Şimdi Ara

Sizce eski kasa civic mi yeni kasa civic mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
5.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar mrb ben bir araba almayı düşünüyorum yeni kasa civic mi daha iyi sizce yoksa bir öncekimi (sonuçta eski kasa 10000 tl civarı daha ucuz bunuda göz önünde bulundurun) siz olsanız hangisini yaparsınız gerçi 2012 kasa jetta dsg al diyende var ama dsgden çekiniyorum nede olsa honda gibi olmaz şanjıman

• Yeni kasada fb7 yalıtım biraz daha iyileşti diyorlar. Onun dışında donanım farkı var kendiliginden yanan farlar, yagmur sensörü gibi şeyler. Motor şanzıman yürüyen aynı, görüntü olarak iç dış farketmez her türlü fd6 derim (kendi görüşümdür)

Birde bazı kullanıcılarda frenlerden 100km/h ve üzeri hızlarda gelen bir uğultu sesinden şikayetcidir, diskleri ve balataları değiştirerek sorun çözülüyor ebc yada stoptech özellikle iyidir. Ayrıca nadir de olsa direksiyon kutusu problemi yaşayanlar duymuştum o da makyajlı kasa ile düzeltildi. Önceki kasayı almayı düşünüyorsanız makyajlı kasalara bakın.

Jetta dsg konusuna gelince malum dsg de bir problem var ama size denk gelirmi gelmezmi orasını bilemeyiz, heleki ikinci elde risk daha fazla sıfır olsa garantisiydi iyi niyetiydi biraz rahat olursunuz tercih sizin. Özellikle dsg den bahsettiginiz için yazdım, yoksa sizi üzecegini sanmam belirli standartı olan bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNF0RGIVEN -- 24 Aralık 2014; 13:12:04 >

• UNF0RGIVEN U kullanıcısına yanıt
    EYVALLAH zaten sizde benim şüphelendiğim konularda yazmışsınız özellikle dsg için eğer jettalar dsg olmasa idi alırdım ama o benim kafamı kurcalıyor birde şunu sorayım diyelim 2011 yada 2012 model 30 binde aldım bu araba garantili olmuyormu şanjımana birşey olsa bakmazmı vw
  • birimin B kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam normalde 2 sene garantisi oluyor. Ayrıca bir ücret ödeyerek garanti de uzatılabiliyor. 2011 falan alırsanız uzatılmışta olsa 2015 te doluyor.

Edit

Ayrıca hondanın garantisi 6 senedir yada 150.000km motoru ve şanzımanıda sorunsuzdur desek yanlış olmaz sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNF0RGIVEN -- 24 Aralık 2014; 13:23:01 >
  • ben de benzer bi konu açmıştım az öncehttp://forum.donanimhaber.com/m_100813595/f_//tm.htm#100815484

civic kullanıcısı olarak yeni civicle jetta arasında kaldık fikirlerinizi esirgemeyin lütfen

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dRKHN1907 -- 24 Aralık 2014; 13:34:01 >
  • Ses yalıtımı zayıf. Frenlerde yuksek hızlarda az cok uğultu oluyor. Donanımı bence yeterli ic dış dizayn a laf yok.

Dun karabuk-Zonguldak gittim geldim 260 km de 7.1 ortalamasi vardı. ( bu güzergahı normal uzun yol gibi görmeyin.)

Lpg ye uyumu süper uzun yol lpg yakıtı süper.

6 yıl 150 bin km garantili.

Sormak istediğiniz varsa yanitlayabilirim.

Sizce eski kasa civic mi yeni kasa civic mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende de fb7 kasa var bir önceki kasadaki frenlerde uğultu ortadan kalkmış ve yalıtımı daha iyi
    iç görünüş olarak birbirinden çok farkı yok benim gözümde ikisi de çok hoş far sensörü,yağmur sensörü, geri görüş kamerası vb. oyuncaklar olmazsa olmaz değildir ama varken kullanması zevkli elegance modellerinde bu opsiyonlar standart
    yakıt tüketimi her 2 kasada da benzer
    dış görünüş tercih meselesi her ikisinin de farklı tarzı var diyebiliriz
    jettayı kullanmadım hiç, dgs hondanın otomatiğinden çok daha iyi ama sıfır almayacaksanız dsg riskine girmeye değmez diye düşünüyorum
    6 yıl 150.000 km garanti cidden güven veriyor
    bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım
  • işte 2 kasa arasında kaldım ama banada eski kasa daha mantıklı geliyor neden 10 bin tl civarında fark var 2-3 bin olsaydı yeni kasa daha mantıklı olurdu

