Şimdi Ara

Sistemim sizce nasıl? (En geç yarın sipariş!) Edit:(Sipariş verildi) Edit 2:(Ürünler geldi!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba, Aşağıda görmüş olduğunuz sistemi toplamayı düşünüyorum en geç yarın sipariş vericem ancak öncesinde burdaki arkadaşların onayını almadan sipariş vermiyeyim dedim.Uyum sorunu,uygun fiyata alınabilecek daha iyi ürünler vs eklemek istediğiniz şeyler lütfen yorum olarak atarsanız sevinirim.

İŞLEMCİ : İ7 6700K 4.2 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake) 1265 TL Eksenbilgisayar (16.47 sipariş verildi)

ANAKART : MSI Z170-A Pro Z170 LGA1151 DDR4-3200(OC) 383 TL Eksenbilgisayar (16.47 sipariş verildi.)

EKRAN KARTI : Gigabyte GTX1070 8GB GDDR5 256Bit (GV-N1070G1 GAMING-8GD) 1873 TL sanalmarketim (14.25 siparis verildi)

RAM : CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 410 TL VATAN (14.25 sipariş verildi)

SSD : SAMSUNG 850 EVO 500GB SSD 549 TL Eksenbilgisayar (16.47 sipariş verildi.)

MONİTÖR : Dell S2716DG 27" 1ms 2K HDMI DisplayPort G-Sync Usb Pivot Led Monitör 2351 TL Sanalmarketim (16.47 sipariş verildi.)

KASA : ZALMAN Z11 NEO 700W ATX midT 554 TL VATAN (14.25 sipariş verildi)

İşlemci Soğutucu : DARK Aqua Force W120 (DKCCW120) Çift Fanlı Intel AMD Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi 210 TL Eksenbilgisayar (şimdilik beklemede)

Toplam FİYAT 7600 TL

Edit:Monitörü dell s2716dg ile değiştirdim

Edit 2: Tüm ürünlerin siparişini vermiş bulunmaktayım.Umarım ürünlerde bir sıkıntı olmaz ve geldiği gibi sistemi kurarım.

Edit 3 : Dün itibariyle sistemi topladım ssd hariç tüm parçalar eksiksiz çalışıyor ama aksilik o ki ssd yi bir türlü biosa gösteremedim haliylede windows kurulumunu yapadım.Şuan ssd yi Eksenbilgisayar a göyürüyorum arıza var ise değişim yapacaklarını söylediler.

Bir ihtimal anakart sata girişlerinde Problem olabilir ancak tüm sata girişlerinin sorumlu olacağını sanmıyorum.Umarım anakart değildir daha fazla uğraşmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So Good. -- 15 Ağustos 2016; 15:36:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartın nvidia olduğu için monitörünün freesync özelliğini kullanamazsın.
    Bütçen müsaitse bu monitöre bak.

http://www.gameekstra.com/ASUS-PG278Q-27-144Hz-1MS-G-SYNC-Oyuncu-Monitoru,PR-5090.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Me[S]uT -- 10 Ağustos 2016; 9:54:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Me[S]uT

Ekran kartın nvidia olduğu için monitörünün freesync özelliğini kullanamazsın.
    Bütçen müsaitse bu monitöre bak.

http://www.gameekstra.com/ASUS-PG278Q-27-144Hz-1MS-G-SYNC-Oyuncu-Monitoru,PR-5090.html
    KASAN TASARIM ,SOĞUTMA VE POWERSUPPLY OLARAK MÜKEMMEL BİR KASA.
    6700K YI KONUŞMAYA BİLE GEREK YOK. AMA SOĞUTUCUYU O.C YAPACAKSAKSAN ZALMAN RESERATÖR LE DEĞİŞE BİLİRSİN.
    POMPASI RADYATÖRÜ VE PERFORMANSI ÇOK İYİ FİYATTA VATAN DA UYGUN
    ÇİFT FAN YAPABİLİRSİN AMA BENCE GEREK YOK.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-reserator3-max-sivi-sogutma-sistemi.html#genel-bakis

ÖRNEK YORUM:

Ortalama Bir Sıvı Soğutma Sistemi

Ürünü Aldım i7 6700k işlemcimde Kullanıyorum. Boşta 22 Derece Yükte 50 Dereceye Kadar Geldi En Fazla.
    Bazı Arkadaşlar Olumsuz Yorumlarda Bulunmuş Bence Fiyat Performans Oranındaki En İyi Ürünlerden Birisi. Kesinlikle Çok Memnun Kaldım.
    Heleki Kasanız Pencereli İse Kasa içine Kattığı Hava Bambaşka Gerçekten Kullanmak İsteyen Varsa Düşünmeden Alınabilecek Bir Ürün

• quote:

Orijinalden alıntı: So Good.

