Şimdi Ara

Sistemim hakkinda (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb su an askerde olan biriyim 15 gun sonra terhis oluyorum ve gectgmz 2 yilda cikan kaliteli oyunlari oynamayi dusunuyorum sorunumsa sistemimde rahat bi sekilde bu oyunlari yuksek kalitede oynayabilirmiyim? Sistemim:intel e8400 islemci,powercolor hd 4870 ekran karti,ocz 1066 mhz 4 gb ram,creative xfi sound 7.1 ses karti,3 tb hdd.Sistemim bu sekilde elimde 600 tl civari param var yeniden bi sistem toplayamam ama bikaç parça alabilirim oyunlari yuksek kalitede oynayabilmem icin hangi parcayi degistirmemi tavsiye edersiniz?? Bilgili arkadaslar yardımci olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Parça yenilemek için en önemli birim anakarttır. Anakart hakkında bilgi vermemişsin, Şuan mevcut belirttiğin parçalar ile son 1 sene içerisinde çıkan oyunlarda sorun yaşarsın. RAM işlemci, ekran kartı, hepsi düşük. 600TL'nin üzerine eklemeye devam et, güzel bir kasa topla derim ben sana. Şuan bir bilgisayarda rahat oynamak için minimal:

4 çekirdek işlemci, 4GB 1333MHz RAM, 1GB 256 bit ekran kartı olması lazım. Anakartın bu birimleri destekler mi bilemiyorum.

Ayrıca hayırlı teskereler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 4 Şubat 2013; 4:44:45 >
  • tsk ler:) anakarti tam olarak hatirlamiyorum ama gigabyte ep-35 S3L gibi biseydi maalesef en fazla 700 tl butçe ayırabilirm yeni bi sistem toplamaya kalksam 2000 tl gibi butce lazim 700 tl ile hangi parcalari degistirebilirim marka model yazarsaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: onuraykut

tsk ler:) anakarti tam olarak hatirlamiyorum ama gigabyte ep-35 S3L gibi biseydi maalesef en fazla 700 tl butçe ayırabilirm yeni bi sistem toplamaya kalksam 2000 tl gibi butce lazim 700 tl ile hangi parcalari degistirebilirim marka model yazarsaniz sevinirim

Günaydın
    Öncelikle hayırlı teskereler olsun..

Yazdığınız anakarta görehttp://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2778#sp değiştirebileceğiniz çok fazla bir şey yok..

Sadece RAM, Ekran Kartı ve CPU'yu yükseltebilirsiniz. Tabii ki PSU'nuz da bu konuda çok önem arzeder..

Şuradaki 4 çekirdekli işlemciyi alabilirsiniz.
    http://ark.intel.com/tr/products/35428/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9650-12M-Cache-3_00-GHz-1333-MHz-FSB

Şuradaki mevcut 2 çekirdekli işlemcinizi de 2. el olarak satar bir miktar bütçenize katkı yapabilirsiniz.
    http://ark.intel.com/tr/products/33910/Intel-Core2-Duo-Processor-E8400-6M-Cache-3_00-GHz-1333-MHz-FSB

Bütçenizin 700 TL olduğunu yazdığınıza göre, size ekran kartı olarak HD 6850 veya HD 6870 modellerini tavsiye edebilirim..
    Mevcut HD 4870 ekran kartınızı da yine 2. el olarak satabilirsiniz ama çok fazla bir fiyat beklemeyin bundan..

Hayırlısı olsun ve kolay gelsin..

