her insanın dünya görüşü olduğuna göre siyaset yapmadan yaşamanın imkansız olduğunu düşünüyorum. ayrıca her insanda biraz dünyayı kurtarma fikri vardır o yüzden
siyaset yapmak etrafımızdaki olan bitenleri değerlendirmektir bir anlamda.kimse olan bitenlere karşı duyarsız kalamaz.istemeden de olsa bir düşüncesi oluşur o konuyla ilgili.
Siyaset yönetme sanatıdır . Tanımı gereği hayatın en küçük biriminden bir toprak parçasının yönetimine , dünya ve kainatın yönetimine kadar geniş bir alanı kapsayan bir kavram olduğu için siyasetsiz hayat düşünülemez.
İnsan Önce dünyayı kurtarmak istermiş.Gençliği bitince anlar ülkesini kurtarmaya yeltenirmiş. Orta yaşı da geçip yaşlılık devrine geldiğinde ailesini kurtarmak istermiş. Ölüm döşeğindeyken bunu da başaramadığını anlar; -Bari kendimi kurtarsaydım...
Dermiş
quote:
Orjinalden alıntı: NATO_OTAN
İnsan Önce dünyayı kurtarmak istermiş.Gençliği bitince anlar ülkesini kurtarmaya yeltenirmiş. Orta yaşı da geçip yaşlılık devrine geldiğinde ailesini kurtarmak istermiş. Ölüm döşeğindeyken bunu da başaramadığını anlar; -Bari kendimi kurtarsaydım...
Dermiş
Ütopyalarla siyaseti birbirine karıştırmamak lazım. Her durumda siyasetle içiçeyiz. OPTİMİST'in belirttiği gibi siyaseti bir yönetme sanatı olarak ele aldığımızda hayatın her alanında siyasetin izlerini görmek mümkün.
muhakkak yaşanır ama siyasete bulaşmış olanın siyaset yapmadan yaşaması zor oluyor sanırım.