Şimdi Ara

Siz wowcular neden böylesiniz?... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
5.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lol.akşam akşam güldürdün beni.

orjinal serverdan bi haber, oyunun bırakın "o" sunu hiçbir detayını bilmiyen 14-15 yaşında bir çocukla neden muhattap oluyorsunuz ki ?

Buraya wow hakkında fikir yazıcak kişinin orjinal serverda en az 4 ay boyunca oynamış olması gerekiyor bence o nedenle bu ve bunun gibi wow dan bi haber heyecanlı genç arkadaşlarla muhattap olmayın sadece gülün . bırakın anlatsın he he diyin.. lol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaddack -- 13 Mart 2009; 21:51:46 >
  • Evet arkadaşım bizim oyunda pot yok,videolar çok ,izlenmiyor ko en baba oyun wow iğrenç valla para verdiğini değmez sen git ko ya bas 50-60 ytl aylık babalar gibi oyna 3lü ok 5li ok at.Sandalyeden düştüm vallaha

Yazdıklarını tam okumamıştım şimdi okudum .Zaten private serverde oynadığın için -lerle başlıyorsun oyuna hoş sen orjinal geçsen ne yapacaksın.O ko nasıl Türk oldu sanıyorsun ko oynayan yabancımı kaldıki(birkaçtane istisna dışında ) kafelerdeki.5-10 yaş arasındaki çocuklar gb alacaz gb alacaz diye kaç ytl sömürdüler.Tanıdığım bir kafeci gm si ile arkadaştı para karşılığı gmden gb alıyor(bilmeyenlere gb wowdaki gold) satıyordu.Comboymuş hangi combo var ko da 3-5 skille kombo olsa ne yazar.

İyiki wow aylık 13 euroda böyle ko tayfası giremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikanarya567 -- 13 Mart 2009; 22:15:53 >

• Ben 2 senedir wow oynuyorum önden önce 5 sene KO oynadım

1.
    KO ile wow heryönü ile karşılaştırılamayacak bi oyun. ikiside birbirinden farklı
    mesela ko da üstünü dizebilmen için şans gerekir yada para ama wow da üstünü her halukarda dizersin ama tek başına değil burdaki sıkıntı bu 25 kişinin birlikte girebildii zindanlar var buralara girip item kasman gerekir bi çaba harcaman yada sıkıntı çekmen diyim.
    oraya girdğiin zaman 3 4 saaat bazen 5 saaat süren fight lar olur pc nin başından kalkamassın afk olamassınkurallar vardır bi nevi askersin , anca çişe gidersin :) ventsiz raid yapılmaz illa kulaklık takıcaksın kulakların kıpkırmızı olacak ağriyacak terleyeceksin. ve diyelim sana yarar bi item düştü bi bossstan bunun için DKP sistemi vardır, yani senin puanın (bazı guildlerde roll ile dağıtılır yani zar atarlar en yüksek atan alır ) ama DKP sistemi daha adildir bu sistem de oyun disiplinin ile ilgilidir her bir yönüyle. sana, yaptıklarından dolayı + puan gelir, topladıın puanlarlada o puanın yetiiği bi itemi alırsın , fakat negatif bir davranış sergilersen - puan alırsın ve - puan aldıkçada istediin itemleri ( ne kadar raid e katılırsan katıl) alman zorlaşır. ama KO da öle dğeildir. gidersin bi Lycan - lobo vs keser hammer düşürürsün satarsın zengin olursun yada bi atilla kesersin wp düşürür satarsın başka bi örnek + 8 md basar satarsın şansa bağlıdır yani.

2. wow tamamiyle ingilizce bir oyundur yani ingilizce bilmemen oyundan soğumana kopmana yol açacaktır.

3. wowdaki insanlar yardım etmior demişsin
    wow o kadar geniş bir oyundur ki adam sana yardım etmeye fırsat dahi bulamaz. örneğin pvp seti dizmek için aralıksız pvp yapanlar ne bilim meslek kasma , sabaha kadar sholozar ı tavaf ederek maden toplama:) balık tutma yemek yapma Akşama raid e katılmak için hazırlık yapma , raid saati zaten dediim gibi 3 5 saat aralıksız senle konuşamaz bile, raiddeyim sonradan görüşelim der sende küfredersin :) başka başkaaaaa ne bilim motosiklet almak için hiçbişeye bakmadan para kasmalar (mesela ben) gibi şeylerle uğraşan adamlar sana biraz zor yardım eder .
    belki seni ancak boost lar yani lvl indeki bir zindanı yapmana yardım eder. o da çok iyi arkadaşsan :) değilsen artık para ile yapanlar var.

