Şimdi Ara

Sistemime hangi ekran kartı uyar nasıl anlarım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
10.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pek anlamıyorum bu işlerden seneler önceden hatırlıyorum her ekran kartı her ana karta olmuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Sistemim güzel aslında ama ekran kartından kaybediyorum.

Şuanda nvidia geforce gt 630 kullanıyorum ve yükseltmek istiyorum. Hangi ekran kartları uyumlu bana şimdi ? Anakartada bakmam gerekiyormu ?

Ve ekran kartı tavsiyeniz varmı buna uyumlu güzel bişey olsun istiyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anakartına Uyumlu Ekran Kartı Bulma Rehberi

Bilgisayarına uygun ekran kartını bulmak, oyun oynama, grafik tasarım veya video düzenleme gibi görevler için hayati önem taşır. İşte anakartına uyumlu ekran kartını nasıl belirleyebileceğine dair bir rehber:

Anakart Modeli Belirle: İlk adım, anakartının modelini belirlemektir. Bu bilgi genellikle anakartın üzerinde veya sistem bilgilerinden bulunabilir.

Anakart Özelliklerini Kontrol Et: Anakartının özelliklerini kontrol ederek desteklenen PCI Express (PCIe) sürümünü ve yuva türlerini öğrenmelisin. Bu bilgiler genellikle anakart kılavuzunda veya üreticinin web sitesinde bulunur.

Ekran Kartı Gereksinimlerini İncele: Uygun ekran kartını seçmek için teknik özelliklerini incelemelisin. Gerekli PCIe sürümünü, yuva türünü ve güç gereksinimlerini kontrol et.

Uyumlu Ekran Kartlarını Ara: Anakartının desteklediği PCIe sürümünü ve yuva türünü bilerek uyumlu ekran kartlarını çevrimiçi mağazalarda veya üretici web sitelerinde arayabilirsin.

Boyut ve Güç Gereksinimlerini Doğrula: Seçtiğin ekran kartının bilgisayar kasasına sığdığından ve güç kaynağının güç gereksinimlerini karşıladığından emin ol.

Güncel Sürücüleri İndir: Ekran kartını taktıktan sonra, en son sürücüleri üreticinin web sitesinden indirmeyi unutma. Bu, optimum performans ve uyumluluk sağlayacaktır.

Önemli Not: Yukarıda belirtilen adımları takip etsen bile, bazı durumlarda anakart ve ekran kartı arasındaki uyumsuzluklar olabilir. Bu nedenle, uyumsuzluk sorunlarıyla karşılaşırsan üreticilerle iletişime geçmeni veya bir bilgisayar teknisyenine danışmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sistemine hangi kart uyumlu bunun cevabını verebilmemiz için önce sistemini bilmemiz gerekir dimi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda sordum ama hangi özelliği söylemem lazım diye ? ekran kartı markasını söyledim onunla yola çıkarak bulunmaz mı ?
    Nvidia geforce 630 gt kullanıyorum
  • Ekran kartı girişleri geriye dönük olduğu için genelde anakart ile uyumlu oluyor.
  • Ekran kartı pc express 1.1 2 ve 3 uyumlu olarak piyasaya Sürülüyor yani anakarta uyar lakin güç kaynağı kaldırmıyor olabilir tam sistemi yazarsanız söyleriz bir şeyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evokartal kullanıcısına yanıt
    Hocam yardımcı olursan sevinirim hiç anlamıyorum çünkü dxdiagdaki herşeyi yazayım ben size.

Sistem modeli : casper Nirvana desktop
    bios : 4.6.5
    işlemci : Intel(R) Core (TM) i7-4770 CPU @3.40 gHZ ( 8cpus) - 3.4ghz
    Bellek : 8192 ram
    Ekran kartı : Nvidia GeForce GT 630

Bunlar gözüküyor sadece ana karta bakamıyorum daha önce yanlış hatırlamıyosam bakmaya çalışmıştım hangi programla denesem casper Nirvana yazıyordu ana kartta sadece modeline bakamıyordum ama gerekiyorsa kasayı açıp bakabilirim.
    Başka söylemem gereken sistem özelliği varmı
  • Vieux12 V kullanıcısına yanıt
    şu programı indirip kurun :

PCI-E girişli zaten anakartınız , bunu yanında güç kaynağıda değişebilir.

güzel kartlar var 300-400 tl bandında 2.el , yada 500tl bandından sıfır olabilir rx 460 veya gtx 1050 gibi.

bu arada , dükkanıma bakabilirsiz :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vieux12

Hocam yardımcı olursan sevinirim hiç anlamıyorum çünkü dxdiagdaki herşeyi yazayım ben size.