gs kurtuluş arkadaşlın aracı eski kasa galiba
  • iç-dış görüntü açısından fd6 bence Civic için efsanedir. eksikleri var mı elbette var. içeri biraz fazla ses alması olayı mesela. yeni kasanın özellikle direksiyonu oyun konsolu gibi. oyuncakmış gibi geldi bana. ön konsol, gösterge panelleri vs. karizmasını, canlılığını biraz kaybetmiş sanki. dış tasarım olarakta arkası çok güzel gelmedi bana. bu kasa daha bi üst yaşlara hitap ediyor gibi. ama bu yeni kasa fd6 ya oranla daha sağlam hissi veriyor. ancak ben fd6 yı tercih ederdim. elegance otomatik olmalı tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tg_cey

iç-dış görüntü açısından fd6 bence Civic için efsanedir. eksikleri var mı elbette var. içeri biraz fazla ses alması olayı mesela. yeni kasanın özellikle direksiyonu oyun konsolu gibi. oyuncakmış gibi geldi bana. ön konsol, gösterge panelleri vs. karizmasını, canlılığını biraz kaybetmiş sanki. dış tasarım olarakta arkası çok güzel gelmedi bana. bu kasa daha bi üst yaşlara hitap ediyor gibi. ama bu yeni kasa fd6 ya oranla daha sağlam hissi veriyor. ancak ben fd6 yı tercih ederdim. elegance otomatik olmalı tabi ki.

peki arkadaşlar eski kasa için diyorum özellikle yol tutuşu nasıl özellikle virajlarda focusa göre daha zayıf diyorlar
  • Yol tutusu konusunda bir sorun yasamadım hic. Gerçi aracı alalı daha 2 ay oldu olmadı.

Focus kullanmadığım icin bisey diyemeyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerek fd6 gerekse kendimde olan makyajlı elegance 2014 fb7 kasaları kullanmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. eğer sessizlik, konfor arıyorsanız fb7 makyajlı kasa derim. yol sesi, yalıtım süspansiyon vs baya değiştirilmiş. ama dış tasarım derseniz efsanenin arka kısmı bir başka. ben olsam makyajlı fb7 derim. motor ve performans aynı (fb7 de bazı limitleyiciler koymuşlar diye duydum) bluetooth, i-mid ekran geri görüş kamerası için fb7 lehine bir durum var. (elegance modeli)
  • bende 2012 model FB7 kasa elegance civicten, 2009 model FD6 kasa elegance civice geçmiş biri olarak söyleyeyim...

yeni kasa, yeni kasadır sonuçta, ancak, ben eski kasadan daha hoşnut kaldım...

FD6 araç içime daha bir sindi, aynı şeyi eşim de söylüyor, üstte dedikleri gibi bazı oyuncaklar yok, ama zaten benim de o oyuncaklara ihtiyacım da yok....

FB7 kasayı 10 ay 15bin km kullandım, FD6 kasayı ise yaklaşık 3-4 aydır 3000km civarı kullanıyorum....

keşke ilk başta FB7den önce, FD6 alsaydım diyorum...

bendeki makyajsız, bulabilirseniz siz makyajlı bakın ama temiz olursa makyajsız da kaçmaz derim....

ben belki önümüzdeki yıl 2012 FD6 ya güncellerim aracı....

• kocaballi kullanıcısına yanıt
    bende eski kasaya daha yakınım
  • birimin B kullanıcısına yanıt
    Focus un yol tutuşu zaten muadil pek çok arabanın üzerindedir. Ford bu konuda başarılı. hatta bende 2004 Fiesta var ben bile o güveni hissediyorum. Civic in yol tutuşu ise yeterli bence.
    VSA lı olanlar (viraj denge sistemi) çok daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tg_cey

Focus un yol tutuşu zaten muadil pek çok arabanın üzerindedir. Ford bu konuda başarılı. hatta bende 2004 Fiesta var ben bile o güveni hissediyorum. Civic in yol tutuşu ise yeterli bence.
    VSA lı olanlar (viraj denge sistemi) çok daha iyidir.

EYVALLAH
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.