4. bu oyun knight gibi seni partty e alıp deru da apos da kasmazlar . çünki kasamazlar burda öle bi sisttem yok kendin yaratık kessen sana daha çok exp gelir.

5. wow un iyi yanı her istediin iteme elbet bi gün ulaşabiliosun ama ko da bi + 9 raptor u şansın olmadıkça + paran olmadıkça ömür billah yapamassın ( ben 3 tane + 8 ii yi +9 a kasıp oyunu bıraktım hiçbiri geçmedi en son bıraktım )
    wow un iyi yanlarından biri aga 10 k pls aga beni kassana aga bilmemne dei gırtlağına sarılan yok paşa paşa sakin sakin kasıosun gelip senin yaratıklarına ks yapan yok + burda ks die bi şey söz konusu değil

6. KO da wakit geçirecek bişi yok sadeec pk yada exp kasma 80 olunca bitio mesela ama wowda asıl 80 olunca iş başlıo yapacak öleçok şey varki ben 2 senedir oynuorum hala herşeyini bilmiorum wow un aaa budane yaa dediim çok şey çıkıo karşıma wow da bi sıkıntı olduu zmana GM 5 dk da sana pm atıo buyrun sorun ne die ama ko da bi soyuldunmu gitti parlar emekler s..kinde değilsin ko daki gm lerin

mesela knight oynayan 40 yaşında adam pek yok var yok demiorum ama pek yok ama wow da sadece bizim guildde 30 yaş üstü belki 20 kişi vardır. wow un geneli 25 + dır neden ? çünki paralı + ingilizce istio + sabır istio :)

lag + bug + hırsızlık olayı wow da yok denecek kadar az, ama ko da gırlaaa..

sonuç .
    yapman gereken wow oynamak istiosan çabalayacaksın ben hep araştırarak öğrendim ingilzce bilmiordum, şuanda oyunda ne dersen de anlıyorum ingilizce . ben başta wow oynarken altta bir ingilizce sözlük sayfası açıktı herzman onun çok yardımı oldu.
    wow da adddon denen şeyler var eklenti yani sana yardım edio şu quest ahanda taaam burdaaaaa dio sana koskocaman bi imleç koyuyo haritaya sonra o haritadaki yeree gittiğiinde ise canavarın yani mob un üstüne tıklayınca altta yazıo bunlar senin questin die yani anlaşılmayacak bişi yok sadece çaba wow böle işte

gelelim ko nun iyi yanlarına az olacak ama olsun :D
    ben ko nun sadece pvp sistemini ve muhabbetini özlüyorum o sabahlara kadar nowa townlar felan süperdi o muhabbet wowda yok hatta guilde sa dediinde bile 30 kişi online ise 2 kişi as dio o sıkıntı biraz

sadece şunu söleyeyim KO dan aldıım zevki hiçbir oyundan alamadım o bi başka idi ama artık eskisi gibi değil , 2003 2004 lerden bahsediorum goblinlerden çıkmazdık ey gidi :) ...

diyeceklerim bu kadar sürçü lisan ettiysem affola... Allah'a emanet olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkimtr -- 13 Mart 2009; 22:13:55 >

• Siz wowcular neden böylesiniz?...

Böyle bir başlıkla konu açmana ramen buradaki insanların sana yardım etmek istemelerinden wow oyuncularının ne kadar insancıl ve yardımsever olduklarını anlaman lazım.
    Ben bir sene ko ve bir sene sro oynadım,sana kesin olarak şunu söyleyim sen bir KO forumunda Siz KOcular neden böylesiniz?... diye bir konu açsan adamlar direk mesajı okumadan küfüre başlarlar bilmem anlatabiliyormuyum.
    Oyunu anlamamış olabilirsin ,ve yardımcı kaynaklara ulaşamamış olabilirsin ama bunlar zamanla olur, daha ki ingilizcem yok demişsin ingilizcesiz bu oyunda başarılı olamazsın çünkü en basitinden bir sikilinin tam olarak ne işe yaradığını okuyup anlayamazsın,bir partiye girdiğinde ise adamların ne dediğini anlayamayacağın için 5dk sonra kesin şutlanırsın,adam sana ''trap square'' diyecek anlamıyacan.
  • Yine saçma sapan bi konu yine cevap yağmış.Arkadaşlar anlayın lütfen artık şunu,ya dikkat çekmeye çalışıyolar ya private serverların kiralanmış adamları bunlar.Serverını adını kullanıyo mesaj içinde reklam yapıyo,bide masus milleti gaza getirmeye dönük başlıklar açıyolarki daha bi dikkat çeksin diye.WoWa kaynak yokmuş