Öncelikle merhaba, Aşağıda görmüş olduğunuz sistemi toplamayı düşünüyorum en geç yarın sipariş vericem ancak öncesinde burdaki arkadaşların onayını almadan sipariş vermiyeyim dedim.Uyum sorunu,uygun fiyata alınabilecek daha iyi ürünler vs eklemek istediğiniz şeyler lütfen yorum olarak atarsanız sevinirim.

İŞLEMCİ : İ7 6700K 4.2 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake) 1265 TL Eksenbilgisayar

ANAKART : MSI Z170-A Pro Z170 LGA1151 DDR4-3200(OC) 383 TL Eksenbilgisayar

EKRAN KARTI : Gigabyte GTX1070 8GB GDDR5 256Bit (GV-N1070G1 GAMING-8GD) 1873 TL sanalmarketim

RAM : CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 410 TL VATAN

SSD : SAMSUNG 850 EVO 500GB SSD 549 TL Eksenbilgisayar

MONİTÖR : ASUS MG278Q 2032 TL Eksenbilgisayar

KASA : ZALMAN Z11 NEO 700W ATX midT 554 TL VATAN

İşlemci Soğutucu : DARK Aqua Force W120 (DKCCW120) Çift Fanlı Intel AMD Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi 210 TL Eksenbilgisayar

Toplam FİYAT 7230 TL

Hocam zaten 7230tl lik sistem yapmışsınız buna kötü yada olmamış diyemeyizki :)) ama monitör de arkadaşın dediği doğru başka bi sıkıntı yok yani on numara sistem hayırlısı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: metekmete

KASAN TASARIM ,SOĞUTMA VE POWERSUPPLY OLARAK MÜKEMMEL BİR KASA.
    6700K YI KONUŞMAYA BİLE GEREK YOK. AMA SOĞUTUCUYU O.C YAPACAKSAKSAN ZALMAN RESERATÖR LE DEĞİŞE BİLİRSİN.
    POMPASI RADYATÖRÜ VE PERFORMANSI ÇOK İYİ FİYATTA VATAN DA UYGUN
    ÇİFT FAN YAPABİLİRSİN AMA BENCE GEREK YOK.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-reserator3-max-sivi-sogutma-sistemi.html#genel-bakis

ÖRNEK YORUM:

Ortalama Bir Sıvı Soğutma Sistemi

Ürünü Aldım i7 6700k işlemcimde Kullanıyorum. Boşta 22 Derece Yükte 50 Dereceye Kadar Geldi En Fazla.
    Bazı Arkadaşlar Olumsuz Yorumlarda Bulunmuş Bence Fiyat Performans Oranındaki En İyi Ürünlerden Birisi. Kesinlikle Çok Memnun Kaldım.
    Heleki Kasanız Pencereli İse Kasa içine Kattığı Hava Bambaşka Gerçekten Kullanmak İsteyen Varsa Düşünmeden Alınabilecek Bir Ürün

Alıntıları Göster
    VE MÖNİTÖRDEKİ FREESYNC VE G-SYNC OLAYI ÇOK ÖNEMLİ BU NU GÖZ ARDI ETME OYUNLARDA ÇOK FARK EDİYOR

• Freesync kullanamam çok büyük bir fark yaratır mı? Açıkçası 2k ve asus olduğu için alıyorum monitörü. @Me[S]uT

Yorumunuz için sağolun hocam reseratörü listeye aldım
    @metekmete

Yorumlarınız için teşekkürler, monitörü 2k,portları ve asus olduğu için tercih ettim aslında, freesync kullanamayacağımı biliyorum kullanamayacak olmam çok büyük bir fark yaratır mı? @enesyusuf39 @metekmete

• So Good. kullanıcısına yanıt
    Freesync önemli bir teknoloji youtube üzerinden incelemelere bakarak farkı anlayabilirsin, bütçen varsa önerdiğim monitörü, Nvidia G-Sync desteği var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İ7 yerinev i5 , o 1070 baska bir yerde 70 tl daha ucuz, 3200 mhz yerine 120 lira ucuza 2600 mhz

Monitorude biraz uygun alip 2 3 yil sonraki upgrade icin parayi koymak daha mantikli bence.

