Şimdi Ara

Sitemi kim ziyaret etmiş, nasıl öğrenebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

www.sihirlidegnek.com isimli bir site hazırladım. Bu site eşimin işi ile ilgili. Sitemi kimler ziyaret etmiş, nasıl öğrenebilirim? Zamanında duymuştum. IP adreslerinin ve kuruluşların adresi bir şekilde öğrenilebiliyormuş. Google'ın böyle bir desteği var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Blogumuzu ve Web Sitemizi Kimler Ziyaret Etmiş?

Bir web sitesinin veya blogun sahibi veya yöneticisi olarak, kimlerin içeriklerinle etkileşime geçtiğini bilmek çok önemlidir. Bu bilgi, hedef kitleni daha iyi anlamanı, pazarlama stratejilerini geliştirmeni ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeni sağlar.

Google Analytics:

Web siteni veya blogunu ziyaret edenleri takip etmenin en popüler ve kapsamlı yollarından biri Google Analytics'i kullanmaktır. Google Analytics, aşağıdakiler de dahil olmak üzere web siten hakkında değerli bilgiler sağlar:

• Ziyaretçi sayısı
    • Oturum süresi
    • Trafik kaynakları
    • Popüler sayfalar
    • Demografik veriler (yaş, cinsiyet, konum)

Web Sunucusu Günlükleri:

Web sunucularının çoğu, web sitene erişen kullanıcılar hakkında günlükler tutar. Bu günlükler, IP adresleri, tarayıcı türleri, işletim sistemleri ve daha fazlası gibi teknik bilgiler içerir. Sunucu günlüklerini analiz ederek, web siteni ziyaret edenlerin cihazları ve coğrafi konumları hakkında bilgi edinebilirsin.

Sosyal Medya Analitiği:

Web siten veya blogun sosyal medya hesaplarına bağlıysa, bu platformların analitik araçlarını kullanarak sosyal medya gönderilerinin performansı ve onlardan web sitene gelen trafik hakkında bilgi edinebilirsin. Bu bilgi, hangi sosyal medya platformlarının hedef kitlene ulaşmak için en etkili olduğunu belirlemene yardımcı olur.

Özel Kodlar:

Ayrıca, web sitene özel kodlar ekleyerek de ziyaretçilerini takip edebilirsin. Örneğin, Google Tag Manager veya Matomo gibi araçlar, ziyaretçilerin davranışları hakkında veri toplamanı ve farklı segmentler oluşturmanı sağlar.

Verileri Kullanma:

Ziyaretçilerle ilgili verileri topladıktan sonra, bu bilgileri pazarlama stratejilerini geliştirmek için kullanabilirsin. Örneğin, en popüler sayfalarını belirleyerek ve ziyaretçilerin demografik verilerini anlayarak, hedef kitlenin ihtiyaçlarına göre içerik oluşturabilir ve reklam kampanyalarını optimize edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yanıt için teşekkürler. Google Analitik, hangi kurum veya kuruluşun sitemi ziyaret ettiğinin bilgisini (ismi ile) veriyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vehbi

Yanıt için teşekkürler. Google Analitik, hangi kurum veya kuruluşun sitemi ziyaret ettiğinin bilgisini (ismi ile) veriyor mu?

Hayır, hiçbir analitik aracı vermez yasal değil, internet gizlilik sözleşmesine aykırı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vehbi

Yanıt için teşekkürler. Google Analitik, hangi kurum veya kuruluşun sitemi ziyaret ettiğinin bilgisini (ismi ile) veriyor mu?

görebileceğin hangi şehirden olduğu veya hangi servis sağlayıcısını kullandığıdır Türktelekom veya ulusal akademik ağ gibi
  • Belki yanılıyorum, ama sanki bu amaç için yazılmış programlar varmış gibi bir şeyler duymuştum zamanında. Böyle bir programı kurduğunda IP adresinden hangi şirket/kurum vs. olduğunu da söylüyormuş. Dediğim gibi, burada yazdıklarınızdan sonra yanılma olasılığım çok yüksek.
  • sitenize bağlanan eğer internet adresi (ip numarasını) bloğunu kendi adına veya şirket adına tescil etmiş ise bunu görebilirsiniz. bu nadir karşılaşılan durumdur. %5-10. bu bilgiyi zaten ripe.net adresinden sitenizi ziyaret eden ip adresini sorgulayarak ta ücretsiz yapabilirsiniz.

bunun haricinde zaten arkadaşların daha önce demiş olduğu gibi ancak bağlantıya aracı olan ISP adresini görebilirsiniz.

zannediyorum pazarlama amacı ile bunu düşünüyorsunuz, çoğu zaman zorlama yöntemler yerine bilinenleri tercih etmek daha iyi olur.

mesela ana sayfanızda;haftalık haber bültenimize abone olun uyarısı ve bunun için ana sayfaya textbox ekleyebilirsiniz, haftalık bültenleri oldukça etkili
    mesajlaşma sayfanızın daha basit ve kolay bilgi girilebilir hale getirebilirsiniz
    başka bir başlıkta da siteniz için söylemiştim seo ya uyumlu getirebilirsiniz
    öndemli gün ve haftaları takip eden bir blog çok iyi olacaktır.
    uyarı ve ilanları text olarak yayınlamaya dikkat edebilirsiniz (ana sayfadaki ben 10 ....... gibi)
    farkımız sayfası gibi zengin ve anlamlı içerik hazırlayabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @kuduk,
    Yararlı tavsiyelerine teşekkür ederim. Fırsatını bulduğumda önerilerin doğrultusunda değişiklikler yapacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.