İnternette WoW kadar kaynağı,database'i daha olan bi oyun yoktur heralde.İngilizce yoksa naapsın Blizzard oyunu alanı 3 ay ingilizce kursunamı göndersin?Hayret valla ya herşey biyana yukarda dediğim gibi cevap yağdırıp bu adamları amacına ulaştırıyosunuz ona üzülüyorum.
  • 1. İngilizcem yok,ama öğrenme isteğim var ve
    http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Draenor&n=Yaikiuza
    2.Bu oyunda almasını bilmezsen kimse sana bişey vermez .
  • hiç bir insanı küçümsemem, yadırgamam...

ama bu arkadaş hem orjinal oynamadığı gibi kalkıp ahkam kesmiş, sonra saçmalamış, sonra işi abartmış ve kaybolmuş ortadan..

ben oyuna başlayalı yarın tam 40 gün olacak.. bir arkadaşım oyunu önce bi gör diye private oyna dedi, bilerek private oynamadım senin gibi abuk subuk düşüncelere sahip olmayım (hoş olmazdım ya) diye..

ingilizcen yoksa, bu oyunu ya oynamayacaksın -ki en iyi seçenek senin için bu gibi görünüyor-;

oynamak istersende ufak tefek trickleri bileceksin, bir arkadaşın dediği gibi beynin olacak.. sağda solda saçmalamayacaksın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 14 Mart 2009; 16:15:28 >
  • experienced en güzel cevabı vermiş zaten, fazlasına gerek yok
  • yaa arkadasım gorevleri bende yapamıyordum saolsun clan baskanımız carbon onerdıı kulanıyorum yapmadıgım gorev kalmadı gorevı alıyorsun nerde ne kescegını kıme vercegını nerde gorev var lvl uygun falan fılan yanı yabancı dıl bılmene gerek yok
    haritada herseyi gosteriyor rahat ol yani :D

birde oyunlari birbiriyle kıyaslama bence her oyun ıyı kotu yanları vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: t3

Konu başlığı siz wowcular niye böylesiniz yerine Siz TurkWow'cular niye böylesiniz diye değistirmek daha iyi olur....
  • sil sen wowu ko'a dewam
  • WOW oynamak her yiğidin harcı değildir. Bunu da quest'leri yapamamakla kanıtlamış oldun. 5-10 yaşındaki internet kafe bebelerinin oynadığı oyundan zevk alan birinin WOW hakkında böyle konuşması normal.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Grommash

Yine saçma sapan bi konu yine cevap yağmış.Arkadaşlar anlayın lütfen artık şunu,ya dikkat çekmeye çalışıyolar ya private serverların kiralanmış adamları bunlar.Serverını adını kullanıyo mesaj içinde reklam yapıyo,bide masus milleti gaza getirmeye dönük başlıklar açıyolarki daha bi dikkat çeksin diye.WoWa kaynak yokmuş

İnternette WoW kadar kaynağı,database'i daha olan bi oyun yoktur heralde.İngilizce yoksa naapsın Blizzard oyunu alanı 3 ay ingilizce kursunamı göndersin?Hayret valla ya herşey biyana yukarda dediğim gibi cevap yağdırıp bu adamları amacına ulaştırıyosunuz ona üzülüyorum.

belki öyledir kiralanmıştır ama blizz reklamı yapmak gzl ken private den bahsetmek olunca neden kiralanmış bi damgası alıyor
    ''İyi reklam, kötü ürünü daha çabuk batırır” demişler yani sizde reklam yapın

• bu oyun beyni olanlar içindir.

oyunu oynayanlar zeka sahibi insanlar olduğu için ingilizceden anlayabiliyorlar. ve senin gibi kücük cocuk da değil bunu oynayanlar. kimse de çevirme ihtiyacı hissetmiyor cünkü oynayan herkez[beyni olanlar] kendine yetecek kadar ingilizcesi oluyor en azından.

şu pot olayına gelince de. KO'daki cok sacma bi mantık bnce. sınırsız pot basılır mı. adam bi yandan içip bi yandan nasıl dövüşsün.. durmadan pot basıyorsun. zekanın önemi kalmıyor oyunda. herşey el beceresine kalıyor. işte senin gibiler bu yüzden oynayamıyor wow'u. zeka istiyor oyun. taktik strateji hızlı düşünme refleks ve panik yapmamak cok önemlidir.

