Şimdi Ara

siz siz olun ailenizden uzakta yaşayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aile kadar ayak bağı, insanın hayatını zindan eden bir müessese yok.

lise veya üniversite tercih aşamasındaysanız, iş hayatına atılacaksanız; kesinlikle ailenizle beraber yaşıyorsanız kopun artık.

yaşadığım sıkıntılar yalnızca zeka seviyelerine artık katlanamamamla alakalı. ne kadar uzaktaysanız, ne kadar az iletişimde olursanız o kadar güzel geçiyor zaman.
    liseye başlarken ayrılıp üniversiteyi bitirene kadar da ayrı kalmış biri olarak, hayatımın en iyi dönemleri ayrı yaşadığım yıllardı.
    aptal gibi mezuniyetten sonra iş hayatımda tekrar beraber yaşamaya başladım, çektiğim çilenin haddi hesabı yok. yalnız yaşayıp kafayı dinleyecekken bir anlık hatayla canımdan bezmiş hale geldim. 2.5 yıldır kafayı yiyeceğim.

yüksek lisans yapıyorum, dersleri bitirmenin ardından en kısa sürede istanbul'dan uzaklaşıp tekrar o eski güzel günlerime döneceğim.
    aileden uzak üniversite okumaya çekinenlere not: üniversite okurken, ailesiyle yaşayanlar bile farklı eve çıkmıştı bizde, birkaç ay zorluk çeker, sonra alışırsınız.

• Oğlun artik masum değil anne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatomda herzaman babamdan tavsiye almışımdır.Onun tecrübeleri bana yol göstermiştir.Ayrılmaya hiç niyetim yok

• yaş?
  • Bbu kişiden kişiye değişir mesela ben keşke şehir dışında okumasam diyorum evimi seviyorum iki haftada bir Bursaya giderim Sakaryadan
  • Bence doğru ama aile asla ziyan değildir soyle diyebiliriz kendi ayaklarımız üzerinde durmak icin aileden uzak yasanılabilir ben 4 senedir ailemden uzağım ve tek basıma yasıyorum ve ara ara ailemi ziyarete gidiyorum aile her zaman büyük bir konudur fakat aileden uzak olmak hem sizin icin daha iyidir hemde gelecek planlarınız icin iyidir
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    ilk ayrıldığımda ben de öyleydim, birkaç ay sürdü bu. zaman geçtikçe alışıyorsun ve özgürlüğüne dokunulmasına daha bir tahammülsüz oluyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Siz olsanız ne yapardınız
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tek tabancıyız biz
  • Themistokles kullanıcısına yanıt
    anlık sinirle diyorum tabi, cinnet geçirmek üzereydim. ama bunun haricinde, insan bir kez ayrıldıktan sonra kendi hayatını yaşamaya devam etmeli. 9 yıl ayrı kaldıktan sonra bana çok sıkıntı oldu. neyse ki akşamları birkaç saatimiz beraber geçiyor aslında, haftanın yarısında uyumak için giriyorum eve yalnızca, yoksa ipleri çok daha önceden koparırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

anlık sinirle diyorum tabi, cinnet geçirmek üzereydim. ama bunun haricinde, insan bir kez ayrıldıktan sonra kendi hayatını yaşamaya devam etmeli. 9 yıl ayrı kaldıktan sonra bana çok sıkıntı oldu. neyse ki akşamları birkaç saatimiz beraber geçiyor aslında, haftanın yarısında uyumak için giriyorum eve yalnızca, yoksa ipleri çok daha önceden koparırdım.

kesinlikle ama ailenin yeri her zaman baska olması lazım keza her zaman o kisiler yanımızda bende sana katılıyorum ben ailemin yanında kalsaydım belkide suan geldiğim hayata gelemezdim kücük orneği ise ailenin yanında okuyan ogrenciler 1 ayında pisman oluyorlar sıkıntı cekmemek dusuncesiyle ailenin yanı daha cazip geliyor ama maalesef yaptıkları sey tüm hayatlarını etkliyor ve hayata karsı kapanık oluyorlar

• Aileniz size 15-20 yil katlanmis sizde onlara katlaniverseniz.Zaten o yasta ozgursun kimse karisamz ki sana

