Şimdi Ara

Sizce çok mu sıcakkk??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • his X1950 pro ekran kartım var 5-6 ay sonunda ilk defa oyun oynayayım dedim ve oyun içinde "dıt dıııt dıttt" die sesler geldi oyunu kapadım baktim ki kart fazla ısınıomuş yazılım beni uyarmış.

O/c fln da yok masaüstünde 63 derece de defaultken bu rakam çok mudur??oda sıcaklığım 22-24 derece arasında.

Kasa havalandırmam bir tane 8 lik içeri hava üflüor,12 lik egzoz var psununda 12 lik fanı var dışarı üflüolar ve içeride bir tane de 8 lik fan koydum ekran kartına doğru üflüyor..

• biraz fazla gibi ama çok da sıcak oldugunu sanmıyorum
    oda sıcaklıgına göre yüksek biraz ama sorun olucak kadar değil kanımca
    bi fana bakarmısın durmuş felan olmasın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carouserm -- 8 Haziran 2008; 11:59:07 >
  • Ekran kartı fanı pislenmiş ve artık dönemiyor durumda olabilir.Lütfen bunu kontrol edin
  • o konuda bi problem yok düzenli olarak açıp temizliorum içerde toz yok gibi :)) yine de baktım dönüyor güzelce..

acaba başka neden olabilir?? geçen yazdan hatırlıorumda bu durumda 52-54 derecedeydi boştayken..

oyunda kimbilir kaç derceye çıkıodur :(
  • 63 derece ekran kartı için çok yüksek bir sıcaklık değil kafana takma
    başka bir sorununda olabilir
  • boyle bir yoruma ihtiyacım vardı biraz rahatladım :))) sanırım fan devrini biraz artırmam gerekir bu durumda, çok sessiz çalışıyor çünkü.Sanıyorum %40 ın altındadır onun optimum ayarı kaç olmalı hani ati tools ta ayarlanabiliyor ya??

kaç derecede kaç devire ayarlayayımm?

Bide kafama takıldı başka bi sorun ne olabilir?

quote:

Orjinalden alıntı: carouserm

63 derece ekran kartı için çok yüksek bir sıcaklık değil kafana takma
  • quote:

Orjinalden alıntı: mysteryboyy

boyle bir yoruma ihtiyacım vardı biraz rahatladım :))) sanırım fan devrini biraz artırmam gerekir bu durumda, çok sessiz çalışıyor çünkü.Sanıyorum %40 ın altındadır onun optimum ayarı kaç olmalı hani ati tools ta ayarlanabiliyor ya??

kaç derecede kaç devire ayarlayayımm?

Bide kafama takıldı başka bi sorun ne olabilir?

quote:

Orjinalden alıntı: carouserm

63 derece ekran kartı için çok yüksek bir sıcaklık değil kafana takma

vallahi sesden rahatsız olmazsan 100 e al tıkır tıkır çalışsın az fanın ömründen yer felan ama pekde birşey olmaz
    senin dediğin dıtt dıtt sesi ekran kartından çok hd den duyulacak bir ses
    sen kafaya takma bence hiç bir sorun yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce Çok Mu Safım ??
    16 yıl önce açıldı
    bana tavsiyeniz var mı ?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam o zaman vegas2 yi bitirme vakti gelmiştir, ne zmandır aklımda ancak kısmet oldu :))

eğer yine olursa fanı 80-90 yaparım artık. Carouserm yerdımın için saol
  • paylaşmadan edemicem arkadaşlar temiz diye gördüğüm kartı kasadan çıkarıp saç kurutma mak. ve uflemek suretiyle inanılmaz küçük toz çıkarttım ve masaüstü sıcaklığım 65 lerden 48 e düştü acaip şaşırdım bu kadar farkediomuş demek vayy bee

Mutlak suretle temizleyinn :)
  • EE boşuna demedik yukarıda sana.Ekran kartı çok toz çeken bir pacrça.Mümkünse ayda bir temizleyin.Demekki senin fan pislikten tam devrinde dönemiyormuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

EE boşuna demedik yukarıda sana.Ekran kartı çok toz çeken bir pacrça.Mümkünse ayda bir temizleyin.Demekki senin fan pislikten tam devrinde dönemiyormuş

dıştan gözüktüğü gibi değilmiş olay :)
  • arkadaşlar yeni konu açmiyim burda soriyim dedim hd3850 kullanıcısıyım fanı %55 de kullanıyorum ve masaüstünde 63 yük altında 70 i geçmiyo sadece 7 derecelik bi fark olması beni şaşırtıyo masaüstündede biraz fazla gibi imzamda gördüğünüz oc değerleriyle kullanıyorum.
  • Ekran kartı fanının temiz olduğundan eminmisiniz acaba ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Ekran kartı fanının temiz olduğundan eminmisiniz acaba ???

Ben bu yaklaşımı benimsedim :)) kesin tozludur :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mysteryboyy

paylaşmadan edemicem arkadaşlar temiz diye gördüğüm kartı kasadan çıkarıp saç kurutma mak. ve uflemek suretiyle inanılmaz küçük toz çıkarttım ve masaüstü sıcaklığım 65 lerden 48 e düştü acaip şaşırdım bu kadar farkediomuş demek vayy bee

Mutlak suretle temizleyinn :)

Normaldir, en azından 3 ayda bir hava tutmak lazım sisteme...Bu arada kartının fan hızı rivatuner ile ayarlanıyorsa oyuna girerken biraz hızı arttırırsın problem kalmaz...Masaüstüne dönünce tekrar düşürürsün hızı...
  • arkadaşlar bi de önden 8 cm lik fan yetersiz değilmi kasa için
  • Benim önde hiç fan yok.Çok önemli değil.Ama olursa kasa içi hava dolaşımı daha iyi olur
  • hava dolaşımı iyi olursa daha az ısınır özellikle pasif soğutmaya sahip parçalar bahsettiğim buydu
  • Ewt pasif soğutma kasalar için düzgün bir hava dolaşımı şart
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.