Şimdi Ara

Siz Napardınız? Memurluk mu Yurtdışı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim 4 senelik bi ilişkim var kendisi yabancı Berlin'de yaşıyor. Birbirimizi ciddi anlamda çok seviyoruz. Hatta bu sene işi ciddiye dökme gibi planımız var. Kendisi yazılımcı ve gayet başarılı da. Almanca, Fransızca ve İngilizcesi var. Türkçeyi de söktü diyebilirim. Evine kadar kız henüz çalışma hayatına başlamadan hazır etti. Okurken aynı zamanda bi şirkette uzaktan çalışıyor. Her anda kıza imreniyorum diyebilirim. Üniversiteyi Covid olaylarından ötürü uzatmış. Her neyse gel gelelim bana İngilizcem var Almancayı A2 seviyesine getirebildim. İktisat mezunuyum yaşım 27 bu sene KPSS girdim ne olur ne olmaz diyerek ortada kalmamak adına polisliğe başvurmuştum ve olumlu sonuçlandı. Aklımda bi kaç kurum daha var. Daha çok fiziki işler üzerine. Hatta askerlik de bunlar arasında. Fakat şuan çok emin olamadığım için acele etmek istemiyorum hem de insanların hakkına girmek istemem. Kız arkadaşımla oraya gittiğimde ne iş yapabileceğime dair hiç bi zaman bana yüklenmedi ne yapmak istersen diyerek saygı duydu. Beyaz yakalı yani iktisata dair açıkçası hiç bir şey yapmak istemiyorum. Aklımda bi kaç meslek var bunlardan öne çıkan kaynakçılık baya bi araştırdım maaşları, zorluğu vs. hatta fiilen yaptıkça hoşuma da gitti. Merak ettiğim 27 yaşında bu işi öğrenip orda çalışabilmem ne kadar olanaklı olur? Çünkü hiç tecrübem yok. Endişem yok desem yalan olur. Ausbildung gibi programlar var ya ordan ya da özel bi kurs ile öğrenirim diye düşünüyordum planım bu şekildeydi. Fakat ailemde baskı yapıyor Türkiye'de memurluk yap rahat olursun vs vs fırsatı kaçırma sonra pişman olursun gibi. Kız arkadaşımı hiç tanımasam belki evet derdim fakat ilerisi için de herhangi bi negatiflik yaşanacağına pek ihtimal verdiğim söylenemez. Gerçekten çok düzgün karakterli birisi. Fakat duygusal bakmakta istemiyorum. Mantıken belki çoğunuz hiç düşünme yurtdışı diyebilirsiniz yaşım buna ne kadar müsait ya da öğreneceğim mesleği çekincelerim olmasa bende 1 saniye düşünmezdim. Düşüncelerinizi duymak istedim. Ayrıntı merak eden olursa zevkle paylaşırım. Şimdiden cevap yazacak arkadaşlara teşekkürler.

• Yurtdışı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böbrek.avi değil dimi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.