Sistem modeli : casper Nirvana desktop
    bios : 4.6.5
    işlemci : Intel(R) Core (TM) i7-4770 CPU @3.40 gHZ ( 8cpus) - 3.4ghz
    Bellek : 8192 ram
    Ekran kartı : Nvidia GeForce GT 630

Bunlar gözüküyor sadece ana karta bakamıyorum daha önce yanlış hatırlamıyosam bakmaya çalışmıştım hangi programla denesem casper Nirvana yazıyordu ana kartta sadece modeline bakamıyordum ama gerekiyorsa kasayı açıp bakabilirim.
    Başka söylemem gereken sistem özelliği varmı

Hangi kartı takarsan tak çalışır lakin eğer anakart pc ex 2.0 destekliyorsa ve taktığın kart pc ex 3.0 destekliyorsa arada fark edilemeyecek kadar az bir performans farkı oluşur ne kadar pahalı ve performanslı kart takarsa fark o kadar açılır oyunlarda yada normal kullanımda fark edemezsin sen bu farkı sadece test yazılımlarında fark az çıkar az bişey

Sonuç olarak anakarta her türlü uyar ama güç kaynağı yetmeyebilir

• probody08 kullanıcısına yanıt
    Sizden alabilirim dostum

Programı indirip kurdum güç kaynağı hangisi oluyor ?

Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit

CPU
    Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz 44 °C
    Haswell 22nm Technology

RAM
    8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)

Motherboard
    CASPER BILGISAYAR SISTEMLERI A.S CASPER NIRVANA DESKTOP (

Graphics
    2D HD LG TV (1366x768@60Hz)
    2047MB NVIDIA GeForce GT 630 (NVIDIA)

Storage
    931GB Western Digital WDC WD10EZEX-00BN5A0 (SATA)

Optical Drives
    TSSTcorp CDDVDW SH-224DB

Programda yazan özellikler bunlar hocam şimdi benim dediğiniz ekran kartları almam yeterlimi yoksa güç kaynağıdamı lazım ?

Voltage
    CPU CORE 1.752 V
    MEMORY CONTROLLER 1.512 V
    +3.3V 2.004 V
    +5V 2.863 V
    +12V 8.928 V
    -12V -8.928 V
    -5V -8.928 V
    +5V HIGH THRESHOLD 2.802 V
    CMOS BATTERY 1.656 V

Bide şöyle bi sekme var ama bumu bilmiyorum voltaj dediği için verdim güç kaynağı olabilir diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vieux12 -- 25 Mart 2017; 18:8:37 >

Dostum güç kaynağına nasıl bakabilirim peki ? Yetip yetmiyeceğinde modeline altta bi arkadaş program verdi onla sonuçları yazdım bi bakarmısın orda yazıyormu güç kaynağı ? Yetiyorsa ona göre bi ekran kartı tavsiyesi verebilirmisiniz
    Güç kaynağının yazıları olan kısmını resmini çekersen tam net bir şey söyleyebilirim yoksa sıkıntı olur

GT 630 anakarttan besleniyor harici güce ihtiyacı yok, muhtemelen psu nuzda ona göre az dır 300w civarlarında , kasadan foto cekin psunun etiketli olan kısmını..