• Elinizdeki kasayı satıp, 700 liranın üstüne eklerseniz orta halli 2. el bir kasa alırsınız. Yeni çıkan oyunları medium dolaylarında oynatırsınız.
  • İş saatim nedeniyle biraz geç cevap vereceğim bende ama açıkçası bir şey yazmama da gerek kalmamış. "Bay_KG" gayet güzel aktarmış durumu. Anakartın fazla yüksek değerleri desteklemiyor maalesef ama seni bi süre daha götürecektir.
    Elimde Volar nVidia GTS 250 1GB 256 bit ekran kartı var. İstersen 140TL'ye yollayabilirim sana. Amacım yardımcı gibi görünüp satış yapmak değil, yeni GTX680 AMP aldım, bunu gittigidiyora 150 liraya koyacaktım. Senin işine yarar gibi görünüyor. Crysis 3, Max Payne, Hitman Absolution gibi bilgisayarı ağlatan oyunlarda monitörüne bağımlı olarak kasılabilir. Ama en azından seni bir süre idare edecektir. FIFA 2013, PES 2013, Call of Duty serileri, Battlefield 3 gibi oyunları normal ayarlarda bu ekran kartı ile oynarsın. Eğer almak istersen PM'den görüşebiliriz. Diğer parçalarda da arkadaşların belirttiği gibi, sat-al mantığı uygulayacaksın, başka çaren yok gibi. Kolay gelsin...

• yardimlariniz icin saolun powersupply fsp marka 500 watt bu sistemi kasa olarak satmaya kalksam ne kadara satabilirim? Bu sistemi 4 yildïr kullaniyorum gayette memnundum fakat son ckan oyunlarda sikinti yaratabilir.ben yeni sistem toplamaya karar verdim butun parcalarini bir anda toplayamam ama 700 tl ile biyerden baslarim ise baslayincada gerisini tamamlarim bu butceyle ilk etapta hangi parcalari almami tavsiye edersiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yardimlariniz icin saolun powersupply fsp marka 500 watt bu sistemi kasa olarak satmaya kalksam ne kadara satabilirim? Bu sistemi 4 yildïr kullaniyorum gayette memnundum fakat son ckan oyunlarda sikinti yaratabilir.ben yeni sistem toplamaya karar verdim butun parcalarini bir anda toplayamam ama 700 tl ile biyerden baslarim ise baslayincada gerisini tamamlarim bu butceyle ilk etapta hangi parcalari almami tavsiye edersiniz?

Öcelikle tabi ki anakarttan başla. Moralini bozmak gibi olmasın ama sistemin hiç iyi değil, ona para kolay kolay vermezler. Ben 300'ü var derim. Belki 300-350'ye satarsın. Bilgisayar toplama işine gelince;
    Anakarta biraz para bayılman lazım ki, ileri dönük yükseltilebilir olsun. Maddi durumunu düşünecek olursak AMD sistem toplayabilirsin. Intel fiyatları bayağı uçuk, ben yıllardır AMD kullanıyorum, çok da memnunum. Başlangıç olarak anakart al, ama dediğim gibi sağlam al, anakartı aldıktan sonra 4 cekirdek işlemci, 4GB RAM, yine düşük bir ekran kartı ile yola çıkarsın. Zamanla anakartı sabit tutarak bu parçaları yükseltirsin. Bende öyle yapmıştım, ilk olarak anakartı sağlam aldım, aylarca onun üzerinde oynadım, 5 sene sonra anakartı değiştirdim. Şu an ki anakartım 8 çekirdek ve 32GB RAM destekli. 4 cekirdek kullanıyordum, sattım 8 cekirdege gectim, işte en son ekran kartımı değiştirdim, eskisi satacağım. Bu şekilde yol izlersen, başka biraz sıkar ama benim gibi sonunda mutlu sonra ulaşırsın. Biraz sabır işte...

• sistemim o kadar kotumu :) ben bi 600 u var saniyodum:) haklisiniz bu sistemi toplarken anakarti pek onemsememistim bu topliycam sistemde anakarti iyi bisey almayi dusunuyorum ve dedigniz gibi bu sefer amd sistem toplamayi dusunuyorum amd yi ne kadar tavsiye etmeselerde bide amd deneyelim:) siz olsaydiniz su an hangi anakarti alirdiniz? Ayrica anakartla beraber guzel gorunumlu iyi sogutan ve sesssiz bi kasa ve psu da almayi dusunuyorum bunlardada tavsiyede bulunursaniz sevinirim.yardimlariniz icin tesekkurler.

