< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SİZCE EN İYİ ÇAMAŞIR MAKİNESİ MARKASI HANGİSİ? (2. sayfa)
-
-
aeg= electrolux. makineler iyi ama servise işin düşürse sorun yaşayabilirsin. lg makinelerde sarsıntılı çalışma problemleri çıkabiliyor.
inceleriz forumSatın Alma Önerisi - electrolux çamaşır makinası model tavsiyesihttps://inceleriz.com/forum/konular/electrolux-camasir-makinasi-model-tavsiyesi.7501/inceleriz forumSatın Alma Önerisi - Çamaşır Makinesi tavsiyesi. Samsung mu Boschmu?https://inceleriz.com/forum/konular/camasir-makinesi-tavsiyesi-samsung-mu-boschmu.7589/inceleriz forumÇamaşır makinesi tavsiyesihttps://inceleriz.com/forum/konular/camasir-makinesi-tavsiyesi.7575/
-
Electrolux asla almam 5500 liralik supurgesi garantisi bitmeden bozuldu
Asla hicbir mallarini evime sokmam
Linklerine bakayim hocam hemen
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Son up
Türkiye'de satılanların alayı "al birini vur ötekine" tarzı bence.
daha önce yazmıştım. bosch marka sıfır makine aldım, 3 buçuk sene oldu. evde tekim. makine haftada bir bile çalışmamıştır, belki 10 günde bir çalışmış olabilir. çünkü evden çalışıyorum ve çok kirli çıkmıyo (7/24 pijama ile geziyom, dış kıyafetlerini çok nadir kullanıyom)
makineyi her çalıştırdığımda kısa program kullandım (yani mesela sentetik 2 saat 15 dakika ise, kısa programda 50 dakika oluyo) ve her çalıştırmamda sıkma devrini en düşük devir olan 400'e ayarladım. istisnasız.
buna rağmen son aylarda makine sıkma esnasında yavaş yavaş sendeleme yapmaya başladı. hafif hafif yapıyo ama zamanla artar bu.
öte yanda bakıyosun, Almanya'da eleman Bosch almış, eşşek gibi tepe tepe kullanmış hem de benden daha çok sene boyunca kullanmış. sıfır sendeleme ile çalışmaya devam ediyo adamın makine.
bu iki makinenin aynı olma ihtimali yok. zaten bizdeki sattıklarının üzeri hep Türkçe yazı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Mayıs 2024; 15:37:50 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Haydaaa atilla mayda
Baskasi dese sallamazdim ama sen deger verdigim saygi duydugum bir uyesin hocam
Makinenin modelini soyleyebilir misin bir arastirayim olmazsa Bosch almam Hoover alırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
makine bu:
ama seni vazgeçirmiş gibi olmak istemem. bunu almadan önce evli bi arkadaşıma misafirliğe gitmiştim. onlarda farklı bi marka vardı, yerli markamıydı hatırlamıyorum ama yerliydi galiba. onların rulman 1 buçuk senede gitmiş, servis kullanıcı hatası saymış ve kazanı değiştirip baya para almışlar. zaten o markada hep öyle oluyomuş yani kazan değiştirip kullanıcı hatası diyolarmış hep. ama bahsettiğim ailenin 2 çocuğu var, 4 kişi muhtemelen sürekli çalışıyodur makine. ben 1 kişiyim ve evden çok az çıkıyorum.
-
benim Bosch'u eleştirdim ama, şunu da ekliyim, hissiyat olarak makinenin çalışması gayet düzgün görünüyo. öyle tangır tungur bişeye benzemiyo. ilk 2 sene falan sıfır ses ile çalıştı, gece çalıştırsam kimse duymaz hani o derece. şimdi ses çıkartıyo ama az ses çıkarıyo, istesem gene gece çalıştırırım ama çalıştırmıyorum.
genel olarak dandik bi makine hissiyatı vermedi yani bana. tabi bu dediğim ne kadar anlamlıdır bilemiyorum
-
Sıkarken ses cikartiyor mu reis? Sıkarken cikardigi ses farkliysa rulman olabilir
Öbür türlü makinenin taslari kaymis olabilir
Yada ayaklari duzgun ayarlanmamis olabilir
Hay Allah mis gibi de makine yahu 9 kg 1200 devir suan bu makine 15600 biz alsak bunu alirdik omg
ses derken, sıkarken ses yapıyo son 1 senedir falan ama smooth yani pürüzsüz bir ses. tangırtı ya da sürtme gibi anormal bi ses değil. çok ses yapmıyor bu arada.
Bence samsung makineler teknoloji anlamında çok iyi eco bubble var add wash var çamaşır unuttun tak ufak kapağı açıyorsun yarıda ekliyorsun eco bubbleda leke çıkarmada ve giysilerin daha az yıpranmasını sağlama gibi muhabbetleri vardı. Aileme dedim ben gidin samsung alın dedim gittiler arçelik aldılar önceki makine vesteldi boyuna su kaçırıyordu her yer su oluyordu makine dolabı çürümüştü ne nalet makineydi o. Gerçi kaç sene kullandılar onuda 2006da almışlardı dediğim muhabbetler 2016da başlamıştı. Makine şehir değiştirdiydi ama bayağı bir taşınma olayı atlattı. Birde almışken deterjan deposu olan deterjanı çamaşır yoğunluğunu algılayıp akıllı olarak tüketen makine almak lazım samsung çıkardı mı hatırlamıyorum ama boschda böyle bir şey vardı. Hem deterjan ekonomisi sağlıyor hem de her türlü mantıklı kapak hesabıyla bir yere kadar bazen fazla geliyor deterjan boşa gidiyor bazen az geliyor çamaşırlar leş gibi çıkıyor vs vs. Hem çamaşır hem kurutma olan makineleri bende dedim alın diye yer kaplamaz evde rahat olur dedim eski kafalılar işte yok hem kurutma hem çamaşır olunca çabuk bozuluyormuş dediler ulan ne alakası var onla tasarlayan mühendis ona göre tasarlar onu gittiler ayrı ayrı aldılar hem bozulsa bile atıyom 5 senede mi bozuldu ayrı ayrı alsan 10 sene mi gidecekti çamaşır artı kurutma olan makine onların birinin parasına denk geliyor yine kardasın 5 senede bozuldu at yenisini al yine sana aynı hesaba gelecek artı yer tasarrufun vs cabası. Ki 5 senede bozulacağını ben söylüyorum belkide gidecek 10 sene onların teorisine göre eski kafalı insanlar sıkıntı hacı bir şey duydular mı caydıramıyon adamları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 12 Mayıs 2024; 1:31:9 >
-
2020 Kasım ayında yani 3 buçuk sene önce 3300 TL'ye aldım bu makineyi. teşhir ürünü falan değil normal fiyatı buydu.
2007 de aldık bosch.. sıfır sorun halen devam..
-
bu arada benim 2015'te aldığım Bosch bulaşık makinesi de sıfır sorun devam ediyo çalışmaya, ama sanırım bulaşık makinesi için normal. ki zaten benim makine 2 haftada bir anca çalışıyo. evli ailelerde bulaşık makinesi hergün çalışıyo.
hocam bulaşık makinesi çamaşır makinesinden daha kompleks ve kolay bozulan bir şey
son yıl 2 bulaşık makinesi değiştik arçelik vardı bozuldu bosch aldık çok memnunuz
-
pek anladığım şeyler değil ama, bana çamaşır makinesi daha kompleks gibi geliyo. bulaşık makinesinde bi pompa var suyu devirdaim yaptırıp duruyo. başka da bi hareketli aksam yok sanırım.
çamaşır makinesinde baya bildiğin süspansiyon sistemi var. rulman var. araç gibi mübarek. süspansiyonun yayının gerilimi, frenleyicisinin şiddeti, hepsi etkiliyo. yayın frenleyicisi zamanla aşınacak olursa makine hoplamaya başlıyo işte. eski makinemin kayışı kopmuştu kendim kayış alıp değiştirmiştim mesela. motorunun kömürü bitmişti yeni kömür alıp takmıştım...
Bizimkinin de rulmani bozuldu 3000 lira istiyorlar sjsjsjsj lan sifiri 9 10k vestel regal makine bu omg
Hoover alma, ille de alacaksan sana şunu bedavaya vereyim, gel al götür, ben de bosch alırım
-
değişik tasarım yapacaz diye amma kasmışlar haa
Ahahaha
Hangi sehir hocam antalya yada ankaraysa alabilirim sjsjsj
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X