Şimdi Ara

sistemi kurdum ama ekran kartı ve kasa konusunda çelişkideyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sistemi kurdum. 10 sene boyunca kullanmayı ve bu süreçte hiçbir parçasını değiştirmekle uğraşmamayı planlıyorum =)) çok oyun oynamam. ama bilgisayar beni bi 10 yıl götürmeli.

hdd diske hiç gerek duymadım direk ssd 256 gb alacağım. bu mümkündür değil mi? çünkü toplamda 4 tb'lık harici hdd belleklerim mevcut dahili hdd'ye gerek yok bence.

ama kasa konusunda ve ekran kartı konusunda cidden kararsızım. çok fazla alternatif var. sizin yorumlarınızı bekliyorum. sevgiler.

http://picload.org/view/clwiwar/bilg.png.html
     sistemi kurdum ama ekran kartı ve kasa konusunda çelişkideyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brad_pittch -- 28 Aralık 2014; 21:09:39 >

• Zaten oyun oynamicaksan sistem yeterli yani uzun sureligine. Yoksa oyunda oynarsin bu sistemle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 cigolayt RAM'i saymazsak bildiğin oyun sistemi olmuş bu.

Sadece web-ofis gibi işlerde mi kullanılacak? Yani 10 sene sonra ne olur tahmin etmek zor ama kullanım amacını bilmemiz lazım ki ona göre uzun ömürlü öneri yapalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

16 cigolayt RAM'i saymazsak bildiğin oyun sistemi olmuş bu.

Sadece web-ofis gibi işlerde mi kullanılacak? Yani 10 sene sonra ne olur tahmin etmek zor ama kullanım amacını bilmemiz lazım ki ona göre uzun ömürlü öneri yapalım.

bazen ufak çaplı video kesme biçme işlemleri yapıyorum hobi olarak. hani en fazla. 1080p blueray filmler izliyorum. falan. bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brad_pittch

quote:

bazen ufak çaplı video kesme biçme işlemleri yapıyorum hobi olarak. hani en fazla. 1080p blueray filmler izliyorum. falan. bu kadar.

10 yıl boyunca 1080p izleyecem dersen fazla bile bu sistem,halıhazırda htpcler bile işini görür

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaalisahin

quote:

quote:

10 yıl boyunca 1080p izleyecem dersen fazla bile bu sistem,halıhazırda htpcler bile işini görür

hahahah =)) ya zaten çok gereksiz derseniz ramları 2x4'e, işlemciyi de fx 6300'e indirgeyeceğim. ama esas kasa ve ekran kartı konusunda çatışyorum. bir de sadece ssd takabiliyor muyum onu merak etmiştim. hdd olmasa sistemde birşey olur mu diye.

• quote:

quote:

Hocam bu dediğin işleri Pentium G3258 + GTX 750 kullanan bir PC ile ucuza, az güç tüketerek, ısınma ve gürültü sorunu olmadan yapabilirsin. İlerde güç gerekli olursa da at, yenisini al yani.
    Bu işler için senin yazdığın sistem çok fazla. 10 sene idare eder mi düşüncesiyle bu kadar israf yapmak hiç mantıklı değil.

Edit: HDD olmaması hiçbir sorun teşkil etmez. Sata portu olan her PC'de SSD kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 28 Aralık 2014; 21:31:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamam o zaman. işlemciyi fx 6300 yapayım rami de 2x4 yapıyorum daha da kurtarmaz ya peki kasa konusunda ne diyorsunuz. mesela güç kaynağının 750 watt olması mı enerji tüketimi konusunda önemlidir yoksa parçaların tükettiği güç mü? ya da önerdiğiniz bir ekran kartı ve kasa??
  • Hocam gel sana bi 500 tlye htpc toplayalım.İnan işini görür.Apulu bir sistem kurduk mu tamamdır.Geri kalan paraya da öküz alırık sana

• 10 sene önceki bilgisayarlar evlerde değil çöplerde şuan

Şahsen 8 senelik laptobum var,gardrobun üstünde yatıyor 1 senedir.

Ancak oyun oynamayacak isen sağlam bir işlemciyle 4k da Uzuunca süre film izletir.

• Neyse ben kendi fikrimi yazayım.Fx 6300 işlemci,970 serisi anakart,2x4gb ram,r9 280 ekran kartı,256gb ssd,600w 80+ psu ve de kasa.Bunlar fazlasıyla yetecektir.Ama istersen htpc de toplayabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaalisahin

Neyse ben kendi fikrimi yazayım.Fx 6300 işlemci,970 serisi anakart,2x4gb ram,r9 280 ekran kartı,256gb ssd,600w 80+ psu ve de kasa.Bunlar fazlasıyla yetecektir.Ama istersen htpc de toplayabiliriz

hahaha teşekkürler =)) ya htpc bana yetmez muhtemelen çok da sıradan bir kullanıcı değilim =)) bide 8 senelik bilgisayarım var windows görev yöneticisi işlemler menüsünden daha bilgisayar açılır açılmaz bişeleri kapatmak zorunda olmak nedir iyi biliyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

10 sene önceki bilgisayarlar evlerde değil çöplerde şuan

Ancak oyun oynamayacak isen sağlam bir işlemciyle 4k da Uzuunca süre film izletir.

4k videoları da fx 6300'de uzuuunca süre izleyebilir miyim sizce?
  • brad_pittch B kullanıcısına yanıt
    8320 alıp ekran kartına yüklenmeyin fazla.Hatta intel alın,ekran kartını düşürün.

Ancak şuan 480P çözünürlük nasılsa ileridede 4k öyle olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

10 sene önceki bilgisayarlar evlerde değil çöplerde şuan

4k videoları da fx 6300'de uzuuunca süre izleyebilir miyim sizce?

FX6300'ü ilgilendiren bir durum yok 4K video için.
    Alttaki sayfayı incele 4K düşünüyorsan. Genel kullanım ve film izlemek için Display Port çıkışı olan herhangi bir ekran kartı işini görür. Büyütülecek birşey değil 4k video.

http://www.pugetsystems.com/labs/articles/4K-Monitor-Requirements-and-Usage-492/#Conclusion

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.