şu sorulan sorular meselesine gelince. bi düşün bakayım. günde sana 100lerce soru soran var. Ko gibi 3-5tane görev yokki. 1000lerce görev var. adam hangi birisini aklnda tutup sana yardım etmek istesin ki. bir de şöyle bişiy var. cevapladıkça soruların ardı arkası kesilmiyor. o yüzden kestirmeden link veriyosun. accık zekası olan insan ordan bütün oyundaki sorularını cevaplayabiliyor.
    wowhead
    thottbot
    wowwiki
    item quest instance vs. ilgili her bilgiyi hatta oraların hikayesini bile rahatlıkla bulabiliyorsun.

Requires Brain

sanırım sende bu hatayla karşılaşıyoruz
    yapcak bişi yok. sen kendi çapında SRo Ko eğlenmeye devam et.
    bug manyağı bi oyundan nasıl zevk alabiliyorsun gerçekten anlaması güç..

• wow icin kaynak yok diyorsan ya sen internet kullanmayi bilmiyorsun ya da cikan linklerdeki yazilari anlamiyorsun.

heh en basitinden mesela su an ulduar patch i gelecek. bu patch icin ozel bir test serveri acildi. bu serverda dunya capinda guildler olsun normal guildler olsun yeni gelecek bosslari deniyorlar ve buyuk guildler ( clanlar nasil anlarsan ) bunu canli yayin olarak internetten veriyorlar.

mirc kanallarinda taktikler tartisiliyor bu canli yayin esnasinda ve bir cok sitede bu denemeler sirasindaki taktikler gelisen olaylar yazilip ciziliyor. dunya uzerinde mmo lar icinde bunlarin yapildigi baska bir oyun yok.

kisaca bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Grommash

Yine saçma sapan bi konu yine cevap yağmış.Arkadaşlar anlayın lütfen artık şunu,ya dikkat çekmeye çalışıyolar ya private serverların kiralanmış adamları bunlar.Serverını adını kullanıyo mesaj içinde reklam yapıyo,bide masus milleti gaza getirmeye dönük başlıklar açıyolarki daha bi dikkat çeksin diye.WoWa kaynak yokmuş

bu forumda çok saçma mesaj gördün (bu başlık dahil) ama en saçması buydu

serverinin reklamını yapacak adam bi başlık açar rateleri belirtir girin oynayın der senin ki biraz hayal gücüne kaçmış

• Dostum ben bu oyunu geçen temmuz ayında bıraktım neden ? Çünkü kendini tekrarlayıp durdu oyun..Yeni başlayan için muazzam bir oyun fakat uzun yıllar bu oyunu oynamış biri içten içe sıkılmaya başlamıştır eminim..Sen Private serverda arkadaşların dediği gibi WoW oynadığını sanıyorusn orjinale geç iletişimin ve yardımlaşmanın hat safhada olduğunu göreceksin..Benim çok arkadaşım vardı ingilizce konusunda yetersizlerdi fakat zaman harcadıkça bazı şeylere aşina oluyorsun ve kavrıyorsun aynı zamanda ingilizcen gelişiyor yani demek istediğim korkun olmasın ingilizce olmassa olmaz değil bir yerden sonra olduruyorsun çünkü..Ben blizzarda çok şans verdiğimi düşünüyorum ama beni artık tatmin etmediler bıraktım sana da tavsiyem eğer PVE'ye yani klan eşliğinde item toplamak için yapılan organizasyonlara merakın varsa WoW senin için tek adres fakat ben bundan sıkılırım diyorsan ben PvP yani ben diğer oyuncularla kapışırım abicim diyorsan biraz daha araştır online oyun alternatiflerini çünkü bir yerden sonra gerek sınıflar arası dengesizlik gerekse başarısız PvP sistemi sende hayal kırıklığı yaratabilir..FAKAAATTT pc başında çok vakit geçiren oyunlara ilgisi üst düzeyde olan biriysen ve zamanının büyük bir kısmını online oyun'a vericeksen kesinlikle WoW Orijinal'e geç en azından ilerde bırakınca kaybedilmiş bir zaman ve boşuna para harcanmış oyun olarak görmezsin bu süreci...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 16 Mart 2009; 5:30:27 >

• Wow da senin gibi bi insana zaten kendi adıma konuşayım yardım etmem sen wow oynayamazsın kusura bakma git knight oyna sen anca ona çalışıyor kafan saçam sapan geliyosun burda konuşuyosun yardım etmeye çalışanlara laf atıyosun hakaret ediyosun azını bozmucakmış bozsan nolur 10 yaşında velet gelmiş burda artislik yapıyor kaybol bi git ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: _TAYHAN_

quote:

Orjinalden alıntı: Enqq

Bu oyunun ana dili ingilizce, ve oynamak için ingilizce gerekiyor. Orjinal türk serveri ve oyunun türkçe clienti yok

Yan dilleri de ispanyolca, almanca fransızca ve rusça (eu client için)

Knight da başkalarının ingilizcesi ile oynayabiliyor olabilirsin ama bu oyunda bunu yapman imkansız. Yukarıdaki dillerden birine sahip olman gerekir.

