Şimdi Ara

Site ölçülerin değişmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir site oluştururken ölçülerini 1024x768 yapıyorum yalnız benim ekranda küçük gözüküyor benim ekranın ölçüleri diyelimki 1300 veya daha fazlası bunlarda explorerı açtığımız zaman otomatik büyütme olayını nasıl olucak her bilgisayarın sonuçta öçüleri farklı benim sayfam onda küçük bunda büyük çıkıcak ona göre bir ayarımı vardır dreamweaverda falan çözemedim ?

• Merhabalar

Bu bahsettiğiniz sıkıntı genel oalrka web tasarımcıların en önemli problemidir.

Genel olarak kimse sayfanın aşağısında yatay kaydırma çubuğu çıksın istemez o sebeplede biz firma olarak en küçük olabilecek ekran ölçüsüne göre bu durumu ayarlıyoruz. Yani sizin yaptığınız gibi 1024 px genişiliğine kullanıyoruz bizde ama tasarım olarakhttp://jivabeachresort.com/ gibi sayfaalrda full bacground imaje kullanabilirsiniz.

Yadahttp://www.oceanwideproperties.co.uk/ web sitesindeki gini içerik alanına sabir ölçü diğer alanalra 100% ölçüsü vererek sayfanın genişliğinde açtırabilirsiniz.

Bunun dışında başka fikrim yok kolay gelsin

• Ben genel olarak 980px üzerinden tasarımı işliyorum 1024ler için kalan pxlerde arkafona kalıyor.. Ama artık responsive tasarım durumu var. Yani tarayıcı sayfa boyutuna göre sitenin tasarımı yapıyorsun. Örnek verecek olursak 1920px ekranda siteni 1180px gibi ölçülerde, 1024px ölçüsünde 980px, tablet ve mobil içinde ona göre bi tasarım kullanabiliyorsun. İnternette yabancı kaynakları araştırmanı tavsiye ederim. Ancak belirtmek isterim ki eski tarayıcı ve bazı ie sürümlerinde hatalı çalışma olabiliyor.. Açıkcası onuda göz ardı etmeni tavsiye ederim...

Örnek için :http://mediaqueri.es/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByEx

Bir site oluştururken ölçülerini 1024x768 yapıyorum yalnız benim ekranda küçük gözüküyor benim ekranın ölçüleri diyelimki 1300 veya daha fazlası bunlarda explorerı açtığımız zaman otomatik büyütme olayını nasıl olucak her bilgisayarın sonuçta öçüleri farklı benim sayfam onda küçük bunda büyük çıkıcak ona göre bir ayarımı vardır dreamweaverda falan çözemedim ?

Genişlik ve yükseklik değerlerini sayı olarak değil Yüzde olarak belirt. Mesela

width : 90% (Ekran genişliğinin yüzde doksanı)
    height : 100%(Ekran yüksekliğinin tamamı.)

Burada otomatik olarak ekrana göre ayarlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kod_Dünyası

quote:

Orijinalden alıntı: ByEx

Bir site oluştururken ölçülerini 1024x768 yapıyorum yalnız benim ekranda küçük gözüküyor benim ekranın ölçüleri diyelimki 1300 veya daha fazlası bunlarda explorerı açtığımız zaman otomatik büyütme olayını nasıl olucak her bilgisayarın sonuçta öçüleri farklı benim sayfam onda küçük bunda büyük çıkıcak ona göre bir ayarımı vardır dreamweaverda falan çözemedim ?

Genişlik ve yükseklik değerlerini sayı olarak değil Yüzde olarak belirt. Mesela

width : 90% (Ekran genişliğinin yüzde doksanı)
    height : 100%(Ekran yüksekliğinin tamamı.)

Burada otomatik olarak ekrana göre ayarlanır.

mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilginiz için teşekkürler
  • Bişey değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.