Şimdi Ara

Siz Değerli Üyelerin Önerilerini İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sürekli gündelik hayatta yürüyen bir insanım sigaram ve alkolüm var 175 boy ve 70 kilo ağırlığında birisiyim.
    Konuyu açmamın nedeni ise bir vücut geliştirme sporuyla uğraşmak istiyorum fakat bu süreç içerisinde protein toz vs kullanmadan herşeyi doğal halde yapmak istiyorum ve biraz da olsa kilo almaya çalışıyorum. Çevremize baktığımız da vücut yapmış ama sonra dan herşey bir yağa dönüşmüş şekilde sarkık halde dolanıyorlar. Etraftan aldığım duyumlar vücut geliştirme sporu tamamen nankör bir spor bıraktığın an eski haline geri dönersin gibi şeyler söyleniyor. Ne kadar Aslı var bilmiyorum. Bu işin Aslı astarı nedir öğrenmek istiyorum bana yardımcı olur mu sunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Valla hocam alınmayın ama sigarayı bırakmadan gerisi yalan.Ben günde iki paket içerdim 7-8 yıldır ağzıma sürmüyorum.Alkolü de çok azaltmanız lazım.
    vicut işini abartmadan yaparsanız ağır gelipte bırakmak zorunda kalmazssınız ömür boyu yaparsınız.Nankör diyenlerin çoğu zamanında çok kasıp sonra dayanamayıp bırakmış olan kişiler oluyor,spor yaparken metabolizma hızı arttığı için bırakınca acayip şekilde kilo alınıyor,bu herşeyde geçerli ben sigarayı bırakınca 35 kilo almıştım sonra diyet yaparak verdim şimdi de ağırlık çalışıyorum tavsiye ederim.Güzel besleniyorsanız zaten protein tozu vs ihtiyacınız olmaz.
    Ama dediğim gibi sigara işi çok bozar.
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    İki günde bir paket sigara gidiyor hem vücut biraz gelişsin öyle çok değil yani ideal halde ve biraz da kilo için uğraşmak istiyorum dediğiniz gibi de sigarayı bıraktıktan sonra mutlu şekilde spora devam edebilirsem bıkmadan gidebildiğimiz yere kadar artık fakat dediğim gibi aklımda tek soru sonradan bıraktığım da bu kaslar yağ gibi kalır mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgin.055

İki günde bir paket sigara gidiyor hem vücut biraz gelişsin öyle çok değil yani ideal halde ve biraz da kilo için uğraşmak istiyorum dediğiniz gibi de sigarayı bıraktıktan sonra mutlu şekilde spora devam edebilirsem bıkmadan gidebildiğimiz yere kadar artık fakat dediğim gibi aklımda tek soru sonradan bıraktığım da bu kaslar yağ gibi kalır mı
    Hocam spora ya bırakırsam diye başlarsanız bırakırsınız,sigarayı ya başlarsam diye bırakırsanız başlarsınız.
    Öncelikle hedefiniz ömür boyu nasıl yaparım olmalı o mantıkla bırakmanıza gerek kalmaz zaten.

Kaslar liflerden oluşur zorladıkça mikro yırtıklar oluşur sonra kendini daha güçlü bir şekilde tamir eder ,her tamirde onarılmış kasanız biraz daha güçlü olur.
    Kasların hammaddesi sudur kaslar tamir edildikçe daha çok su tutar ve hacmi de artar.Sonuç olarak antreman yaptıkça daha iri ve güçlü kaslarınız olur.

Bırakınca vicut kaslara enerji harcamayı gereksiz göreceği için zamanla hacim kaybolur eskisi gibi olmaz,ancak doğru beslenmeye devam ederseniz yağlanmazssınız ama spor yaparken yediklerinizi aynı şekilde yerseniz o kaloriye yakamayıp yağlanabilirsiniz bu size bağlı.

Ancak 1 yıl spor yaptınız bıraktınız aradan 10 yıl geçti 3-4 ayda hemen kaslar 1 yıl spor yapmış gibi hemen kendini toparlar.

