Kardeşimin 40 GB hdd (pata) takılı bilgisayarına depo olarak kullanılmak üzere 80 GB bir SAMSUNG (pata) ekledik. Başlangıçta herhangi bir problem yoktu, ancak bir gün sonra (babamın anlattığına göre) yeni diske veri yazıldığı bir anda bilgisayar yeniden başlamış ve ekranda "HDD Error" mesajı görüntülenmiş. Babam bir iki denemeden sonra windows'u yüklemeyi başarmış, ancak sistem son derece ağır çalışmaya başlamış.
Yeni gelen hard disk'i çıkardığımızda sistem eski hızına kavuşuyor. Ancak söz konusu diski takınca tüm işlemler yavaşlıyor; dosya transferinden tutun da windows'un yüklenmesine kadar.
Hard disk'le ilgili bir problem olabileceğini düşünerek kendi sistemime taktım ve bir dizi kontrolden geçirdim. Ancak disk benim sistemimde herhangi bir yavaşlamaya neden olmadı, Western Digital Diagnostics ile kontrol ettiğimde de hiçbir sorun bulunamadı. IDE kablosunda bir bozukluk olabileceğini düşünerek 80 pinlik yeni bir kabloyla kardeşimin sistemine yeniden taktık, ancak bir sonuca ulaşamadık...
Şu aşamada, acaba söz konusu hard disk'te benim tespit edemediğim bir problem bulunuyor olabilir mi? Ya da kardeşimin sisteminin anakartında bir hasar oluşmuş olması veya mevcut güç kaynağının yükü kaldıramayarak sorun yaratması mümkün mü?
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler...
sorun oalcak çoğu olasılığı denemişsin master slav jumper lar var onlarıda gözden geçir
elinde varsa ide 133 kablo ince kablolu hdd kablosu ile dene birazda olsa fark eder
sorun olsa diğer disk de ağır çalışırdı diye düşünüyorum
kolay gelsin
Cevap için teşekkürler...
Bir olasılık; acaba güç kaynağı ile ilgili bir problem olabilir mi diye düşünüyorum. Sizin düşünceniz nedir?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme