Şimdi Ara

Sistemimden kötü performans ve SORUN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş öncelikle herkese iyi günler dilerim kolay gelsin.
    Yeni üyeyim konuyu yanlış yere açtıysam affedin.
    Elimdeki bu sistemi 3-4 yıl önce topladım. İlk günden bu yana sistemden istediğim performansı alamıyorum.Yani bana kalırsa daha yüksek performans almam gerektiğini düşünüyorum. Pubg oyunun en düşük ayarlarında bile oynatmayacak seviyede kasmalar yaşıyorum.Çözüm bulamadım araştırdım ancak cevapta bulamadım.
    Özellikle bu soruna. Sorunum şu arkadaşlar, Pc hiç birşey yapmıyorken bile anlık dona biliyor ve kesinlikle geri gelmiyor ne ses ne görüntü direkt olarak öyle kalıyor. Hatta genellikle oyun oynarken değil internette gezinirken veya pc içeresinde gezerken bu sorunu daha çok yaşıyorum denebilir.Ama oyun oynarken de tabi ki bu sorunla karşılaşıyorum ancak bu takılma oyunun fps kısmında oynanırken değilde oyun alanı yüklenirken yükleme ekranında vs. oluyor. PC yi resetlemediğim veya güç kaynağından kapatmadığım sürece takılma kesinlikle geçmiyor ne yapmalıyım bilmiyorum. Gün içerisinde kesinlikle 1 kez karşılaşıyorum bu sorunla. Sorun nerede bilemedim ramin hızından kaynaklı olma olasılığını düşünüyorum ama test edebilme imkanım yok.

Sistemim;
    Ana Kart; MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    İşlemci; AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm İşlemci
    Ekran kartı; Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    Ram; Kingston HyperX Fury 8GB 1600MHz DDR3 Ram
    Soğutucu; COOLER MASTER HYPER 212EVO 775/1155/56/1366/2011&AM2+AM3/AM3+ İŞLEMCİ
    Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD
    Zalman 600w psu

Vereceğiniz cevaplar ve ayıracağınız zaman için şimdiden teşekkürler.

Edit;
    ARKADAŞLAR SİZLERE BU SIKINTIMI ANLATIRKEN BİR ŞEY FARKETTİM GÖREV YÖNETİCİSİNDEN RAM HIZIMA BAKTIĞIMDA 800MHZ YAZIYOR SORUN BU OLABİLİR Mİ? fOTOĞRAFINI YÜKLÜYORUMSistemimden kötü performans ve SORUN!Sistemimden kötü performans ve SORUN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Specious LB -- 20 Ocak 2019; 20:46:2 >

• sorun işlemcinizde. 6100 var bende de. 4.4ghz overclock yapmama rağmen pubgde kasma sorunları yapabiliyor. saçma bir oyun

ramlere gelirsek cpu-z gibi uygulamalar ile hızları kontrol edin. görev yöneticisine güven olmaz
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    99 kişinin olduğu PubG server da çekirdek faktörü önemli olduğundan olabilirmi acaba

Eski seri Amd işlemciler maalesef yeni battleroyal oyunlar da vasat altı performans vermektedirler.

Mevcut işlemcinizi o/c yapmanız menfaatinize olacaktır.

Tek kanal 8gb ram yüzünden takılma yaşıırsunuz. 2 ram slotuna aynı ramden alıp dual çalıştırınız. Raminiz 800 gösteriyorsa 1600mhz de çalışıyor. Bios üzerinden XMP profilini aktif etmeniz gereklidir.

Ssd kullanıp işletim sisteminizi ve sadece PubG oyununu da ona yüklemeniz önemli bir faktördür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 20 Ocak 2019; 12:55:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

99 kişinin olduğu PubG server da çekirdek faktörü önemli olduğundan olabilirmi acaba

Eski seri Amd işlemciler maalesef yeni battleroyal oyunlar da vasat altı performans vermektedirler.

Mevcut işlemcinizi o/c yapmanız menfaatinize olacaktır.

Tek kanal 8gb ram yüzünden takılma yaşıırsunuz. 2 ram slotuna aynı ramden alıp dual çalıştırınız. Raminiz 800 gösteriyorsa 1600mhz de çalışıyor. Bios üzerinden XMP profilini aktif etmeniz gereklidir.

Ssd kullanıp işletim sisteminizi ve sadece PubG oyununu da ona yüklemeniz önemli bir faktördür.
    işlemcinin çoklu çekirdek performansı zamanının i5lerine göre çok daha iyiydi. zaten 99 kişinin hepsi aynı anda yanınızda olmuyor. en dolu yere inseniz bile 30-35 kişi oluyor. pubgnin doğru bir kıssas olduğunu düşünmüyorum. çünkü işlemci kod compile etmede(saf çoklu çekirdek performansı gerektiriyor) hiçbir zaman sorun çıkartmadı bana. tüm çekirdekleri efektif kullanan uygulamalarda her zaman hızlı oldu. ama tek çekirdeğe bakan işlemlerde ölüyor işlemci :D mesela csgo. muadillerine göre baya düşük kalıyor o konuda.

İmzama dikkat ederseniz 2012 yılında topladığım sistem ile kapalı beta zamanından beridir, 500 saat üzeri PubG oynamışlığım bulunmaktadır.

Discord arkadaşlarım oyun içinde canlı takılmalarına şahit olduğumdan dolayı sistemleri için minimal upgrade yapmalarına ön ayak oldum.

2 adet 8gb ram ile dual 16gb çalıştırmak elzemdir.

İşlemcilerinin 4 çekirdek 8HT olmasıda elzemdir.

Ekran kartı, 1080p çözünülürlük için 1050ti veya Rx570 üzeri olmasıda elzemdir.

Hali hazırda sıfır 180tl civarına 240gb üzeri SSD bulunuyor iken işletim sistemleri ve mümkün ise PubG oyununu ssd ye kurmak elzemdir.

Öncelikle cevap için teşekkürler.
    Rami sizlerle yanlış paylaşmışım ram; Kingston HyperX Fury 8GB 1600MHz DDR3 Ram
    Pubg kasma sebebi dediğiniz gibi işlemciden kaynaklı olabilir ancak benıim asıl takıldığım durum pc nin gereksiz donma sebebleri.
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
    Tek kanal 8 GB dan kaynaklandığından emin misiniz? Bende öyle düşünüyorum ancak emin değilim. Şayet öyleyle 2x4GB 2133Mhz ram almayı düşünüyorum. Ana kartım maalesef 2133mhz kaldırıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Specious LB S kullanıcısına yanıt
    8 gb ram yetmiyor maalesef.

2 adet 8gb ram ile toplamda 16gb DUAL CHANNEL yapmanız gerekmektedir.

• windows ram hızını 2 ile çarparak gösteriyor normalde 800 göstermemesi lazım o yüzden. biostan dram frequency 1600e çek.
    fakat sorunun ram değil disk yada psu kaynaklı olduğunu düşünüyorum ben daha önce karşılaştığım birkaç vaka bu yöndeydi.
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
    Biostan dram frequency 1600 çektim zaten dediğiniz gibi Windows kaynakli 800 gösteriyor.
    İnternet üzerinden araştırdığımda psu kaynaklı olabileceğini bende gördüm. Burada 600w yetersiz olduğundan mi yoksa psu arıza kaynakli bir sorun mu demek istediniz? (Zalman 600w psu)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bu arada dediğiniz gibi sabit disk kaynaklı sorun olabilir. Çünkü masaüstünde, internette gezerken yaşanan bir sorun veya oyunlarin yüklenme ekranlarinda oluyor bu sorun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Isı değerlerinde bir sorununuz var mı? Sizinle aynı anakartı kullanan bir üye anakartın otomatik voltaj vermesinden dolayı sorun yaşıyordu.

https://forum.donanimhaber.com/anakart-cok-fazla-isiniyor-msi-970-gaming--130135612
    şöyle kafadan bir tdp değerlerini topladığımda psu ucu ucuna besliyor gibi birşey oluyor, 12v çıkışı 540w kullandığın psu'nun. 700-750w bir psu ile deneyince sorun kalmayacaktır tahminimce
    aida64 indir araçlar kısmından sistem kararlılık testine gel o pencerede tercihlerde memory allocation %90 yap ok de. solda donanımlardan disk hariç hepsini işaretle testi başlat. bakalım ne kadar süre dayanacak sistem daha rahat anlarız psu olup olmadığını
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
    Kasa da ısı değerlerinde hiç bir sıkıntı yaşamadım açıkcası. Pc uzun süredir çalışıyor ama internette gezildi sadece, bu değerleri paylaşıyorum. Oyun esnasında da pc de sıcaklık sıkıntısı yaşamıyorum. Attığınız forumda arkadaşın yaşadığı sıkıntı "hata veriyor film bile izletmiyor" demiş. Şükür ben öyle büyük sıkıntılar yaşamıyorum. Benim yaşadığım sıkıntı genelde masaüstü dosyalara bakarken, internette veya oyunların yüklenme ekranlarında yaşıyorum ve ben bu sıkıntıyı attığınız forumda ki arkadaş gibi sık sık yaşamıyorum Seyrek oluyor ama bu yinede rahatsız edici bir durum.Sistemimden kötü performans ve SORUN!

memory allocation %90" hocam bu kısmı bulamadım ancak bir teste soktum tam olarak bilgim olmadığı için dediğiniz şeyi yapabildim mi bilmiyorum.
    4 dk lık verdiği sonuçlar bu ancak ben ekran görüntüsü alana kadar sıcaklık değerlerinde değişiklik oldu.

Test sırasında;

CPU değerleri 39 C
    GPU ise 63 C

Sistemimden kötü performans ve SORUN!

preferences kısmında general sekmesinde
  • Benim eski bilgisayarımda donma oluyordu.Sorun ekran kartıydı, belki sende de öyledir.Ama en iyisi bulabilirsen parçaları değiştirip denemek.

Bu arada o işlemciyle r9'dan tam verim alabiliyor musun?

Ben de o karttan almayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemeden bulmak zor,
    1. işlemci kaynaklı
    2. ram

Kingston ramden de nefret ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 21 Ocak 2019; 3:10:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.