Arkadaşlar ben interneti telefon hattı üzerinden aktarılırmı onu sorucam
şu ne kadar ararsan ara ücretsiz kampanyasından yapdırdım 2 telefona ve planıma göre iki telefon sürekli açık olıcak modemden usb yada ethernet kablosundaki verileri nasıl aktarabilirim(telefonun hoparlörü yardımıyla olabilirmi sesi şifreleyerek) picli veya picsizkarşı tarafa ve hızı nasıl olur
yardımlarınızı bekliyorum
cep telefonuyla bu şekilde bağlanabileceğin internet çok çok yavaş olur
Olsun genede ben msn ye giriyim internetten haber okuyum yeter nasil olur bir devre verebilirmisiniz
Devreki hoporlörü telefonun yanina koyarak yapmak istiyorum böylelikle 3g gibi kullanabiliriz
sizce bu devre nasıl olur ve hangi malzemeleri kullanmalıyım
olsa olsa max 128 kbit/s iletişim hızı vardır. 1mbit'in 10'da 1'i eder buda.
Yapmaya kalkarsanız 2 tane telefon alıp mikrofon + hoparlörü devre dışı bırakacak, girişi çıkışlarını bi şekilde microcontroller'e bağlayacaksınız ve microcontroller'lada ethernet ile iletişim kuracaksınız. ki donanim bilgisi yanında, tcp/ip iletişim protokolünüde iyi bir şekilde bilmeniz gerekecek. Bu arada sinyal gönderirken telefonunuzun ses codecleriyle sorun yaşayacaksınız, bunuda çözdünüz diyelim, senkronizasyon sorunları, veri kayıpları ortaya çıkacak. Bunlara bağlı olarak hızınızda 64 kbit/s'e düşecek. Ayrıca projenin maliyetide yüksektir.
İnternet kullanımı için değilde bilgi aktarımı için ucuz maliyetli olarak yapılabilir :)
tabi bunlar benim fikirlerim, konuya hakim arkdaşlar yorum yaparsa bizde 1,2 şey öğreniriz
bana göre 64 bile iyi niye diyeceksiniz bir kaç seneye kadar zaten telfondan giriyordum vee hız bazen 38 bile oluyordu ona kıyasla baya yüksek bir hız
biirde şey düşünüyorum ucuz 3310 gibi telefonlardan alıp yapmayı düşünüyorum
ve modemdeki ethhernet çıkışını usb ye çevirip veriyi öyle yollıyım diyorum daha basit olsun diye