,( sadece oyun icin bu dediklerim )

• quote:

Orijinalden alıntı: Me[S]uT

Freesync önemli bir teknoloji youtube üzerinden incelemelere bakarak farkı anlayabilirsin, bütçen varsa önerdiğim monitörü, Nvidia G-Sync desteği var.
    FREESYNC VE G-SYNC BAYAFARKEDİYOR. ANİ FPS DÜŞÜŞLERİ GÖRÜNTÜ KIRILMALARI ÇOK ETKİLİYOR.
    BİZ NEKADAR ANLATSAK BOŞ YOUTUBE DEN BİRAZ VAKİT AYIRIP BAK. GÖRSEL OLARAK DAHA İYİ KAFANDA CANLANIR.
    MONİTÖR ALINDMI UZUN YILLAR KULLANILIYOR İYİ SEÇMEK LAZIM.
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bütçe olarak sınırdayım şuan bu Max 2000Tl ye önerebileceğiniz bir monitör var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So Good. -- 10 Ağustos 2016; 10:41:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: So Good.

Öncelikle merhaba, Aşağıda görmüş olduğunuz sistemi toplamayı düşünüyorum en geç yarın sipariş vericem ancak öncesinde burdaki arkadaşların onayını almadan sipariş vermiyeyim dedim.Uyum sorunu,uygun fiyata alınabilecek daha iyi ürünler vs eklemek istediğiniz şeyler lütfen yorum olarak atarsanız sevinirim.

İŞLEMCİ : İ7 6700K 4.2 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake) 1265 TL Eksenbilgisayar

ANAKART : MSI Z170-A Pro Z170 LGA1151 DDR4-3200(OC) 383 TL Eksenbilgisayar

EKRAN KARTI : Gigabyte GTX1070 8GB GDDR5 256Bit (GV-N1070G1 GAMING-8GD) 1873 TL sanalmarketim

RAM : CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 410 TL VATAN

SSD : SAMSUNG 850 EVO 500GB SSD 549 TL Eksenbilgisayar

MONİTÖR : ASUS MG278Q 2032 TL Eksenbilgisayar

KASA : ZALMAN Z11 NEO 700W ATX midT 554 TL VATAN

İşlemci Soğutucu : DARK Aqua Force W120 (DKCCW120) Çift Fanlı Intel AMD Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi 210 TL Eksenbilgisayar

Toplam FİYAT 7230 TL

Monitor degişmeli nvidia icin gsync monitor almak zorundasin freesync monitor alinmaz.

Sogutma dark yerine daha iyi bir marka tercih edilmeli

6700k overclock icin daha iyi bir anakart alinmali

• An itibariyle kasa,ekran kartı ve ram siparişlerini geçtim ancak diğer ürünler monitör konusunda kararsızlığa düştüğüm için hala beklemede g-sync monitörler şuan bütçe mi aşıyor o yüzden almam mümkün değil Max 2000 TL ye alınabilecek en iyi monitör olarak da Mg278q yi görüyorum ne kadar freesync ı kullanamayacak olsamda görüntünün tatmin edeceğini düşünüyorum.Yoksa yanlış mı düşünüyorum??

• So Good. kullanıcısına yanıt
    Evet parayi cope atmiş olacaksin Hic kullanamayacagin onemli bir teknolojiye para gommus olacaksin buda 2000 kusur liraya sadece 2k ozelligi olan 60hz (alt mod varsa 75 hz 120 hz) monitor almis olacaksin ki piyasda 1500 tlye 4k 60 hz da var

Adamlarin sync teknolojilerini gelistirirken bir bildigi var bi soruna cozum uretiyorlar. Durup goruntuyu izlemek ayri oyunda hareket halinde goruntu hareket uyumu cok ayri .

