Şimdi Ara

Sistemi Kurdum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda 1000 tl civarında sistem tavsiyesi istemiştim. Gelen tavsiyeler doğrultusunda sistemi kurdum.
    Başta LEON-X olmak üzere yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Sistem şu şekilde;

AMD PHENOM II X4 955 3,2 GHZ AM3 938P
    XIGMATEK HDT-D1284 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    FOXCONN A7DA-S AMD790GX DDR3 S+V+GL PCIX
    G.SKILL 4GB (2*2) 1333 MHZ
    GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 (Çift Fanlı)
    SAMSUNG 500GB 3,5 7200RPM 16MB SATAII (Spinpoint F3)
    AKASA FREEDOM XONE X2 600W

Arkadaşlar sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Hepinize yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim. Bir de anakart konusuna değinmek istiyorum. Sistemi toplamadan önce foxconn anakartları gerek forumda, gerekse de internet üzerinde epey araştırdım ama net bir bilgi elde edememiştim. Kartı kullanıp da yorum yapan çok az kişi var bu da kartı almak isteyenlerin kafasında soru işareti oluşturuyor. Bazı arkadaşlar kartı aldıklarına pişman olduklarını bozuk çıktığını falan söylemişler. Benim de tereddütlerim vardı fakat düşük bütçede gerçekten iyi özellikleri olan bir karttı. Şansımı deneyip kartı aldım.

Overclock ile ilgilenen arkadaş için kart hakında bir şey söyleyemem çünkü benim pek bilmediğim bir konu hız aşırtmak. Açıkcası pek de ilgim yok. Ama benim gibi düşünen, ben sistemimi kurar kullanırım overclock ile ilgilenmem diyorsanız kartı tavsiye ederim. Gayet güzel bir şekilde çalışıyor anakart bu açıdan kafanızda soru işareti kalmasın. Sistem üzerinde yazdığım tüm donanımlar da anakart ile sorunsuz bir şekilde çalışıyorlar. Buna eski sistemimden söktüğüm writemaster dvd yazıcı ve dvb-s dijital tv kartı da dahil.

Ama dediğim gibi overclock düşünen arkadaşlar için bir şey söyleyemeyeceğim çünkü denemedim. Foxconn düşünen arkadaşlara bir yardımı dokunur belki.

*** Okuma zahmetine katlanan arkadaşlara da teşşekkür ediyorum ve ufak bir sorum var. Ekran kartım Gigabyte HD 6850 windows 7 aygıt yöneticisinde HD 6800 series olarak görünüyor. Bu normal midir yoksa HD 6850 olarak mı gözükmesi gerekir? Kartın sürücüsünü beraberinde gelen cdden yükledim. İnternetten sürücü güncellemesi yapacağım.

Sistemi Kurdum

• Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanızı dilerim

Foxconn hakkında daha geniş bilgiyi, Çizgi Elektronik teknik bölümden alabilirsiniz, o.c konusunda ya da herhangi bir sıkıntıda direk görüşebilirsiniz...
  • Sağolun, teşekkür ederim.
  • Hayırlı olsun güzel sistem. Overclockta bile buzdolabı gibi olur inşallah. :)
  • güzel sistem olmuş hayırlı olsun
  • Sağolun arkadaşlar. Ekran kartıyla ilgili durum normal mi acaba kart hd 6850 ama aygıt yöneticisinde hd 6800 series olarak gözüküyor. Windows 7 ye yeni geçtiğim için bu konudan emin olamadım.
  • gayet iyi güle güle kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6800 serisi olarak görünür anormal bi durum yok yani...cpu z yada tech power gibi programlarlada bakarsan aynı şekilde görünür
  • hayırlı olsun sistemin çok güzel bende aynısını toplayacagım ama sana birkaç sorum olacak cevaplarsan seviirim.

1- ben bios ayarlarından pek anlamam onun için sana soruyum dedim pcnin montajını tamamladın ve pcyi açtın bios ayarlarında bir degişiklik yaptınmı yoksa hiç bir ayarına dokunmadan direk windows kurulumunanı geçtin.
    2-AKASA FREEDOM XONE X2 600W kasadaki psu ile GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 (Çift Fanlı)
    ekran kartı bir sorun çıkartmadan(kasılmadan vs.) çalışıyormu.ben aopen nagas g6 550 w almayı düşünüyorum ve bu kartla uyumlu bir şeykilde bi sorun çıkartmadan çalışırmı.çünkü pcyi bir defa alıyorum güç kaynagının gücünün yetmeyim pcnin bozulmasını istemem.

Sorularım bukadar cevaplarsan sevinirim tekrardan hayırlı olsun. sistem süperrrr.

• Lütfen cevaplayın çok ihtiyacım var yorumlarınıza ona göre alacagım
  • aliosmandemirel;

Kardeş birinci soruna gelirsek ben de donanımdan pek anlamıyorum bu nedenle kurulumu bilgisayar mühendisi eniştemle beraber yaptık. Bios'ta bir yerdeki ayarı değiştirip otomatik yaptı sanırım ama başka da bir değiştirme veya ayar yapmadı. Hangi ayarı yaptığını hatırlamıyorum. Ama ufak bir ayardı sadece ardından ben sisteme windows 7 kurdum.

İkinci soruna gelirsek ekran kartında herhangi bir sorun veya kasılma yok. Pek fazla oyun denemedim ama Red Faction Guerilla, Hydrophobia Prophecy gibi oyunları yüksek ayarlarda oynadım bir sorun çıkmadı. Güç kaynağı yeterli oluyor bu konuda bir sıkıntı yok.
  • hayırlı uğurlu olsun ... bende son bir kaç ürün taktıktan sonra fotograflarım..

güe güle kullan egsoz fan işlemci soğutucunu baya bir rahatlatır durumda kalmış yakın olmaları iyi ... Yazları soğuk ve kurak Kışları serin ve yağğışlı bir kasan olur umarım :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliosmandemirel

hayırlı olsun sistemin çok güzel bende aynısını toplayacagım ama sana birkaç sorum olacak cevaplarsan seviirim.

1- ben bios ayarlarından pek anlamam onun için sana soruyum dedim pcnin montajını tamamladın ve pcyi açtın bios ayarlarında bir degişiklik yaptınmı yoksa hiç bir ayarına dokunmadan direk windows kurulumunanı geçtin.
    2-AKASA FREEDOM XONE X2 600W kasadaki psu ile GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 (Çift Fanlı)
    ekran kartı bir sorun çıkartmadan(kasılmadan vs.) çalışıyormu.ben aopen nagas g6 550 w almayı düşünüyorum ve bu kartla uyumlu bir şeykilde bi sorun çıkartmadan çalışırmı.çünkü pcyi bir defa alıyorum güç kaynagının gücünün yetmeyim pcnin bozulmasını istemem.

Sorularım bukadar cevaplarsan sevinirim tekrardan hayırlı olsun. sistem süperrrr.

arkadaşım

1 ) pc donanımı yaptıktan sonra bios ayarlarına bakmana gerek yok eğer uyumsuz bir durum yoksa pc direk windows yüklersin ( anakart - kasa bağlantılarını doğru yaparsan ) hiçbir sorunla karşılaşmadan kullanırsın ..

2) kullanıcı tavsiyesi daha iyidir arkadaşımız kendi kullanıyor psu ama ben her zman ki gibi psu vermekten kaçmayın diyenlerdenim .. 80+ bir 750 watt üstü psu almanızı tavsiye ederim ...

• hayırlı olsun güle güle kullan
  • teşkkür ederim cevaplar için sagolun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.