Bu konu da gerçekten çok haklısınız. Bir işe başlayıpta yarım bırakmak olmaz tabiki. Kısa bir zaman dilimi içerisinde bu spora başlayacağım. Ama sigarayı bırakma işi nasıl olacak o biraz şüpheli işte 😏
    Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

• quote:

Bu konu da gerçekten çok haklısınız. Bir işe başlayıpta yarım bırakmak olmaz tabiki. Kısa bir zaman dilimi içerisinde bu spora başlayacağım. Ama sigarayı bırakma işi nasıl olacak o biraz şüpheli işte 😏
    Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
    Valla hocam ben günde 2 paket c mel içerdim ani net karar verdim biraktim.istenirse bırakılıyor birakmak isteyende bahanerler ydyryor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İnşallah bende bırakmayı hedefliyorum. Peki bu sporun verimliliğini kaç ayda alırım. Biraz değil bayağı sabırsız bir insanım, ya bende bir etki olmadı diyipte bırakırım sonra ama ben bırakmak istemiyorum devam edebildiğim kadar devam etmek istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İnşallah bende bırakmayı hedefliyorum. Peki bu sporun verimliliğini kaç ayda alırım. Biraz değil bayağı sabırsız bir insanım, ya bende bir etki olmadı diyipte bırakırım sonra ama ben bırakmak istemiyorum devam edebildiğim kadar devam etmek istiyorum.
    Hafatada 3 antremanla doğal olarak çok kasamadan 8-9 ay içinde 5.5 kg kas kütlesi arttırdım birazda yağ verdim.
    Çok iyi beslenip 4 antreman yapsam heralde 7-8 kg kas rahat eklerdim.
    Beslenmek dersen bende sabah kahvaltısı yok denilecek kadar az. Simit vs bunlarla geçiyor yani başladığım spor salonun da varmıdır bi uygulama yemek konusunda.

• quote:

Beslenmek dersen bende sabah kahvaltısı yok denilecek kadar az. Simit vs bunlarla geçiyor yani başladığım spor salonun da varmıdır bi uygulama yemek konusunda.
    Hocam simitle felan olmaz bu işler ,hergün süt,tavuk,yumurta,et yiyecekseniz.
    Eğer beslenmenizi düzeltmeyecekseniz hiç boşuna para ve zaman harcamayın derim ben.
    Önerileriniz benim için önemlidir ama sabah kahvaltısı işten dolayı pek öyle yumurta vs yeme şansım olmuyor dolayısıyla tadımlık şeyler kalıyor geriye ama bir düzen soka bilirsem inanıyorum ki birşeyler ola bilir

• quote:

Önerileriniz benim için önemlidir ama sabah kahvaltısı işten dolayı pek öyle yumurta vs yeme şansım olmuyor dolayısıyla tadımlık şeyler kalıyor geriye ama bir düzen soka bilirsem inanıyorum ki birşeyler ola bilir
    valla birader insanlar öneride bulundukça sen onu yapamam, bunu yapamam diye hepsini reddediyorsun.

sen konuyu heralde niye bu sporu yapamayacağına dair kendini ikna edip rahatlamak için açmışsın.

bu kafayla imkansız. vücut geliştirme insanlık tarihinin en sabır isteyen sporu. sen bence hiç girme bu işlere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kivancokten4099

valla birader insanlar öneride bulundukça sen onu yapamam, bunu yapamam diye hepsini reddediyorsun.

sen konuyu heralde niye bu sporu yapamayacağına dair kendini ikna edip rahatlamak için açmışsın.

bu kafayla imkansız. vücut geliştirme insanlık tarihinin en sabır isteyen sporu. sen bence hiç girme bu işlere.

Alıntıları Göster
    Aynen güzel beslen diyorum...yok beslenemem diyor
    Sigarayi birak diyorum...o zor biraz diyor
    Standart bir şeyi yapmamak için bahane bulma durumu.
    Be söyledim zaten bunları yapamiyorsan boşuna zaman,para ve emek harcama diye.

• Öncelikle keşke araştırsaydınız. Doğal olarak yapmak istiyorum deyip protein tozuna laf sokuyosunuz. Günde 1 paket sigara içerken ,alkol tüketirken sorun yok. Kahvaltı yapmıyorum 1 tane simit diyosunuz , bu spor için kahvaltı şart ve dediğiniz gibi simit falanda yenmiyo herkes gerekirse erken saatte kalkıp yumurta yulaf vs zevksiz şeyleri yiyor. Sizin bu psikolojiyle şansınız zor, gerçekten istekli olsanız youtube'da 100lerce 0 dan anlatan insan var açar birini salona kaydolur o programı uygular alkol,sigara kesersiniz. Salonda zaten insanlarla konuşarak geliştiriyosunuz kendinizi.

• Öncelikle ben sizden öneri istedim bu spor nedir ne değildir bilmediğim için böyle bir konu açtım. Bana önerilerinizi söylediniz bana da zor geldi çünkü örneğin ben sanıyorum ki bu sporu yaparken sigara içmeye devam ediyorsun. Bilmiyorum size soruyorum ve sizde yardımcı oluyorsunuz eyvallah. Ama böyle tavırlı haller kullanıpta kimse kimseyi küçümsemesine gerek yok. Tekrardan anlayışınız için teşekkür eder saygılar.....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.