Fps-hz dengesini kuramadiginda goruntu yirtilacaktir bunun onune gecmek icin vsync actiginda da input lagi artiracaksin
    1070 gtx su an piyasada AAA kalite oyunlarda 2k da 60 70 fps aralignda (gta v witcher vs)
    Aliyor.

Monitorun alt hz modlari (manuel ayar) yok ise 144 hz monitorde sync teknolojisi de olmayinca
    Yakin fps degerlerine varmadiginda goruntu yirtilmalari olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Ağustos 2016; 15:09:53 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklamanız için sağolun hocam ?peki Dell s2716dg ve acer xb241hb bütçe olarak uygun şuan hangisini tavsiye edersiniz?

Edit:Dell s2716dg 2k ve 27 inch Acer'ın daha üstünde bir monitör gibi hemde Asus pg278q ile aralarında pek bir fark ta yok.

Monitörü DELL S2716Dg olarak değiştiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So Good. -- 10 Ağustos 2016; 15:52:12 >
    hazır böyle bir yazı bulmuşken sorayım ben sistem toplıyacaktım rx480 ile yanınada aoc 144hz freesync 1080 p monitör ünü alıcaktım (amazondan 900 tl) kendimi zorlayıp ileriye dönük olarak 1070 almaya çalışıyorum ama malum 900 tl lik bütçeye gsync monitör imkansız sizce yazdığım monitör ü aldığımda 1070 le beraber sıkıntı yaşarmıyım teairng vs ?

monitör bu
    https://www.amazon.com/AOC-G2460PF-24-Inch-Gaming-Monitor/dp/B01BV1XBEI
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    Gsynic monitörle amd kart nvidia kartla freesync monitör mantıklı olmaz. Yani Şu an freesync özelliği yok sayılmış elinde 1080p 144 hz düz bir monitör var .(gysync freesync olmadan da bu monitörler vardı fps oyuncuları özellikle csciler Kullanırdı ) Bu değerlere yakın fps alamadığında yırtılma sorunu oluşabilir Ama kart güçlü olduğu için zaten şu an bu değerlere yakın fpsler sunuyor gidipte kendini 60hz düz bir monitöre de sınırlamaya da gerek görmüyorum.
    öyle olduğunun bende farkındayım hocam amd tarafında 480 den güçlü kart olmadığı için 1070 e yöneliyorum aynı şekilde 900 tl bandında freesync i geçtim 144hz 1080p başka monitör de yok zaten şöyle bi bakınca.900 tl civarına 2k 60 hz monitör bulabilsem onuda tercih edebilirim sanırım ama diğer seçenek daha mantıklı duruyor.bu monitörü alırsam belki 2017 de vega ile 1070 i satıp vegaya da geçebilirim ama hiç sanmıyorum ben aldığım ürünü parçalanana kadar kullanan biriyimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attakkann1 -- 10 Ağustos 2016; 18:35:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

öyle olduğunun bende farkındayım hocam amd tarafında 480 den güçlü kart olmadığı için 1070 e yöneliyorum aynı şekilde 900 tl bandında freesync i geçtim 144hz 1080p başka monitör de yok zaten şöyle bi bakınca.900 tl civarına 2k 60 hz monitör bulabilsem onuda tercih edebilirim sanırım ama diğer seçenek daha mantıklı duruyor.bu monitörü alırsam belki 2017 de vega ile 1070 i satıp vegaya da geçebilirim ama hiç sanmıyorum ben aldığım ürünü parçalanana kadar kullanan biriyimdir.
    Gayet güzel hocam hayırlı olsun.
  • Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    Daha iyileri sizin olsun hocam sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So Good. -- 10 Ağustos 2016; 22:07:17 >
  • Güncelleme

Dün itibariyle sistemi topladım ssd hariç tüm parçalar eksiksiz çalışıyor ama aksilik o ki ssd yi bir türlü biosa gösteremedim haliylede windows kurulumunu yapadım.Şuan ssd yi Eksenbilgisayar a götürüyorum arıza var ise değişim yapacaklarını söylediler.

Bir ihtimal anakart sata girişlerinde Problem olabilir ancak tüm sata girişlerinin sorunlu olacağını sanmıyorum.Umarım sorun anakartta değildir çünkü daha fazla uğraşmak istemiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.