Ne söylesem boş en sonunda topic adını tutupta siz wowcular niye ruhsuzsunuz diye değiştircem olcak bitçek

Takmışsınız ingilizceye ingilizceye fransızca makedonca ve rusça biliyorum. Bir başka dili öğrenecek kapasitem yok....

Şimdi son örneği veriyorum. Hala ingilizce diyenler nolur okurken gözünüzle okuyun ruhsuz olmayın ne dediğimi iyi anlayın...

Guild başkanının isteği üzerine druid char açtım. Bu arada guildde 10 küsur druid var ve hepsi yüksek lvlde...

Neyse ilk başta inekti birşeye benzemiyordu diye hık mık ettim hatır girince kıramadım...

Nemi oldu burasını örnekle vercem amaaaaaaaaa gözünüzle okuyun ve ruhsuz olmayın....

Diyelimki knighta druid diye bir class eklendi....

Clan başkanı ricası üzerine char açılır bir adama emanet edilir. Kısa sürede yardım edilir...

Yapılmaz demeyin alnınızı karışlarım...

Wowda tamamen yalnızsınız guild ricasına yok arenadayım yok zindandayım yok bilmemnerdeyim lafı gelir...

Lvl 10 ve form olmak gerekir...

Knightta clan seferber olur anahtar görevinde mesela bilinir herkes anahtar key vendorlarını arar...

Wowda 8 saat geçer hala 10 lvldesinizdir. Guild ise www ya bak der durur..

Oyun güzeldir harita büyüktür oynanabilirlik felan item banane eğer ruh yoksa birşey ifade etmez...

Konuyu bu yönde ya toparlıyalım yada aptalca eleştiri yapmayın...

Kısaca eğer oyun için ingilizce öğreneceksem zaten oyun oynamam..

Arkadaşım benim yukarıdaki cevabından anladıgım tüm guild gelsin bana görev yaptırsın yada biri paso arkamda gezsin... burdaki harita neredeyse 3-4 şehir büyüklügünde hadi diyince yanına gelecek tamam şimdi git sonra gel diyince geri gidecek bi olay yok.. Ayrıca WOWu en azından benim çevremde işinde gücünde yetişkin insanlar kısıtlı zamanlarla oynuyorlar.. Durum böyle oluncada kısıtlı zamanda babamın oglu gelse şu görevi yaptır dese yine durup bi düşünürüm.. Adam heroice girmiştir.. aksiyon diz boyu , boss kesiyor sen tutup adama bana bu görevi yaptır, yada uzun uzun anlat dersen walla kusura bakma ama /ignore _TAYHAN_

Çok öve öve bitiremedigin knaytı zamanında bizde oynadık işi gücü olmayan 10 yaşında çocuklardan yardımda aldık ama biri bana git şu adamla konuş 3 seçeneği tıkla demesi yerine kaynak verip araştırmaya yöneltmesi beni çok daha fazla mutlu ediyor.. bir oyunu oynamak için süper ingilizce bilmen gerekmez.. öyle makedonca, rusça biliyorsan az cok yabancı dile yatkınlıgından işi koparıp çat pat anlayabiliyor olman lazım..
    ha ilerde arkadaşlık kurarsın ciddi bi işimn olur abi ticket acacam GM'e yazabilirmisin dersin seve seve yazar insanlar ama bu tavırla bir yere varamazsın.. bak bu sitede daglar kadar kaynak var.. bir ara yenilmez karakter rehberleri vardı.. (imba) onları search edip okuyabilirsin.. maksadın bagcıyı dövmek değilse ufak ufak araştırma yaparak ve buradan mantıklı sorularla üzümünüde yersin, wow ulemasıda olursun.. sana kolay gelsin..

eger yukardaki arkadaşların tavsiyelerine uyup, orjinalde hesap açarsan mutlaka karazhan'a gel.. yarısı türktür :) görevlerini yaptıracak sadık uşagın servantesle tanışıp bizide burada daha fazla yormazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunpasa -- 18 Mart 2009; 0:42:00 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.