Sonuç : eğer güç gerektirmeyen kart alırsanız , güç kaynağına gerek kalmaz gtx 750ti , gtx 1050 , rx 460 gibi . ancak bunlar 75w çekiyolar , sizdeki anakart pci 2.0 modeli tam verimli olmyacaktır.

siz bi güç kaynağınızın fotosunu atın

12v 9 amper veriyomuş çok az , ilerisi için sıkıntı olur değişmesi gerek..

sizdeki : +12V 8.928 V

ortalama : +12V 15-30a arası olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi probody08 -- 25 Mart 2017; 18:13:12 >
    Netten baktığım kadarıyla güç kaynağını kasayı açmadan öğrenmek mümkün değil sanırım ben bi açıp bakıyorum öyleyse yazıcam konuya teşekkür ederim hocam yardım için
  • quote:

Orijinalden alıntı: probody08

GT 630 anakarttan besleniyor harici güce ihtiyacı yok, muhtemelen psu nuzda ona göre az dır 300w civarlarında , kasadan foto cekin psunun etiketli olan kısmını..

Sonuç : eğer güç gerektirmeyen kart alırsanız , güç kaynağına gerek kalmaz gtx 750ti , gtx 1050 , rx 460 gibi . ancak bunlar 75w çekiyolar , sizdeki anakart pci 2.0 modeli tam verimli olmyacaktır.

siz bi güç kaynağınızın fotosunu atın

12v 9 amper veriyomuş çok az , ilerisi için sıkıntı olur değişmesi gerek..

sizdeki : +12V 8.928 V

ortalama : +12V 15-30a arası olmalı
    http://i.hizliresim.com/gqq82R.jpg

Buyrun hocam bu resmi çekebildim doğrudur inşallah ? Şimdi benim güç kaynağıda almam gerekiyormu ? Resime bakıp ceveplarsanız sevirim gerekiyorsa hangi güç kaynağı ve hangi ekran kartı almam gerekir önerinizi verirseniz sevinirim tam model olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vieux12 -- 25 Mart 2017; 18:29:22 >

12v 17a verebiliyo, oda max 15a verir gibi.

dediğim gibi harici güc gerektirmeyen gtx 750ti, 1050 ve rx 460 olur. kasanıza sıgması açısından mini olanlara bakın.

ancak ilerisi için konusmak gerekirse , önce dış kasa , sonra power kesinlikle değişmelidir

işlemci anakart ram şimdilik iyiler..
  • probody08 kullanıcısına yanıt
    Peki atıyorum 1050 yada rx 460 felan alsam şimdilik beni idare eder mi ? Oyunlarda ki performans açısından ?
    Şuan dış kasayı felan baştan yaratıcak vaktim yok çünkü power için sanırım kasayıda değiştirmek gerekiyor baya uğraş para ister onlar.

Sizin elinizde bu saydığınız ekran kartları varmı mini olanları derken anlamadım orayı. Mini ekran kartlarıdamı var bunların :) Elinizde varsa fiyat nedir acaba
    204 wat güç veriyor güç kaynağı yukarıdaki arkadaşın dediği gibi fazla seçenek yok
    performans artışı tabi olur oyunlarda

en azından 50-100tl arası 500w psular var 2.el alabilirsiniz.

mini dediğim , normal kartın kücük boyutlu hali, kasanız ekran kartı için ne kadar uzunluk destekliyo, gt 630 üzerinden gidiyorum .

bendeki kart 24cm uzunlgunda , 2 adet 6 pin güç gerekiyo size gelmez.
  • Arkadaşlar çok sağolun tamamdır öleyse gtx 1050 alıyorum güç kaynağınıda bi ara değiştibilirsem değiştiririm artık performansdan memnun olmazsam.

Miniler peki büyük kasalara uyuyormu mini alıcam sonra elimde kalmasın . :D Çok soru sordum kusura bakmayın

Şu ürünü sipariş veriyorum öleyse ? Dediğin gibi mini sanırım bu.
    Elinde varsa sendende alabilirim probody dediğim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vieux12 -- 25 Mart 2017; 18:51:39 >

Bende dış kasa + 750w power + ekran kartı var ama suan sana gelmez açıkcası maddiyat işi bu işler :))

kasanız suan kaç cm ekran kartı alabiliyo onu bi ölçün , birde ekran kartı bilindik pc donanım satış yerlerinden alın n11 den almanızı tavsiye etmem.

GTX 1050 Tİ 4gb olanı var .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.