• quote:

Orijinalden alıntı: Themistokles

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

kesinlikle ama ailenin yeri her zaman baska olması lazım keza her zaman o kisiler yanımızda bende sana katılıyorum ben ailemin yanında kalsaydım belkide suan geldiğim hayata gelemezdim kücük orneği ise ailenin yanında okuyan ogrenciler 1 ayında pisman oluyorlar sıkıntı cekmemek dusuncesiyle ailenin yanı daha cazip geliyor ama maalesef yaptıkları sey tüm hayatlarını etkliyor ve hayata karsı kapanık oluyorlar

yaşadığım hiçbir sıkıntıda yardım almadım, ne derdim varsa kendim çözdüm. sırf, yarın bir gün şu geldiğim noktada hür irademle karar alırken bana karışılması ihtimali yüzünden yaptım bunu. ailenin yeri, 20'lerin yarısını geçtim artık, hayatın çok küçük bir kısmında olmalı bence.
    ailenin yanında okuyanlar, orta okulun devamını tekrar tekrar okuyorlar işte.

• Liseden beri ayriyim ha yurtta kalirsaniz zorlanmazsiniz yapmaniz gereken sadece camasir yikamakla utu yapmak olur onun disinda aparta veya eve ciktiginizda yemek bulasik temizlik gibi seylerde ortaya cikiyor.
    not1 : lise ogrencisiyseniz yurtta kalin, yani ben lisedeyken sansliydim o kadar kuralci bi yurdum yoktu veya biz bi sekilde kurallari asiyoduk, benim cogu gecem disaridaydi.

not2 : unide apartta kalmak gibi hata kesinlikle yapmayin. Apart rezilliktir. 1 yil yurtta kalin anlastiginiz en fazla 3 kisiyle eve cikin. Hem daha ekonomik olacaktir hem de kafaniz rahat olur. Ben suan gecici olarak bi kac ayligina aparta ciktim resmen rezillik ya.

Not3: eve cikma konusunda aceleci davranmayin cikicaginiz adamlari iyi secin

Disarida yasamak gibi dusuncesi olupta sorulari olan kardeslerimi beklerim. Disarida okumak cidden ozgurluktur ve eglencelidir...

• Anaa hashus konusu.
  • sana destek veriyorum.
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Aileniz size ne yaptı da ailenize karşı bu kadar öfkelisiniz?
  • umarım aile sahibi olup çoluk cocuğa karıştığınızda bu konuyu hortlatırsınız :) yazdıklarınızı okuyup pişmanlık duyduğunuzda ruhların bir Fatih a okumayı unutmayın. Allah hepsine uzun ömür versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

Anaa hashus konusu.

ergen gibi konu açtık gerçi. birkaç yılın birikimi var üzerimde, hırsımı evden çıkardım gerçi, ama hala atamadım sinirimi.
  • walla sanki birebir benimle aynı düşünceye sahip insanları görmek güzel kardeşim... düşüncelerimi senin kadar özenli anlatamazdım heralde askerdeyim bir izne geleyim dedim evde boş boş oturmak ne bileyim işim zaten yoktu aradan çıkıyor askerlik şurdada 3 ayım kaldı ama bundan sonra ne yaparım bilmiyorum evde oturmam bu saatten sonra 25 yaşına giriyorum evden dışarı çıkmıyordum önceleri ama artık baya bi üzerime baskı yapıyorlar benim yaşımdakiler evleniyor arabası işi gücü var bana çocuk muamelesi yapıyorlar ama dönünce birçok şey eskisi gibi olmaz böyle sürdüremem yoksa kafama sıkarım bu gidişle hayatın akışını değiştirmem lazım dediklerine katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinekli Bakkal

Aileniz size ne yaptı da ailenize karşı bu kadar öfkelisiniz?

10 küsür yılın tecrübesi. rahatlık isteyen, huzur isteyen aileyle beraber yaşamaz. ne kadar iyi niyet de olsa her zaman zarar verirsiniz birbirinize.

@pirmes
    çoluk çocuk gibi bir planım, isteğim hiçbir zaman olmadı, en azından 15 yıllık süreçte de düşünmüyorum. mantıklı da bulmuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.