• quote:

sistemim o kadar kotumu :) ben bi 600 u var saniyodum:) haklisiniz bu sistemi toplarken anakarti pek onemsememistim bu topliycam sistemde anakarti iyi bisey almayi dusunuyorum ve dedigniz gibi bu sefer amd sistem toplamayi dusunuyorum amd yi ne kadar tavsiye etmeselerde bide amd deneyelim:) siz olsaydiniz su an hangi anakarti alirdiniz? Ayrica anakartla beraber guzel gorunumlu iyi sogutan ve sesssiz bi kasa ve psu da almayi dusunuyorum bunlardada tavsiyede bulunursaniz sevinirim.yardimlariniz icin tesekkurler.

Maalesef, bazen gerçeklerle yüzleşmek gerekir:)
    Anakart olarak kesinlikle kendi anakartımı önerebilirim. Gigabyte 990FXA-UD5 AMD AM3+ anakart bence şuan piyasadaki en iyi fiyat-performans kart diyebilirim. Anakart hem AMD Athlon™ II, hem AMD Phenom™ II, hemde geleceğe dönük AMD FX™ işlemci destekliyor. 32GB'a kadar RAM desteği (2000MHz'e kadar), SATA 3 ve USB 3.0 desteği var. 8 çekirdeğe kadar işlemci desteği, Dual Bios özelliği... gibi bir çok özellik var. Anakart üzerindeki soğutucular bile bir ayrı. Daha ayrıntılı bakmak istersen resmi site: TIKLA-GIGABYTE

Anakart olarak bunu kesinlikle öderirim, tabi başka, daha uygun önerisi olan arkadaşlarda yorumlarını eksik etmesinler.

Kasa olarak ise Dark Optimus 550W USB 3.0 ve SSD Ready 12Cm Mavi LED Fan ATX Oyuncu Kasası önerebilirim.Temiz güzel kasadır. Arkadaşımda var, kullanıyor. Detalı bilgi için resmi site: DARK-TIKLA

150 lira kasa ve 400 lira anakart. Sadece ikisi 550TL. Artık gerisini ufaktan ufaktan başlarsın. Örnek olarak:
    İşlemci: Amd Athlon II X2 260 3.2 GHz (Socket AM3) Kutulu İşlemci: 120 TL
    RAM: Corsair Vengeance 4GB 1600Mhz DDR3: 65 TL

Bunlara uygun kalan paranlada idaretenlik bir ekran kartı aldın mı, tamamdır. Ekran kartı bira sorun çıkartabilir yalnız. Ben nVidia'cıyım ve nVidia fiyatları bayağı yüksek. Sana ATI konusunda bilgisi olan bir arkadaşın bilgi vermesi daha faydalı.

Sormak istediğin başka bir şey varsa, beklerim. Hayırlı alış-verişler...

• tavsiyeleriniz ve ilginiz için tesekkurler.anakartin albenisi oldukca fazla iyi biseye benziyo fakat kasa konusunda kasa biraz ufak ve sogutmasi biraz zayif gorunuyo bu kasa boyutlarndan pek anlamiyorum yeni nesil ekran kartlarinada bakicak olursak kasanin icinin sikıs tepis olmasini istemiyorum arsivci biri oldugumdan hdd fazlaligi var ayrica bu kasayla beraber gelen psu guclu bi sistem topliycam için yetersiz gelmezmi sizce? Suanki pcmde kullandgm psu ile bunun arasinda aman aman bi fark yok sanirim 50watt lik bir fark var eger bu psu her turlu seni idare eder diyosaniz elimdeki mevcut fsp 500 watt psu yu kullanmaya devam ediyim ayrica 2 is birden yapmak istemiyorum parcalarin hepsini iyisinden alicam biraz uzun surebilir toplamak fakat diger turlu daha çok masraf yaparim zaten elimdeki pc yide 300 e saticagma hiç satmam sistemi toplayana kadar kullanirim sonrada yegene veririm :)

