Şimdi Ara

Siz Olsanız Ne yapardınız???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar, "aylardır düşün taşın,bir ilerleme yok" teriminin canlı bir örneği olarak derdimi kısaca anlatayım; işimin toplu taşımayla uzak olması bundan dolayı da (sabah+akşam toplamı) 4 saatim toplu taşımayla geçmesi sebebiyle biraz banka araştırması yaptım ve sonuç olarak en uygun faizli banka kredisi kullanarak , B segmentinde, 20-22 bin TL lik dizel ekonomik bir araç almak istedim, hatta buldum bile.Fakat şöyle bir kaba hesap yaptım,araca 2 yılda kendi kadar masraf yapıyorum;

*ARAÇ MASRAFI
    YAKIT : 1500km yol/ay X 12 ay=5300 TL/YIL
    SİGORTA:......................................500 TL
    KASKO :......................................1500TL
    BAKIM :........................................500TL
    KREDİ FAİZİ:..................................1900 TL/YIL
    -----------------------
    TOPLAM 9700 TL/YIL

*TOPLU TAŞIMA MASRAFI
    YOL:.................................... 75TL/AY X12 ay= 900 TL/YIL

Sizce benim bu durumda araç almam ne kadar mantıklı? siz benim yerimde olsanız "kredi çeker alır arabayla rahat rahat işe gidip gelir,sonrada paşa paşa öderim" mi dersiniz? , yoksa "istanbul kartla toplu taşımaya devam" mı? hangisi?????

NOT:alınacak aracın km de ort. 0,30 krş yaktığı ve 22,000 TL 24 ay kredi kullanılması durumunda hesaplama yapılmıştır

• istanbul trafiginde kendin araba kullanacaksin.. zaten dolu olan yollarda sen de bir canavara donusebilirsin.. kendi fikrim evini isine yakın bir yere tasiman.. ne zamandan ne de parandan kaybedersin?
  • Ben olsam kredi cekmeden b segment bir arac alirim. Bekarsaniz corsa 1.2 cdti tavsiyemdir. Yada volvo 850 r

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsada 1.2cdti yok 1.3cdti var @volvo850r

@OkaN84 Evinizi işyerinize yakın bir yere taşımak daha mantıklı. Araç yine alın ama hafta sonları kullanmak için yada ailenizle gezmek için alın bence.
  • Hocam baya ince düşünüyorsunuz. Araç alacak biri bu kadar ince düşünüyorsa masrafları her defasında canını yakar diye düşünüyorum. Araç alacaksanız masraflarını değil rahatınızı düşünüyor olmanız gerekir. Yanlış anlamayın sizi eleştirmiyorum belki de bu masrafların sizi zor duruma sokacağını düşündüğünüz için böyle düşünüyorsunuzdur ama araç alırsanız pişman olacaksınız gibi geldi bana söylediklerinizden dolayı. Bence toplu taşımayla devam edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Siz Olsanız Ne Alırdınız?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.