Ryzen 5 1600af Gigabyte b450m s2h Gskill 8 gb 3600 mhz 2x Sistem topladım psu daha gelmedi eski bilgisayarımın 450w tx power psu taktım Psu fanı 5 saniye çalıştı yanık kokusu geldi kapandı Daha sonra açmaya çalıştığımda fan biraz hareket ediyor duruyor cpu fanı hiç dönmüyor eski pcye geri taktığımda oda çalışmadı psu bozulmuş zaten ondan emninim 12v girişe resimdeki sağdaki kabloyu takmıştım internetten baktım soldakinden 2 tane varmış birleştirip öyle takılıyormuş anakarta zarar vermiş midir < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuns -- 5 Kasım 2021; 21:24:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sistemi yeni topladım anakart bozulmuş mudur?
-
-
bişey yoktur normalde tek taktiginlada calişir ama psu dandik oldugundan tek kanalda yeterli gücü verememiş ,
yeni psu ile acilmazsa anakartin pilini cıkarip takabilirsin şase yapmiş olablir ama düşük ihtimal
edit: 4+4 olan kaployu takicaksin , 6li kablo ekran kartı için onu zorla taktiysan bilemem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWest -- 6 Kasım 2021; 0:58:3 > -
Resmini eklediğim kablolardan 4 pin olanı cpu için. Anakartlarda üstte sağda veyahut solda olur bilirsin zaten 24 pinlik ayrıdır. Cpu olduğu için sendeki anakart 8 pinlik istiyor. Sen oraya 4 pini taksan problem değildi. Sistem açılmaz zaten fan döner ama tepki olmaz vs. zaten ekran kartı da yoksa o sistem açılmaz bilgin olsun dahili gpu yok işlemcinde. Harici kart şart.
Sağdaki 6 pin olanda ekran kartları için olan güç kablosudur.
Şimdi bak diagramını ekliyorum. Sen sağ üstteki köşedekine sol alt köşedekini zorlayıp taktıysan eğer anakarta gnd yani şase kısmına 12 volt vermişsindir. Ha sağ alttakini direkt üstündekine sağ veya sol taktıysan problem yok anakartı sistemi bozmaz ama sen direkt 6 pin pcie zorlayıp taktıysan o arada anakartını işlemcini belleğini herşeyini bozma riskin çok yüksek. Umarım bozulmamıştır yenisi gelince denersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 6 Kasım 2021; 11:28:16 >
-
Yok zorlamadım direk oturdu yuvaya solda 2 boşluk kalacak şekilde power tuşuna bastım sadece psu fanı biraz döndü sonra durdu yanık kokusu geldi işlemci fanı hiç dönmedi umarım işlemci anakart bozulmamıştır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuns -- 6 Kasım 2021; 16:11:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok 4lük olan değil 6 pin olanı takmıştım solda 2 pin boşluk kalacak şekilde taktım direk oturdu yuvaya hiç zorlamadım anakarta zarar vermiş midir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X