• sistemin o kadar da kötü değil. Monitörünün çözünürlüğü full hd değilse çoğu oyunu medium-high arası oynarsın. tabi bf3 multi oynamayı da bekleme. o sisteme parça almak mantıklı değil komple değişmesi lazım.
  • quote:

tavsiyeleriniz ve ilginiz için tesekkurler.anakartin albenisi oldukca fazla iyi biseye benziyo fakat kasa konusunda kasa biraz ufak ve sogutmasi biraz zayif gorunuyo bu kasa boyutlarndan pek anlamiyorum yeni nesil ekran kartlarinada bakicak olursak kasanin icinin sikıs tepis olmasini istemiyorum arsivci biri oldugumdan hdd fazlaligi var ayrica bu kasayla beraber gelen psu guclu bi sistem topliycam için yetersiz gelmezmi sizce? Suanki pcmde kullandgm psu ile bunun arasinda aman aman bi fark yok sanirim 50watt lik bir fark var eger bu psu her turlu seni idare eder diyosaniz elimdeki mevcut fsp 500 watt psu yu kullanmaya devam ediyim ayrica 2 is birden yapmak istemiyorum parcalarin hepsini iyisinden alicam biraz uzun surebilir toplamak fakat diger turlu daha çok masraf yaparim zaten elimdeki pc yide 300 e saticagma hiç satmam sistemi toplayana kadar kullanirim sonrada yegene veririm :)

Ben elindeki nakit sıkıntısını düşünerek o kasanın ismini verdim, madem öyle: Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA

Yine kendi kullandığım kasayı önereceğim.Kasa tek kelime ile mükemmel. Kasanın en büyük artısı 80Plus sertifikalı 750W Power'ı. Önde 20cm ve arkada ise 14cm fanları var. Kutuyla beraber geliyor. İstersen üst bölme için de 20 cm'lik fan alabilirsin. İç yapısı geniş, donanım montajı çok kolay. Hele harddisk bölmesi harika tasarlanmış. Vida kulanmadan, basit bir aparatla harddisk, DVD sürücünü takabilirsin. 4 tane harddisk bölmesi var, içi çok geniş. Power bölmesine gelince, montaj şekli normalde power fanı aşağı gelecek şekilde ama, power'ı ters şekilde, fan yukarı gelecek şekilde de takabilirsin. Vida yuvaları uygun yani. Kullandığım kart Zotac GTX680 AMP! bile o kadar büyük olmasına rağmen iç kısmı hiç sıkıştırmıyor. Fabları sessiz, üst bölmeye 20cm fan takarsan, içi adeta klima gibi oluyor. Abartısız söylüyorum bunu, çünkü kullanıyorum, biliyorum. Eğer para sorun değilse bu kasayı kesinlikle öneririm. Fiyatı vatanda ödeme seçeneğine göre 400-450 lira arası. Ayrıntılı bilgi için resmi site: COOLER MASTER-TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 6 Şubat 2013; 20:25:02 >

• bu kasaya gunlerdir bakiyorum cok hosuma gitmisti sizde olumlu şeyler soyleyince kasa hakkinda kararimi kesin kilmaya yetti gidince ilk is alacagim :) psu da oldukça guzel 2 sini beraber aradan çikartmis olurum.Ayrica ben ekran kartinda aticiyim son 2 yildir piyasayi takip etmedigimden uzak kaldim suanki ekran kartlarinda f/p urunu sizce hangisidir?

• quote:

bu kasaya gunlerdir bakiyorum cok hosuma gitmisti sizde olumlu şeyler soyleyince kasa hakkinda kararimi kesin kilmaya yetti gidince ilk is alacagim :) psu da oldukça guzel 2 sini beraber aradan çikartmis olurum.Ayrica ben ekran kartinda aticiyim son 2 yildir piyasayi takip etmedigimden uzak kaldim suanki ekran kartlarinda f/p urunu sizce hangisidir?

Ben yıllardır hatta ilk emeklemeye basladıgımdan beridir nVidia'cıyım, markam da Zotac'tır. Hiç şaşmadın ve bu ikiliden inanılmaz memnunum. ATI hakkında hiç bir bilgim yok. Ama illa ki bir model istersen; çekirdek hızı ve bellek hızından yola cıkarak Powercolor Ati HD6870 1GB 256Bit ekran kartını önerebilirim. Başka bir şey gelmiyor aklıma. Bu ürününde arkasında değilim onu belirteyim, nasıl bir kart hiç bir fikrim yok. Sadece cekirdek ve bellek hızı yüksek, ayrıca 1GB 256bit. Bunlara dayanarak öneride bulundum. ATI ekran kartları hakkında ayrı bir topic açarak daha tecrübeli insanlardan yardım isteyebilirsin mesela...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.