Şimdi Ara

SİZCE DİZEL Mİ YOKSA LPG Mİ AVANTAJLI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
7.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar malum benzin fiyatları ucuyor su an gostermelik indirimde dahi olsa bile! Araç almayı düşünoyrum sıfır ama dizel mi yoksa fabrikadan çıkıslı lpg mi alsam? hangisi daha avnatjlı olue benim için!

• Sadece tüketim maliyeti olarak bakarsan LPG.Ama ben dizel alırım.
  • Yazmayı unuttum aklımdaki araçlar

1-Citröen C4 1,6 e-hdi 112
    2-Megane 1,5 dci expresson
    3-Yeni Honda Civi 1,6 LPG li Elegane
  • Dizel iyi fakat bir enjektör veya turbo arızasında büyük masraf açma ihtimali var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tniaskrad

Dizel iyi fakat bir enjektör veya turbo arızasında büyük masraf açma ihtimali var.
    dizel arabaya binmem büyük araç hariç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

dizel arabaya binmem büyük araç hariç

Alıntıları Göster
    LPG ye hiç güvenemiyorum o yüzden Dizel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tniaskrad

Dizel iyi fakat bir enjektör veya turbo arızasında büyük masraf açma ihtimali var.
    Yakıt masrafı aracına göre değişir. Başa baş gidiyor benim takibime göre. Çünkü dizel az tüketse de pahalı.

LPG 9 litre tüketse. Ben daha aşağı iniyorum uzun yolda ama ortalama 9. Ankara'da Aygaz 2.05 litresi. 100km'de 18.45TL
    Dizel 5 litre tüketse. Shell Litresi 3.62. 100km'de 18.1TL

LPG'de arada bir benzin de alıyorsun. Dizele de aracı alırken fazladan binlerce lira bayılıyorsun. LPG de masraf çıkarabiliyor dizel araçlar da.

Kısaca başa baş işte.

Ekleme: LPG'ye güvenmeyenler sokağa çıkmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 29 Haziran 2012; 20:49:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzin + LPG mi yoksa Dizel Mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

LPG nin nesine güvenmiyosunuz saatli bomba değilki bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SanalFare

quote:

Sizce riski sıfırmı LPG nin?Ha çok iyi şekilde takan yerler var ama psikolojik işte güvenemiyorum.
  • Dizel çevreye daha fazla zarar verdiği için LPG. Maliyet hesabı yapmak gerekirse yine LPG hallicedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 29 Haziran 2012; 20:52:48 >
  • bence lpg ama her motorla uyumlu değil

• quote:

Alıntıları Göster
    Benzin+lpg ikilisinden oldukça memnunum...
  • quote:

quote:

quote:

Sizce riski sıfırmı LPG nin?Ha çok iyi şekilde takan yerler var ama psikolojik işte güvenemiyorum.

Risk sıfır değil tabiki ama çok çok küçüktür.

Hrehangi bir LPG tecrübesi yaşamışsanız ondan olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Gestapo

quote:

quote:

quote:

Risk sıfır değil tabiki ama çok çok küçüktür.

Hrehangi bir LPG tecrübesi yaşamışsanız ondan olabilir

Alıntıları Göster
    Al benzinli tak BRC paşalar gibi dizel gibi hatta dahada ucuza gez.. İlk alırken vereceğin 7-8 bin lira cebine kalsın. Ayrıca dizelin bakımları daha ağırdır ve fazla km yaptıktan sonra satmak zorlaşır... Alacağın aracağın lpg ye uyumada önemli civic - corolla gibi...

• 2 ay önce araba aldım
    lpg lı tercıhımdı ama dızel dekgeldı.
    getz aldım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel ile çalışan motorun sesinin tınısından hoşlanmadığım için benzin+lpg ikilisi diyorum.

Ekonomiklik olarak aralarında fazla fark yok.
    Dizelin bir depo ile daha uzun menzil avantajı var. Daha seyrek yakıt almanız mümkün.
    Lpg ile bagaj hacmı azalıyor, simit tank takarsanız stepne için yer kalmıyor (artık lastikler de eskisi gibi çok patlamıyor)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyuk motor hacmine sahipp aaraclarda kesinlikle dizel.

Sizin baktiginiz araclar sifir oldugundan yine dizel olabilir sonucta garantili alirsiniz ve kafaniz rahat olur, ponpa enjektor arizasi belli bi sure olmaz mesela 100.000 kilometreye kadar..

Lpgnin avanyaji litre fiyatinin cok ucuz olmasi 2,08ten aliyorum ben ve kilometrede ort. 20 kurus yakiyor masallah(genis subap taktirdim ayrica gaz ayarlari normalin ustunde yani performanstan yana derdim yok bu halde yakiti bu eko takilsam dahada duser)..

Ozetle ikiside ekonomiktir. Dizeli alirken pahaliya alir satarkende pahaliya satarsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cya__

Buyuk motor hacmine sahipp aaraclarda kesinlikle dizel.

Sizin baktiginiz araclar sifir oldugundan yine dizel olabilir sonucta garantili alirsiniz ve kafaniz rahat olur, ponpa enjektor arizasi belli bi sure olmaz mesela 100.000 kilometreye kadar..

Lpgnin avanyaji litre fiyatinin cok ucuz olmasi 2,08ten aliyorum ben ve kilometrede ort. 20 kurus yakiyor masallah(genis subap taktirdim ayrica gaz ayarlari normalin ustunde yani performanstan yana derdim yok bu halde yakiti bu eko takilsam dahada duser)..

Ozetle ikiside ekonomiktir. Dizeli alirken pahaliya alir satarkende pahaliya satarsiniz.
    Bana göre aracınızı sadece hafta sonları için kullanıyorsanız ikisinede gerek yok benzinli binin daha iyi hem araç yıpranmaz hem orjinalligi bozulmaz hemde sorun yaşamazsınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cya__

Buyuk motor hacmine sahipp aaraclarda kesinlikle dizel.

KESİNLİKLE DİZEL

Birgün benzinli araç binecek olursam yakıtı göze alır binerim LPG ile degil o güne dek DİZEL

• Lpg avantajlı olabılır ama bence dızelll

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.