Şimdi Ara

Sıvı Metal Soğutucu Yerine Termal Macun Kullanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus Zephyrus M15 laptopa sahibim. Laptop CPU kısmında sıvı metal soğutucu ile gelmekte fakat araştırdığım kadarıyla sıvı metal uygulama işlemi zor ve riskli. Sıvı metal olan kısımlara termal macun uygulanabilir mi?

• Daha önce ben de sıvı metal olan işlemciyi elimde sıvı metal olmadığı için termal macun ile değiştirmiştim. Yükteki sıcaklık farketmemişti ama boşta 15-20 derece fazlaydı ve fan gürültüsü olduğu için tekrar sıvı metal kullanmak zorunda kalmıştım.
  • IMTG I kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkürler cevap için. Fana neden etki etmiş olabilir ki? Bir de değişim islemini kendiniz mi yaptınız ? Zor bir işlem mi?

• serokar1 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, sıcaklık 70 derece üstü olduğu için fanlar yüksek devirde dönüyordu. Evet kendim yaptım. Eski sıvı metali temizlemek zordu ama aldığım üründe içinden temizlemek için bir bez çıkmıştı, onunla temizlemiştim biraz uğraşarak. Uygulaması da basitti 1 damla sıkıp yayıyorsun. Video izleyip yapabilirsin ben öyle yapmıştım. Ben daha önce çok termal macun değişmiştim el yatkınlığın yoksa bilen birine de yaptırman uygun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IMTG -- 5 Mayıs 2022; 13:19:56 >
  • IMTG I kullanıcısına yanıt

Termal macun değişimi yaptım fakat sıvı metal hiç denemedim. Ürün olarak ne kullanmıştınız?

• serokar1 kullanıcısına yanıt
    Thermal Grizzly Conductonaut 1g.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.