağım çok geç kaldım gerçekten o konuda. 6800xt gibi bir modele geçeceğim zaman temelli DDR5 0 sistem almak daha uygun olur diye düşünüyorum.

6800xt'ye şimdi geçme zaten o psu yetmez hadi diyelim 5600 işlemci aldın? psu hem eskimiştir hem de 300w TDP o kart ve 700w tavsiye etmişler burada.

am5'e geçersen de neden 6800xt alıyorsun gibi bir durum var 7800xt varken. 6000 serisinin RT AFMF Antilag gibi özellikleri çalıştıran yapay zeka çekirdekleri 7000 serisine göre daha kötü yani YT'de baktın ha 6800xt ha 7800xt arada 5 fps fark var diye gösterdiler ama benim dediğim özellikleri kullandığında arada kaç fps meselesi değil daha kötü bir nesil yapay zeka çekirdekleri var 6000 serisinde bu yüzden sevmem YT'den kart karşılaştırmayı ama bazen de başka türlü anlatamıyorsun. AFMF2 çıkınca hem 6000 hem 7000'de test eden delikanlı çıkarsa YT'de bakalım ama hile hurda hep YT'deki videolar.

bütçe ilk önemli şey.

anakartın pcı e 16x 3.0 muhtemelen.

bios güncelle ve ucuza r5 3600 al sonra da m2 nvme , ekran kartına bak.

ucuza bulursan yine tek fan GTX 1660ti denk getirebilirsin.

elindeki cpu ve ram de muhtemelen 2500 TL ediyor letgo_sahibinden de 2800/2900 TL koy gitsin.

DH den ucuza cpu m2 nvme ve ekran kartı çok rahat alabilirsin + 5500 TL ilk masrafın olur elindekilerden de para gelir sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 2 Eylül 2024; 11:31:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.